Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 5 rutes circulars

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Mirador de la Torre Manresana, a Els Prats de Rei
© J. Bastart

5 rutes circulars

Una selecció d’itineraris a peu per diferents comarques barcelonines en els que es comença i s’acaba al mateix lloc sense tornar mai enrere

Advertising

Us proposem fer una volta, i mai més ben dit, perquè us expliquem cinc rutes a peu circulars en cinc comarques barcelonines diferents. Com sabeu, aquest tipus d’itinerari senyalitzat té, entre altres avantatges, que el paisatge que es va descobrint és nou a cada pas, mai es torna enrere – a no ser que sigui perquè ens desviem en alguna ocasió per veure algun element d’interès a uns metres del camí –, i sabem que acabarem allà on hem començat. Així que poseu-vos calçat còmode, preneu aigua, alguna cosa per menjar i roba adequada, i comencem!

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Tona i castell de Tona
Tona i castell de Tona

Sender de Tona

Si el fem a peu el cobrirem en unes sis hores. Hi posem el condicional perquè el Sender de Tona, a la comarca d’Osona, també és ideal per fer amb bicicleta. Descobrirem el turó de Muntanyola i passarem per l’ermita de Sant Pere. Us recomanem que completeu l’escapada visitant Tona i enfilant-vos al capdamunt del turó que domina la vila, des del qual gaudireu de magnífiques panoràmiques sobre la plana de Vic.

Cim d'Àligues, Sant Feliu de Codines
Cim d'Àligues, Sant Feliu de Codines
© Manuel Moreno

Ronda Codinenca

Ruta ideal per fer amb canalla, senzilla i d’unes tres hores. Des de Sant Feliu de Codines (comarca del Vallès Oriental), us endinsareu pels boscos dels voltants amb la riera de Vallbona i els cingles del Perer com a elements naturals protagonistes. Una caminada que, per exemple, podeu combinar amb una visita al Cim d’Àligues, espai especialitzat en aus rapinyaires que podreu veure de molt a prop, conèixer-ne la gran varietat i observar els seus vols a l’aire lliure.  

Advertising
Les Dous
Les Dous
© Enoturisme Penedès / Consorci de Promoció Turística del Penedès

Camí del Samsó

Anem ara fins a l’Alt Penedès. L’anomenat Camí del Samsó es fa en unes cinc hores, i recorre l’alta conca del riu Foix i de la riera de Pontons. Com ja us podeu imaginar per la comarca en què ens trobem, pel camí no hi mancaran els paisatges de vinyes, però també hi veureu masies, boscos i petits nuclis poblats. El punt de sortida és la plaça de la Vila de Torrelles de Foix, i entre els llocs que descobrirem hi ha l’ermita romànica de Sant Joan de la Muntanya o Les Dous, una àrea recreativa amb unes fonts de 35 dolls.

Torrelles de Llobregat
Torrelles de Llobregat

Ruta del Sol Blau

Si a l’anterior proposta sortíem de Torrelles de Foix, ara us proposem una ruta partint de Torrelles de Llobregat, al Baix Llobregat, i que ens permetrà gaudir de vistes sobre aquesta comarca. Passa pels turons que envolten la població i la podrem fer en unes cinc hores. Un dels moments culminants és quan s’assoleix el cim del Puig de Vicenç, des del qual s’observa el delta del Llobregat, Collserola, i part de Barcelona i de la comarca del Garraf.

Advertising
Torre Manresana, a Els Prats de Rei
Torre Manresana, a Els Prats de Rei
© J. Bastart

Batalla de Prats de Rei

La darrera ruta que hem triat està marcada per la història. És una ruta circular situada a la comarca de l’Anoia que ressegueix els principals escenaris de la batalla de Prats de Rei, un dels episodis importants de la Guerra de Successió i que va tenir lloc entre setembre i desembre del 1711. Trepitjarem els camins en els que van estar lluitant més de 50.000 homes i que va acabar amb la fugida de les tropes borbòniques cap a Lleida. L’itinerari complet es fa en unes quatre hores i és als voltants d’Els Prats de Rei, vila situada entre altiplans segarrencs.

Per a més informació sobre aquestes propostes, cliqueu l’enllaç.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising