Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mirador de la Torre Manresana, a Els Prats de Rei
© J. Bastart

5 rutes circulars

Una selecció d’itineraris a peu per diferents comarques barcelonines en els que es comença i s’acaba al mateix lloc sense tornar mai enrere

Publicitat

Us proposem fer una volta, i mai més ben dit, perquè us expliquem cinc rutes a peu circulars en cinc comarques barcelonines diferents. Com sabeu, aquest tipus d’itinerari senyalitzat té, entre altres avantatges, que el paisatge que es va descobrint és nou a cada pas, mai es torna enrere – a no ser que sigui perquè ens desviem en alguna ocasió per veure algun element d’interès a uns metres del camí –, i sabem que acabarem allà on hem començat. Així que poseu-vos calçat còmode, preneu aigua, alguna cosa per menjar i roba adequada, i comencem!

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Sender de Tona

Sender de Tona

Si el fem a peu el cobrirem en unes sis hores. Hi posem el condicional perquè el Sender de Tona, a la comarca d’Osona, també és ideal per fer amb bicicleta. Descobrirem el turó de Muntanyola i passarem per l’ermita de Sant Pere. Us recomanem que completeu l’escapada visitant Tona i enfilant-vos al capdamunt del turó que domina la vila, des del qual gaudireu de magnífiques panoràmiques sobre la plana de Vic.

Ronda Codinenca
© Manuel Moreno

Ronda Codinenca

Ruta ideal per fer amb canalla, senzilla i d’unes tres hores. Des de Sant Feliu de Codines (comarca del Vallès Oriental), us endinsareu pels boscos dels voltants amb la riera de Vallbona i els cingles del Perer com a elements naturals protagonistes. Una caminada que, per exemple, podeu combinar amb una visita al Cim d’Àligues, espai especialitzat en aus rapinyaires que podreu veure de molt a prop, conèixer-ne la gran varietat i observar els seus vols a l’aire lliure.  

Publicitat
Camí del Samsó
© Enoturisme Penedès / Consorci de Promoció Turística del Penedès

Camí del Samsó

Anem ara fins a l’Alt Penedès. L’anomenat Camí del Samsó es fa en unes cinc hores, i recorre l’alta conca del riu Foix i de la riera de Pontons. Com ja us podeu imaginar per la comarca en què ens trobem, pel camí no hi mancaran els paisatges de vinyes, però també hi veureu masies, boscos i petits nuclis poblats. El punt de sortida és la plaça de la Vila de Torrelles de Foix, i entre els llocs que descobrirem hi ha l’ermita romànica de Sant Joan de la Muntanya o Les Dous, una àrea recreativa amb unes fonts de 35 dolls.

Ruta del Sol Blau

Ruta del Sol Blau

Si a l’anterior proposta sortíem de Torrelles de Foix, ara us proposem una ruta partint de Torrelles de Llobregat, al Baix Llobregat, i que ens permetrà gaudir de vistes sobre aquesta comarca. Passa pels turons que envolten la població i la podrem fer en unes cinc hores. Un dels moments culminants és quan s’assoleix el cim del Puig de Vicenç, des del qual s’observa el delta del Llobregat, Collserola, i part de Barcelona i de la comarca del Garraf.

Publicitat
Batalla de Prats de Rei
© J. Bastart

Batalla de Prats de Rei

La darrera ruta que hem triat està marcada per la història. És una ruta circular situada a la comarca de l’Anoia que ressegueix els principals escenaris de la batalla de Prats de Rei, un dels episodis importants de la Guerra de Successió i que va tenir lloc entre setembre i desembre del 1711. Trepitjarem els camins en els que van estar lluitant més de 50.000 homes i que va acabar amb la fugida de les tropes borbòniques cap a Lleida. L’itinerari complet es fa en unes quatre hores i és als voltants d’Els Prats de Rei, vila situada entre altiplans segarrencs.

Per a més informació sobre aquestes propostes, cliqueu l’enllaç.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat