Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Església de Sant Quirze de Pedret
© Rafael López-Monné

Berguedà, una escapada activa i cultural

Us proposem anar amb piragua per l’embassament de la Baells, amb bicicleta per una Via Verda, i conèixer l’església de Sant Quirze de Pedret

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Qui ha dit que la tardor i l’hivern no són bones estacions per fer activitats aquàtiques? Qui ha dit que les bicicletes només són per a l’estiu? A l’escapada al Berguedà anirem amb piragua i sobre dues rodes, i encara tindrem temps de conèixer un tresor que té el seu origen al segle IX.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Sobre les aigües de la Baells

Sobre les aigües de la Baells

Per començar el dia amb forces anirem a esmorzar al Molí del Cavaller, a la població de Vilada. Es troba a tocar de l’embassament de la Baells, i disposa, a més a més del bar-restaurant, de barbacoes, taules exteriors, zona d’acampada, pàrquing... Quan hàgim esmorzat, ara ja sí, ens podem posar en acció! I és que el primer que volem fer és gaudir de les aigües del gran embassament que tenim al davant, i ho farem contractant els serveis i els materials de l’empresa Indòmit. D’entre les moltes activitats que ofereixen – i no només d’aquàtiques, sinó també a terra ferma – ens decantem per les piragües. En tenen d’individuals obertes, de tancades, de dobles, per a 3 i 4 persones... I si mai heu practicat el piragüisme, no us preocupeu! Podeu fer una classe d’una hora i mitja de durada per aprendre les nocions bàsiques i ja estareu capacitats per meravellar-vos amb els entorns de l’embassament mentre remeu.

Pedret

Pedret

Ens allunyem ara de les aigües per anar a descobrir una joia preromànica com és l’església de Sant Quirze de Pedret. Encara cal esbrinar moltes coses sobre aquesta construcció, però tot indica que es va començar a edificar el segle IX, mentre que al X es va ampliar a tres naus amb tres absis. Les seves pintures murals, d’una altíssima qualitat i d’una gran riquesa iconogràfica, es troben a diferents museus, però en la darrera restauració, acabada l’any 1995, se’n van descobrir de noves a la nau i a l’absis centrals, pintures que situen Pedret com a màxim exponent de la primera influència italiana en la pintura romànica catalana. Per arribar-hi us caldrà fer una petita, senzilla i agradable caminada, ja que el vehicle cal deixar-lo a l’explanada que hi ha al davant del Pont de Pedret, un altre element patrimonial, en aquest cas d’època gòtica, que mereix l’atenció i unes bones fotografies.

Precisament al Pont podem iniciar un recorregut per una Via Verda que, en uns 5 kilòmetres, ens deixarà a la colònia tèxtil de Cal Rosal. És un tram de baixa dificultat, que ressegueix l’antic traçat del Carrilet, i ideal per fer amb bicicleta, però si ho preferiu també el podeu fer caminant. El riu Llobregat serà un constant company de viatge, i passarem per tres túnels.

Arribats a Cal Rosal, fem un mos al restaurant Sol i Cel, on disposen de menús tant de diari com els caps de setmana i també de menú de grups. Després de l’obligada sobretaula, serà l’hora de pensar en la tornada.

Recomanat

  Més de escapades

   També t'agradarà
   També t'agradarà
   Publicitat