Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Santa Maria Seu d'Ègara Terrassa

Doblet monumental vallesà

Ens escapem amb transport públic a conèixer el monestir de Sant Cugat i la Seu d'Ègara de Terrassa

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Estem cansats del cotxe. Així que per a la nostra escapada al Vallès Occidental hem triat anar a visitar dos grans conjunts monumentals, el monestir de Sant Cugat i la Seu d'Ègara de Terrassa, on es pot arribar fàcilment amb transport públic. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la Diputació de Barcelona i Barcelona Turisme ens ho posen amb safata, els primers perquè ens comuniquen de manera ràpida i amb molta freqüència amb les ciutats on hi ha els monuments que volem anar a conèixer, i els segons perquè ofereixen una entrada combinada molt bé de preu i que es pot adquirir per Internet i a les principals oficines de turisme de Barcelona. Les entrades inclouen audioguia i per als menors de 6 anys és de franc. Així que no ens ho pensem més i pugem al tren! 

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

El monestir de Sant Cugat

Baixem a l'estació d'FGC de Sant Cugat i anem xino-xano fins a una de les construccions que ens parlen de la importància històrica de la comarca. El Reial Monestir de Sant Cugat va ser el més rellevant a l'època medieval de tot el comtat de Barcelona. La gegantina rosassa gòtica que presideix la façana ens dona bona mostra de la seva magnitud, així com els murs i les torres que, aixecades al segle XIV, encara es mantenen dempeus. L'abadia, benedictina, té els seus orígens al segle IX, i avui se'n conserva en molt bon estat l'església i, sobretot, el claustre, la joia de la corona, romànic i amb uns capitells que mereixen que ens hi fixem detingudament. El mateix claustre acull la seu central del Museu de Sant Cugat, al voltant del qual hi ha la sala capitular i les antigues dependències monàstiques.

La Seu d'Ègara

Tant Sant Cugat com Terrassa disposen d'una extensa oferta gastronòmica, amb restaurants de tot tipus i per a totes les butxaques. Així que vosaltres mateixos: escolliu on voleu reposar una estona mentre ompliu l'estómac perquè ens espera una altra interessantíssima visita a la tarda. Hem de tornar a agafar el tren d'FGC per anar fins a Terrassa, cocapital vallesana, baixar a Terrassa Estació del Nord, i en molt poca estona serem a la Seu d'Ègara, a un dels extrems del bonic Parc de Vallparadís. Després d'anys de feina de restauració, les tres esglésies que formen el conjunt de la Seu d'Ègara (Sant Pere, Santa Maria i Sant Miquel) presenten un meravellós aspecte i ofereixen al públic tota una lliçó d'història arquitectònica, ja que hi ha elements del romànic, majoritàriament, però també de l'època visigoda – dels pocs vestigis que queden al nostre país d'aquesta etapa –, així com del Renaixement, del Barroc, i fins i tot de les darreries de l'Imperi Romà, sense oblidar dos destacables retaules gòtics. Una autèntica joia que vol esdevenir Patrimoni de la Humanitat UNESCO, i un magnífic lloc on acabar aquesta ràpida escapada al Vallès Occidental.

Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

Recomanat

  Més de escapades

   També t'agradarà
   També t'agradarà
   Publicitat