Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Casa Coll i Regàs Mataró
Casa Coll i Regàs Mataró

El modernisme més desconegut

La Barcelona Pass Modernista permet l’accés a edificis com la Casa Coll i Regàs de Mataró o la Casa Alegre de Sagrera, a Terrassa

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Sou uns apassionats de l’arquitectura modernista? No ho dubteu i feu-vos amb la Barcelona Pass Modernista! Un passi que us permetrà visitar les grans construccions de Barcelona però també altres obres, potser no tan conegudes, que es troben situades a pocs quilòmetres de la capital, i a les que és fàcil accedir amb transport públic. A més a més la Barcelona Pass inclou una guia amb informació de les poblacions i els espais que la integren.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

A la capital

A la capital

El passi té una validesa de 7 dies, així que adquiriu-lo quan tingueu una setmana per davant amb hores per dedicar a aquest moviment, perquè l’oferta és extensa! Només a Barcelona tindreu entrada a una desena d’espais: la Casa Amatller, la Casa de les Punxes, la Casa Vicens, el Palau de la Música Catalana, Sant Pau Recinte Modernista, el Palauet Casades, la Biblioteca Arús, el Palau Baró de Quadras, la Casa Rocamora i la Casa Felip. Del bo i millor d’Antoni Gaudí, de Lluís Domènech i Montaner i de Josep Puig i Cadafalch, a més d’obres d’alguns altres autors. Evidentment cada espai té el seu horari d’obertura, i per tant informeu-vos bé abans d’anar-hi o, encara millor, planifiqueu tranquil·lament la setmana que dedicareu al modernisme.

Fora de Barcelona

Fora de Barcelona

Però potser una de les coses més interessants de la Barcelona Pass Modernista és que no només permet visitar construccions del Cap i Casal sinó que també integra llocs interesantíssims situats a Sitges, Canet de Mar, Mataró i Terrassa. A tots aquests municipis s’hi arriba perfectament des de Barcelona amb transport públic. A Mataró hi podreu visitar la Casa Coll i Regàs, un elegant casal burgès que porta el segell de Puig i Cadafalch, arquitecte que precisament va néixer a la capital del Maresme. No gaire lluny, a Canet de Mar, Domènech i Montaner hi tenia taller i hi residia a temporades, i avui podem admirar la seva Casa Museu. Sitges va ser punt de trobada de molts artistes modernistes, i el Museu del Cau Ferrat i el Museu Maricel són dues joies per dins i per fora que cal visitar. Finalment, a Terrassa, el passi ens permet l’entrada a dos llocs molt diferents: per un costat el Vapor Aymerich, Amat i Jover, fàbrica modernista on des de fa anys hi ha el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el mNACTEC; i per l’altra, la bella Casa Alegre de Sagrera, habitatge antic però que el 1911 va reformar en estil modernista i de dalt a baix l’arquitecte Melcior Vinyals Muñoz.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat