Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
CiC La Fassina

El món del vi amb els cinc sentits a l'Alt Penedès

Seguirem el Winewalk amb bicicleta elèctrica i entrarem al Centre d'Interpretació del Cava i a l'Espai Xocolata Simón Coll

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Amb ganes de pedalar? Us hem preparat una sortida a la comarca de les vinyes ideal per als amants de les dues rodes però apta per a tothom, i més tenint en compte que les bicicletes que llogarem són elèctriques. Seguirem el Camí del Vi o Wine Walk, a Vilafranca del Penedès, un sender entre camp i ciutat de recorregut senzill i que ens permetrà acostar-nos al món de les vinyes i el vi amb tots els sentits. Qui vol anar al davant? 

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Vuit estacions

Vuit estacions

La sortida la prenem a l'Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès (carrer d'Hermenegild Clascar), i el recorregut que farem és de tan sols 3,5 km, fins a la Torre de les Aigües, també anomenada Torre de la Bleda. L'itinerari ens parla del temps lligat als homes i a la natura, i si ho preferiu el podeu fer a peu. Nosaltres, però, hem pensat que ja que és un camí ideal per fer sobre dues rodes, també per a la canalla, ens posarem el casc i el descobrirem amb la bicicleta. Al llarg de l'itinerari hi ha vuit estacions, no pas de tren!, sinó uns punts on aturar-se i on trobareu respostes a preguntes com ara des de quan es cultiva la vinya al Penedès, quant temps cal perquè el vi estigui a punt, o què és el cicle de la vinya. Al sender també hi veureu unes botes de vi molt acolorides, o un rellotge solar analemàtic, entre altres sorpreses! Però sobretot allò que us envoltarà seran ceps, pelats, o amb els pàmpols ufanosos, o amb el raïm a punt de ser collit; i és que és una ruta de paisatge canviant perquè, com sabeu, l'aspecte de les vinyes també va variant al llarg de l'any.

Entre cava i xocolata

Entre cava i xocolata

A l'hora de dinar ens entaularem al restaurant El Cigró d'Or (plaça Vall del Castell, 17, Vilafranca del Penedès), un espai càlid i tranquil en funcionament des de l'any 2002 i que ofereix una cuina catalana posada al dia amb productes de proximitat. Una cuina amb DO Penedès.

No farem una sobretaula gaire llarga, perquè abans no acabi el dia volem visitar dos interessantíssims espais de Sant Sadurní d'Anoia. De primer, i com no pot ser d'altra manera en la batejada com la Capital del Cava, el CIC Fassina - Centre d'Interpretació del Cava. Són 1.200 metres quadrats en una antiga destil·leria de vi del 1814 en què s'explica l'origen del cava, el seu procés d'elaboració i també la cultura que envolta aquesta beguda, molt lligada a les festes i celebracions. I de segon i per acabar la nostra escapada, l'Espai Xocolata Simón Coll, en funcionament des de l'any 1840 i on en l'actualitat podem gaudir d'una visita guiada; hi sabrem d'on surt el cacau o com era un obrador antic. Marxarem del Penedès amb un bon sabor de boca!

Recomanat

  Més de escapades

   També t'agradarà
   També t'agradarà
   Publicitat