Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turó de l'Home Montseny
Turó de l'Home Montseny

El repte d’Els 3 Monts

Un itinerari senyalitzat uneix els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Montserrat

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Disposeu de sis dies per davant, us va la muntanya i els espais naturals i sou uns apassionats caminadors? Calceu-vos les xiruques que anem a començar la ruta d’Els 3 Monts! Són 106 quilòmetres que ens permeten gaudir de tres parcs naturals de les comarques de Barcelona i descobrir llocs tan encantadors com Sant Miquel del Fai o bells pobles com Mura. I si de moment no us veieu preparats o no teniu prou temps per fer les sis etapes, evidentment en podeu provar de fer una o dues, i a veure com us responen les cames!

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Tres parcs naturals

L’itinerari creua els parcs naturals del Montseny — Reserva de la Biosfera —, de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i de Montserrat, tres espais naturals plens d’encants i amb una natura exuberant, i que a més a més conserven un patrimoni històric de gran valor. És el cas per exemple dels monestirs de Sant Llorenç del Munt, de Montserrat o de Sant Miquel del Fai, d’antigues masies o de cases de pedra alçades ja fa segles. El paisatge està dominat per la vegetació mediterrània — pinedes, alzinars, suredes... —, però al Montseny, quan anem guanyant altura, també hi trobem rouredes, fagedes i avetoses. Amb paciència, silenci i un xic de sort, potser els animals també trauran al nas: senglars, guineus, llebres, lirons, aus com el gaig, l’astor...

Les sis etapes

En el decurs del recorregut hi ha quatre centres d’interpretació que permeten conèixer alguns dels aspectes més rellevants de la zona. L’itinerari també està preparat amb tots els serveis turístics, i són molts els restaurants on podreu assaborir la riquesa de la gastronomia local. Aquests són els sis trams en què està dividida la ruta senderista d’Els 3 Monts:

Montseny – Tagamanent. Recorregut: 22 km Desnivell acumulat: 1.384 m Temps estimat: 7 - 8 h.

Tagamanent – Figaró – Sant Miquel del Fai – Sant Feliu de Codines. Recorregut: 18 km Desnivell acumulat: 1.337 m Temps estimat: 6 - 7 h.

Sant Feliu de Codines – Gallifa – Sant Llorenç Savall. Recorregut: 14 km Desnivell acumulat: 829 m Temps estimat: 3 - 4 h.

Sant Llorenç Savall – La Mola – Mura. Recorregut: 24 km Desnivell acumulat: 1.228 m Temps estimat: 7 - 8 h.

Mura – Rellinars – Monistrol de Montserrat. Recorregut: 24 km Desnivell acumulat: 1.089 m Temps estimat: 6 - 7 h.

Monistrol de Montserrat – Monestir de Montserrat. Recorregut: 3,5 km Desnivell acumulat: 617 m Temps estimat: 1 - 2 h.

Recomanat

  Més de escapades

   També t'agradarà
   També t'agradarà
   Publicitat