Aquum Spa&Wellness

Escapada a Vila-seca i la Pineda: tots els tons i sabors de l'aigua

Proposem un viatge relaxat i divertit a les terres d'Aquopolis i de PortAventura

Publicitat

Vila-seca i la Pineda. Com tants municipis de la Costa Daurada, una població composta per una vila interior històrica i una altra tocant a mar i que a l'estiu viu en ebullició constant. Coneixerem, en aquesta escapada de 48 hores, tant l'una com l'altra, però sobretot viurem un cap de setmana divertit en què l'aigua, dolça o salada, serà protagonista.

AMB LA COL·LABORACIÓ DEL PATRONAT DE TURISME DE VILA-SECA

Tarda dia 1: a la recerca del benestar

No sabem si arribeu a la Pineda molt o poc estressats, però tant se val, perquè encara que estigueu la mar de bé passar una tarda en un spa sempre s'agraeix. L'Aquum Spa&Wellness és un centre amb dues zones diferenciades. L'una, amb un ventall de teràpies innovadores, totes elles aquàtiques a través de diferents espais termals. L'altra, amb un munt de tractaments per a triar i remenar amb l'objectiu de mimar el cos i la ment. En total, 4.000 metres quadrats d'instal·lacions inspirades en els mars i els oceans a la recerca de l'harmonia i el benestar. I, cosa no gaire habitual en aquesta mena de centres, fins i tot hi ha un spa infantil, per a nens a partir de cinc anys.

Matí dia 2: la Sèquia Major i la platja

El dia s'ha llevat amb un sol espatarrant? De segur que si és així teniu ganes de fer un bany a la platja. Abans, però, us proposem que conegueu la Sèquia Major, els aiguamolls de la Costa Daurada, una zona amb canyissars, jonqueres i herbassars que serveixen de refugi a la fauna, entre la qual alguna espècie en perill d'extinció com el peix "fartet" i la tortuga d'aigua europea. Són un total de 17,3 hectàrees protegides en el marc del Pla d'Espais d'Interès Natural de la Generalitat, i que inclouen un canal d'un quilòmetre de llargada i dues zones inundables, amb alternança d'aigua dolça i salada. La Sèquia, doncs, és fràgil, però hi podeu fer una visita guiada si hi aneu entre els mesos d'agost i febrer, època en la que les aus no nidifiquen. Per a la visita cal que reserveu prèviament al Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, telèfon 977 39 03 62.

Ara sí, us convidem a anar a jugar amb les ones de la platja. Teniu tres quilòmetres de sorra per triar on estendre la tovallola i gaudir de la qualitat de l'arena i el mar (Bandera Blava atorgada per la Fundació Europea d' Educació Ambiental). A la platja hi ha a més el Club Infantil, una zona amb gronxadors, jocs, activitats i materials diversos per a que els més petits s'ho passin d'allò més bé.

Publicitat

Tarda dia 2: bany amb dofins

I del mar obert, a l'aigua controlada. Controlada, però no per això menys divertida, ja que al parc Aquopolis, on us proposem fer cap aquesta tarda, hi teniu piscines d'ones, grans llacs, tobogans per a atrevits i per a menys atrevits... Ara bé, el parc aquàtic és conegut també per les seves exhibicions de dofins, que fan les delícies del públic amb les seves acrobàcies. S'ofereix una experiència de ben segur inoblidable, sempre i que es reservi prèviament: banyar-se amb els dofins!

La visita a Aquopolis de segur que us ocupa tota la tarda, però si a la nit us queden forces aprofiteu per conèixer l'ambient nocturn de la Pineda, els seus restaurants, bars, terrasses i locals d'oci.

Matí dia 3: camí a Vila-seca

Tot just fa dos anys quedava inaugurat el Raval de la Mar, camí que uneix la Pineda amb Vila-seca. Us animem, doncs, a fer aquest passeig, de poc més de tres quilòmetres, o si ho preferiu agafeu una bicicleta, ja que el trajecte també és ideal per fer-lo sobre dues rodes. En el recorregut hi trobareu el Parc de la Torre d'en Dolça, dit així per la Torre d'en Dolça, situada al mig del lloc, i que data del segle XVI.

I Vila-seca, és clar, la volem conèixer. Compta amb carrers i edificis històrics i singulars, com el cas del portal de Sant Antoni, símbol del passat emmurallat, o el castell de Vila-seca, al nord de la població i d'aspecte neomedieval, amb una torre, dita dels Olzina, possiblement d'origen romà. També mereix una visita el Celler de la Cooperativa, un edifici de l'any 1919, noucentista, obra de Pere Domènech. Els codis QR que trobareu als monuments us n'ampliaran la informació!
Publicitat

Tarda dia 3: cap a PortAventura World!

Acabem l'escapada. I costa molt anar uns dies a Vila-seca i la Pineda i no fer una visita a l'emblemàtic parc d'atraccions de PortAventura World. Molt probablement ja el coneixeu, però per si de cas us expliquem que es tracta d'un parc immens, amb sis àrees temàtiques, un munt d'espectacles per gaudir-ne tota la família, i també restaurants amb diferents tipus de cuina. En definitiva, diversió assegurada amb les novetats que com cada any hi ha o amb les atraccions de sempre per cloure uns dies divertits i molt passats per aigua.

Equipaments culturals

  • Llocs d'interès
Castell de Vila-seca
Castell de Vila-seca
Situat al nord de Vila-seca, el castell és d'aspecte neomedieval i l'Ajuntament el va adquirir encara no fa una dècada. En destaca la Torre dels Olzina, es creu que d'origen romà. La torre és de planta quadrangular i disposa d'un perímetre interior de 5,10 x 4,25 m. i els seus murs exteriors estan construïts amb grans carreus, amb un gruix de gairebé dos metres. A l'edifici s'hi fan alguns actes que permeten visitar l'interior, ja que habitualment no està obert al públic.
  • Música
  • Espais musicals
Auditori Josep Carreras
Auditori Josep Carreras
Annex al Conservatori de Música hi ha aquest auditori que porta el nom del popular tenor català, que acull en el decurs de l'any tota classe de concerts, ja sigui de música clàssica o de música popular. Excepcionalment també acull altres espectacles o bé convencions i simpòsiums.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat