Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cripta Gaudí, a la Colònia Güell

Gaudiu de 9 conjunts monumentals Patrimoni de la Humanitat

Us convidem a un passeig per aquelles construccions de les comarques de Barcelona que han obtingut la màxima catalogació de la UNESCO

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

No és cap secret que el modernisme és l’estil artístic que més visitants atrau a la ciutat de Barcelona. I els membres de la UNESCO que decideixen quins edificis han de ser catalogats com a Patrimoni de la Humanitat sembla ser que també són uns entusiastes de Gaudí, Domènech i Montaner i companyia: els nou conjunts monumentals de les comarques de Barcelona – quasi tots a la capital catalana – que gaudeixen de la màxima distinció de la UNESCO són d’època i estil modernista. Ens acompanyeu a visitar-los?

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Tres edificis van entrar d’una tacada a la privilegiada llista. Era l’any 1984 i els elegits varen ser el Parc Güell, el Palau Güell i la Casa Milà, tots tres amb segell d’Antoni Gaudí. El seu amic Lluís Domènech i Montaner no es volia quedar enrere, tot i que es va haver d’esperar fins al 1997 per tenir el reconeixement de la UNESCO, i en aquest cas amb dues obres: el Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau. Avui, el Palau segueix fent la funció per la que va ser creat, amb concerts pràcticament cada dia i d’estils ben diversos, mentre que l’Hospital, després de vuit dècades d’activitat sanitària, va traslladar els seus serveis i avui és el Sant Pau Recinte Modernista, on s’hi fan concerts, conferències i altres activitats i també podreu descobrir a través de visites guiades.

Els quatre conjunts monumentals que resten per arribar fins als nou que us hem anunciat també van arribar de cop. Va ser el 2005, i els quatre tresors són de Gaudí: la Casa Vicens, la Casa Batlló, la Sagrada Família i la Cripta Gaudí de la Colònia Güell. El darrer és l’únic que es troba fora de la ciutat de Barcelona, a Santa Coloma de Cervelló, comarca del Baix Llobregat, i sens dubte val la pena desplaçar-se fins a la colònia impulsada pel gran mecenes de Gaudí, Eusebi Güell, per observar aquest espai tan singular en què cada columna és diferent i no existeix la línia recta. El bancs que hi veureu també van ser dissenyats pel genial arquitecte. De fet, Gaudí va estar treballant intensament en el projecte de tota l’església, hagués estat pràcticament, per la seva monumentalitat, com una altra Sagrada Família; però la mort de Güell va fer que les obres s’aturessin i que aquella magnífica construcció que havia de ser només existeixi en la nostra imaginació o en la realitat virtual.

Més informació en aquest enllaç.

Recomanat

  Més de escapades

   També t'agradarà
   També t'agradarà
   Publicitat