Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pedraforca

Gaudiu dels cims més mítics

Un recorregut per les muntanyes més emblemàtiques de les comarques de Barcelona

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Són moltíssimes les excursions que podem fer per les comarques barcelonines que paguen la pena. Però aquelles que culminen en un cim tenen alguna cosa especial, és com una sensació d'arribar a la meta, d'assolir un gran objectiu. Si a més a més la muntanya en qüestió és d'aquelles que es consideren emblemàtiques, ja sigui per la seva altura, perquè estigui envoltada de llegendes, per les panoràmiques que des d'allí s'hi observen, o per tot una mica, aleshores la caminada es converteix pràcticament en una fita històrica de les nostres vides, un check més que ja podem marcar en el nostre llistat de propòsits. Acompanyeu-vos en les següents línies a fer el cim.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Pedraforca

És el cim més alt de la demarcació de Barcelona amb 2506,4 m. Però el que li atorga l'adjectiu d'emblemàtic no és tant l'altura, que també, com la seva peculiar forma, una M gegant que escriuen els dos pollegons i l'enforcadura. Així mateix, el fet de no formar part de cap serralada, alçant-se majestuós i solitari en terres berguedanes, el fa impactant i singular. Hi ha diversos camins per arribar al cim, però cal una certa preparació física i unes quantes hores de xiruca.

 

Els 4 del Montseny

Declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO, sempre és un plaer endinsar-se als boscos del massís del Montseny. I també assolir el cim d'algun dels seus gegants. El Turó de l'Home, amb el seus 1.706 m, és el punt més alt, i si els que llegiu aquestes línies sou del club dels mandrosos, sapigueu que podeu anar amb vehicle motoritzat fins quasi dalt de tot. El Matagalls i les Agudes no són gaire més baixos, i molts excursionistes tenen autèntica devoció per aquestes dues muntanyes. Us recomanem també el Turó de Tagamanent, de poc més de 1.000 m d'altura, amb l'església de Santa Maria, d'origen romànic, al seu cim.

Sant Jeroni

Punt culminant del massís de Montserrat, amb 1.236 m, i lloc de confluència de l'Anoia, el Bages i el Baix Llobregat. A Sant Jeroni, des d'on en dies molt concrets s'arriben a veure les muntanyes de Mallorca, hi era fàcil d'accedir fa uns quants anys; fàcil però vertiginós, perquè la manera d'accedir-hi era a través d'un molt vertical funicular aeri. Tancat aquest transport, ara hi podem anar des de l'esplanada del monestir, superant centenars de graons.

Publicitat

La Mola

Acabem el recorregut al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, amb La Mola com a lloc més elevat. Al capdamunt dels seus 1.102 m hi ha el monestir romànic de Sant Llorenç. Amb cotxe podeu arribar als 800 m. Els cingles li confereixen una fesomia singular, i pel camí es troben formacions espectaculars, com ara el monòlit del Cavall Bernat. Una altra opció de fer cim al Parc és pujant al Montcau, de 1.056 m.

 

Més informació en aquest enllaç.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat