Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
plaça de Montclar

La tardor al Berguedà, sinònim de bolets

En aquesta sortida visitarem dos mercats boletaires i el municipi de Montclar

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Quan comença a refrescar, la comarca del Berguedà s'omple de caçadors de bolets. Com que nosaltres no en som uns grans experts, hem decidit anar a conèixer dos mercats dedicats a aquest apreciat fong, i a tastar-los en un restaurant de La Cuina del Bolet. A la tarda farem un tomb per Montclar.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Cal Rosal i Guardiola de Berguedà

Tant se val quin dia de la setmana feu l'escapada que aquí us proposem si voleu acudir al Mercat del Bolet de Cal Rosal, perquè les parades les hi trobareu tots els dies de dilluns a diumenge, aquest any fins al 30 de novembre. Hi ha bolets frescos collits dels boscos de les rodalies, també bolets de tot tipus i en diferents formats, i alguns paradistes venen productes agroalimentaris de la comarca. El mercat és al municipi d'Olvan, en el nucli de població de Cal Rosal, i molt a prop de la carretera C16. També cada dia fins al darrer de novembre obre el de Mercat del Bolet de Guardiola de Berguedà. Si us acosteu a aquesta comarca prepirinenca per aquestes dates, doncs, no teniu excusa per no emportar-vos a casa una bona tria de bolets! Ara bé, no feu allò tan lleig de dir que els heu trobat vosaltres... Guardeu-vos una estona per passejar pels carrers d'Olvan i de Guardiola de Berguedà abans d'entaular-vos per dinar.

L'àpat, si us deliu pels bolets, l'heu de fer en algun dels restaurants que formen part de La Cuina del Bolet. En aquest enllaç hi trobareu el llistat complet d'establiments que hi participen aquest 2019 i els "menús boletaires" que ofereixen. Només de llegir les propostes se'ns fa la boca aigua!

Un poble amb encant

Res millor per pair el dinar que un passeig tranquil per un poble amb encant com és Montclar. I això de "poble amb encant" no ho diem perquè sí: l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que li atorgarà aquest segell, una distinció que només posseeixen vuit municipis del Principat! I és que Montclar, a poc més de 15 km de Berga, gaudeix d'una ubicació privilegiada, és un petit nucli encisador – pràcticament una vintena d'habitatges a l'entorn d'una gran i bonica plaça –, té fenomenals excursions a fer pels voltants, i conserva un patrimoni que cal conèixer, com les esglésies de la Santa Creu, de Sant Quintí i de Sant Martí. Era coronat per un castell, del que, malauradament, no en queden restes.

Carregats de bolets i de l'encant de Montclar, arriba l'hora de tornar a casa.

Recomanat

  Més de escapades

   També t'agradarà
   També t'agradarà
   Publicitat