Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
que fer Bogotà

Les 11 millors coses per a fer a Bogotà

Un ball en una festa de carnestoltes, una vibrant trobada d'art de carrer i coses increïbles que pots fer a Bogotà

Escrit per
Simon Willis
Publicitat

Situada a gran altitud, Bogotà és la fusió perfecta d'un passat místic amb un amor a la vida que entusiasma a tots els que la visiten. Si la visites voldràs explorar la història de la civilització descobrint els tresors del popular Museu de l'Or i pujant entre núvols de la muntanya sagrada de Monserrate. El centre històric de la ciutat, La Candelaria, sona a música del passat i fa olor d'encens artesanal mentre es posa bonic amb un art de carrer que parla de conflicte, resistència i pau. Els habitants de Bogotà donen la benvinguda als visitants amb un entusiasme que poques vegades trobareu, compartint ampolles de licor abans de visitar les famoses festes de carnestoltes de la ciutat, il·luminades de tota la fantasia colombiana.

 Has fet alguna cosa en aquesta llista i t'ha encantat? Comparteix-ho amb l'etiqueta #TimeOutDoList i etiqueta @TimeOutEverywhere.

També pots trobar més informació sobre com Time Out selecciona les millors coses per a fer a tot el món.

Andres Carne de Res

Què és? Això és com un circ burlesc; mariachis que animen als comensals, pistes de ball repletes de ritmes llatins i vaques de ceràmica multicolor que ronden l'entrada. Aquest és el restaurant més salvatge de Bogotà i sembla ideat per l'excèntrica imaginació de Tim Burton.

Per què anar-hi? Per a gaudir amb la carn de res d'alta qualitat i les costelles de porc que te les menges amb la mirada. Prova el licor d'anís típic dels vilatans (mai rebutjaran un bon glop), i balla salsa, electro i reggaeton entre la multitud d'assistents a les seves festes de cap de setmana.

Ciclovia

Què és? Tots els diumenges, la ciutat habilita 75 milles de carrers per a ciclistes, caminants i patinadors per a moure's sense transit. El Ciclovia s'està estenent a nivell mundial i és originari de Bogotà, que àdhuc és el més gran del món.

Per què anar-hi? Ja sigui sobre dues rodes o suant al costat de corredors vestits de forma bastant extravagant, és una forma perfecta per a explorar la ciutat i desfer-se de les ressaques que apareixen cada matí. Consell: Fer un pit-stop amb el suc de mango dels venedors ambulants o empassar guarapo, un dolcíssim suc de canya de sucre.

Publicitat

El Museu de l'or

Què és? Un museu a tres nivells que exhibeix la col·lecció de relíquies d'or (més de 55.000) de tot el món i una gran quantitat d'articles indígenes perquè et facis a la idea de com eren les antigues civilitzacions.

Per què anar-hi? Per a descobrir delicades figures d'or de granotes, jaguars i àguiles, sagrades per als pobles prehispànics. Llances originals, màscares i la ceràmica que ens ensenyen una antiga forma de vida que encara està integrada en les 87 comunitats indígenes de Colòmbia.

Tour de grafiti

Què és? El recorregut a peu gratuït per Grafiti li dóna vida a la fascinant història del país, massa vegades tenyida de sang, a traves d'un viatge de tres hores pel barri de la Candelaria.

Per què anar-hi? Camina per les ondulants voreres empedrades, dibuixant obres d'art úniques com el peix psicodèlic multicolor (una signatura del Happy Style del Peix) o les imatges antibèl·liques de DJ Lu, de magranes de pinya i soldats que disparen cors d'amor. Passi a grups de guitarristes acústics i venedors turmentats que venen braçalets teixits a mà mentre descobreix la història del camí de Colòmbia de la guerra a la pau.

Publicitat

Monserrate Mountain

Què és? Una muntanya de la ciutat que s'eleva 3.152 metres i es troba sobre el centre històric de Bogotà. La comunitat indígena muisca prehispànica va anomenar a aquest lloc sagrat quijicha caca (peu d'àvia) abans que els catòlics espanyols agreguessin un emblemàtic santuari emblanquinat.

Per què anar-hi? Tots els diumenges, els fidels ascendeixen a l'església del segle XVII per a retre homenatge al santuari del Senyor Caído. Se sap que els pelegrins s'arrosseguen sobre les seves mans i genolls; Recomanem el telèfon amb vista panoràmiques de la ciutat.

El so dels grills

Què és? Encantadora música de flauta s'arremolina al voltant d'aquesta tradicional casa de Bogotà, convertida en un restaurant amb canelobres baixos, estovalles de color blanc perla i adornats canelobres de tres puntes.

Per què anar-hi? Sopa en un dels edificis més antics de la ciutat, devorant ajiaco: una sopa farcida amb pollastre tendre i esmicolat, blat de moro en la panotxa suculent i papes tallades en glaçons que sobresurten del líquid de color sàlvia. Complementa aquest favorit local amb tàperes picants, crema, arròs, alvocat i coriandre fresc.

Publicitat

La Séptima Challenge

Què és? El repte La Séptima, que es duu a terme al llarg de Carrera 7 el primer dissabte de cada mes, encoratja als viatgers i locals a formar equips, competint en tres hores de tasques sovint ridícules.

Per què anar-hi? Posa a prova el teu ritme i habilitats en espanyol ballant salsa amb els locals o fent selfiesamb gossos en samarretes de futbol de Colòmbia. Després, tots els participants (i els canins patriòtics) gaudeixen d'una cervesa i una barbacoa en el bar Australian Beach House.

 

Museu de les escombraries

Què és? Hi ha una raó per la qual Francisco Antonio Zea Restrepo va obrir un museu ple de nines de plàstic d'un sol ull, gots de whisky escampats pel sòl i sustentacions tacades que s’enganxaven al sostre.

Per què anar-hi? Francisco adverteix que el nostre planeta s'assemblarà a aquest desordre inestable i desordenat tret que prenguem mesures. L'amo barbut del Museu de les Escombraries pot convidar-lo a prendre un got de whisky mentre es regira a través d'un encanteri de com va arribar a viure entre les escombraries.

Publicitat

El mercat maragda

Què és? Colòmbia representa la barbaritat del 70-90 per cent del mercat mundial de maragdes, i molts passen per la capital i acaben en botigues entre Carrera 12 i Carrer 6.

Per què anar-hi? Descobreixi una gran varietat de maragdes d'alta qualitat, que s'originen en les mines de Boyacá i Cundinamarca, que fan que hi vagin fins i tot el més experimentat dels caçadors de pedres precioses. Consell: l'establiment ha de tenir un certificat d'autenticitat i tornar a inspeccionar cada pedra després de la compra.

Mercat d'agricultors de Chapinero

Què és? Tots els diumenges, els agricultors dels voltants porten productes conreats localment al Mercat Agroecològic Pagès en el barri de Chapinero.

Per què anar-hi? Sopa a la seva manera al voltant dels llocs, menjant empanades acabades d'enfornar i consumint sucs de fruites exòtiques com luloo fruita de la passió. Recull articles colombians emblemàtics com l'emplafona (canya de sucre sencera sense refinar) i frijoles,mentre que els productes artesanals locals, com la cosmètica orgànica i les cremes mèdiques naturals, calmen el cos i delecten al planeta.

Publicitat

Club de Tejo La 76

Què és? Imagini's bevent una cervesa mentre llança un tros de ferro amb forma de gel sobre un ram de pólvora.

Per què anar-hi? Es va originar fa més de 500 anys, el teix encara es juga en molts bars i en clubs especialitzats com el Club de Tejo La 76. Els jugadors han de llançar un puckde 18.5 metres (aproximadament l'ample d'una pista de tennis) en una secció triangular de pólvora, que és encaixat en una malla d'argila. Consell: els novatosremenen les escales per a escurçar, més fàcilment, els carrils que garanteixen més cops per als seus diners.

Més coses increïbles per a fer en el món

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat