Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
MónNatura Pirineus
MónNatura Pirineus

MónNatura Pirineus reobre per Carnestoltes amb un munt d’activitats noves entre muntanyes!

Voleu descobrir els Pirineus amb uns altres ulls? El centre de natura torna a obrir portes perquè gaudiu de l’entorn de les muntanyes més cobdiciades del territori català amb activitats originals: excursions curioses, experiències astronòmiques i molt més

Time Out en col·laboració amb MónNatura Pirineus
Publicitat

Els Pirineus són una de les joies paisatgístiques de les terres catalanes, un privilegi que queda a poques hores de Barcelona, que connecta fronteres i ha estat testimoni d’importants esdeveniments històrics. Un racó entre les altures que ofereix un munt de possibilitats més enllà dels esports de muntanya. Se us fa la boca aigua en pensar en les serralades pirinenques, els pulmons plens d’oxigen i una natura exuberant allà on mireu? Doncs no us perdeu MónNatura Pirineus, un centre de natura que enceta la seva 22a edició el 9 de febrer amb activitats i estades noves per a tota la família perquè pugueu descobrir els Pirineus en totes les seves facetes, i el cel no és el límit! (compten amb un observatori). Enguany, presenta una programació tematitzada on s’aprofundirà en l’astronomia amb la nebulosa d’Orió, en el desgel de primavera, en la brama del cérvol o en la tronca de Nadal. Us les expliquem una per una.

A la recerca del gat salvage
MónNatura Pirineus

A la recerca del gat salvage

Seguiu-li la pista als coixinets dels gats que habiten als Pirineus! A través d’una audioguia, descobrireu on s’amaga la criatura més misteriosa de la zona, amb el camí del gat salvatge, a més d’algunes de les llegendes del territori. A través d’un mapa, seguireu les petjades de l’animaló i descobrireu 10 punts d’interpretació que us ajudaran a conèixer el paisatge fantàstic de les Planes de Son, altres animals que hi viuen com els talpons i les formigues, la vegetació de l’alta muntanya i algunes curiositats que no us deixaran indiferents.

Viatjar per les galàxies
MónNatura Pirineus

Viatjar per les galàxies

Què millor que contemplar el cel estrellat que enmig de la naturalesa? Les llums i sorolls artificials no fan nosa i es pot veure el cel en tota la seva magnificència. Si teniu ganes de descobrir l’Univers que ens rodeja en un entorn de luxe, escolliu aquesta visita astronòmica que inclou una primera sessió interior de planetari i acaba amb una visita a l’observatori astronòmic quan es fa fosc. 

Experimentar amb la natura
MónNatura Pirineus

Experimentar amb la natura

Aquesta activitat us porta de passeig pels voltants de les Planes de Son i jugareu a ser biòlegs i ecologistes fent les seves recerques. Mitjançant diferents observacions i experiments, entrareu en contacte amb l’activitat frenètica dels insectes, el festeig dels ocells, perquè cauen les fulles dels arbres o la vida que hi ha sota terra. Quina intriga!

Per a les escoles
MónNatura Pirineus

Per a les escoles

El vostre somni com a pedagogs és mudar l’aula de ciències naturals a l’exterior i ensenyar als alumnes com és la naturalesa de primera mà? La Fundació Catalunya La Pedrera posa a l’abast del públic escolar un servei didàctic per aprofundir en alguns conceptes que caracteritzen l’entorn de MónNatura Pirineus. L’entitat posa en valor el territori i la seva riquesa i diversitat, transmetent el coneixement que tenim d’ell de manera lúdica i experimental. A més dels tallers, activitats i visites per a les escoles, se li suma també l'oferta d'estades d’educació ambiental, amb allotjament inclòs. L’epicentre: Les Valls d'Àneu
MónNatura Pirineus

L’epicentre: Les Valls d'Àneu

MónNatura Pirineus està ubicat en el bonic paratge de les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà. Disposa d’unes instal·lacions úniques als Pirineus que permeten al visitant fer vida a l’alta muntanya i descobrir els seus atractius, posant en valor la cultura de la sostenibilitat i oferint la identificació i el respecte pels diferents elements que configuren el paisatge. Un lloc ple de paisatges d’ensomni, reserva de biodiversitat i on hi trobareu el Parc Natural de l'Alt Pirineu, amb espectaculars rius i cascades. A més, està plagat de pobles amb encant que podeu visitar i, fins i tot, passar la nit, a la vegada que recorreu tot el seu llegat històric i cultural i feu parada pels restaurants més icònics, gaudint d’una gastronomia deliciosa i autòctona. Podreu dur a terme un munt d’activitats, senderisme, esports d’aventura i és l’indret perfecte per als amants de l’observació d’aus.Edifici bioclimàtic, centre de natura i observatori
MónNatura Pirineus

Edifici bioclimàtic, centre de natura i observatori

MónNatura Pirineus, inaugurat l’any 2002, no només ofereix estades i activitats adreçades a tot tipus de públic. El centre està dotat d’un edifici bioclimàtic, de més de 3.000 m2, que utilitza energies renovables i es divideix en dues àrees: l’àrea d’activitats i l’àrea residencial i de serveis. A l’edifici hi ha un planetari, un auditori obert a activitats del centre i també per a ús d’entitats de les valls. També compten amb un laboratori on anualment es donen cita durant dues setmanes els participants al programa Joves i Ciència, de la Fundació Catalunya La Pedrera. Des de la seva obertura l’any 2002 han passat pel centre més de 220.000 persones que han gaudit dels tallers, activitats i de les estades programades.

Un lloc ideal per conèixer els Pirineus en profunditat!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat