Floriade
Foto: floriade.com

7 noves meravelles del món per visitar aquest 2022

Amb ganes de descobrir nous horitzons? Aquestes són algunes de les inauguracions més estimulants arreu del planeta

Publicitat

Ens agradaria que el 2022 fos l'any de la tornada definitiva a la normalitat i per això hem demanat als nostres editors d'arreu del planeta que ens presentin algunes de les noves meravelles que es podran visitar enguany als seus països i ciutats. Uns quants nous motius per viatjar a destinacions com París, Nova York, Lisboa, els Països Baixos, el Japó, Taiwan i Egipte: nous museus i teatres, una exposició floral que té lloc només un cop cada deu anys, un nou parc temàtic basat en els personatges de Miyazaki i una experiència sísmica a Lisboa. Tremolem d'emoció.

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya

7 meravelles del món per visitar aquest 2022

1. El museu de Broadway

Nova York, Estats Units

Una cosa nova i peculiar a Nova York: si aneu a un espectacle de Broadway l’estiu que ve, potser voldreu arribar-hi unes hores abans. D’aquesta manera, podreu passar una estona explorant el nou Museu de Broadway, la primera institució dedicada a la història de 'The Great White Way', que s’obre al carrer 45 l’any vinent. I de passada, ja que hi sou, no us oblideu de la biennal del Whitney, un dels esdeveniments artístics més importants de Nova York, que se celebra de l’abril a l’agost.

https://d32dbz94xv1iru.cloudfront.net/customer_photos/b20db166-2aa2-4b93-bcd8-18b43b89731f.jpg
Will Gleason
Content Director, The Americas

2. La sala d’estar de Gainsbourg

París, França

La casa parisenca on Serge Gainsbourg va passar els últims vint anys de la seva vida –una mena de santuari no oficial del cantant des de la seva mort el 1991– obrirà les portes al públic aquesta primavera com un museu dedicat a la seva vida i obra. El projecte, liderat per la seva filla Charlotte, té una atracció principal: l’excèntrica sala d’estar amb el piano, el bar d’estil art-déco i una enorme col·lecció d’escultures.

https://media.timeout.com/images/106153516/image.jpg
Houssine Bouchama
Rédacteur en chef, Time Out Paris
Publicitat

3. Les flors d’Almere, un cop cada deu anys

Almere, Països Baixos

Espectacular és poc. L’exposició internacional d’horticultura Floriade a la ciutat d’Almere, Països Baixos, és un esdeveniment tan gran que només se celebra un cop cada deu anys. L’edició del 2022, que comença el 14 d’abril sota el lema “ciutats verdes en creixement”, tindrà incomptables pavellons, un arborètum, un magnífic complex d’hivernacles i un ric programa d’art i cultura. A més, un telefèric us enlairarà per sobre del parc, construït a la vora de l’aigua.

https://media.timeout.com/images/105820508/image.jpg
Derek Robertson
Contributor, Netherlands

4. L'exposició més gran del món dedicada Rei Tutankamon

Giza, Egipte

Quan finalment obri el novembre de 2022, el Gran Museu d'Egipte es convertirà en el museu més gran del món dedicat a una sola civilització. Està ubicat a Giza, a poca distància de les grans piràmides i a 40 minuts en cotxe de la capital, El Caire. La primera pedra es va col·locar el 2002, però amb la Primavera Àrab del 2010 es van produir complicacions i es va haver d'aturar la construcció. Ara, un exèrcit de constructors treballen dia i nit per poder inaugurar-lo a finals d'aquest any. Amb un cost de mil milions de dòlars, aquesta megaestructura és d'una grandària similar a la del museu del Louvre, a París. L'exhibició rotatòria del museu comprendrà 50.000 artefactes de l'època, però el més important serà la mostra, per primer cop a la història, de les 5.000 peces del tresor del rei Tutankamon en una mateixa exposició, incloent-hi la seva màscara mortuòria. 

Damien Gabet
Publicitat

5. El parc temàtic de Ghibli

Nagoya, Japó

El primer parc temàtic de l’Studio Ghibli del món obrirà la tardor del 2022 a prop de Nagoya (unes tres hores amb tren des de Tòquio). El parc tindrà cinc àrees principals, totes plenes d’atraccions basades en les pel·lícules més famoses de l’estudi. També hi trobareu botigues, exposicions i jardins, tot basat en animes d’èxit com El meu veí Totoro, La princesa Mononoke i l’oscaritzada El viatge de Chihiro.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat