Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mas Jujol Can Negre Sant Joan Despí

Pel Baix Llobregat, un castell recuperat i un país en miniatura

En l’escapada per la comarca ens aturem a Sant Joan Despí, Torrelles de Llobregat i Castelldefels

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

El Centre Jujol – Can Negre i el castell de Castelldefels marcaran l’inici i el final d’una jornada en què també farem activitats que de ben segur agradaran als més petits de la casa: passejar-nos per Catalunya en Miniatura i anar d’arbre en arbre pel Bosc Animat.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Una casa màgica
© Irene Fernandez

Una casa màgica

A Sant Joan Despí Josep Maria Jujol, col·laborador habitual d’Antoni Gaudí, hi va deixar una de les seves grans obres: la reforma d’una antiga masia, Can Negre, en un habitatge ple de fantasia, màgic, que beu de l’art modernista. Avui és el Centre Jujol – Can Negre, visitable i des d’on s’organitzen itineraris per la població amb Jujol com a gran protagonista. I és que l’arquitecte hi va deixar altres mostres de la seva traça, en aquest municipi del Baix Llobregat, com ara la Torre de la Creu — coneguda popularment com la Torre dels Ous —, casa d’estiueig formada per cinc cilindres de diverses mides i altures. Hem decidit començar la nostra sortida amb aquesta proposta que, a més a més, inclou un petit esmorzar.

Petit país

Petit país

I després de veure la màgia de Jujol, anem a un lloc que sembla creat per a que hi visquin els barrufets o els gnoms. Però de ben segur moltes de les construccions que hi ha les reconeixerem ràpidament. I és que som a Catalunya en Miniatura, a Torrelles de Llobregat, un parc temàtic de maquetes amb tots els detalls de les principals construccions del país. El Tibidabo, el Museu Dalí de Figueres, el romànic de la Vall de Boí, la Seu Vella de Lleida o el Monestir de Poblet són només algunes del centenar llarg de petites obres d’art que podreu observar tot passejant, i també hi ha reproduïts espais naturals com el llac de Banyoles, cales de la Costa Brava o la muntanya de Montserrat.

En acabat, al costat mateix podem posar a prova la nostra agilitat fent una mica d’exercici al Bosc Vertical. És un parc d’aventura amb quatre circuits de diferents nivells de dificultat, i en què us moureu amb tota seguretat d’un arbre a un altre a través de passarel·les, ponts i tirolines.  

Publicitat
Símbol del passat i del present
© Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Símbol del passat i del present

A l’hora de dinar ens traslladem a Castelldefels, ja que la visita de la tarda serà en aquesta població costanera. Farem l’àpat al Tibu-ron Beach Club, a tocar de les onades, i on destaquen les paelles i fideuades. Havent dinat anirem a conèixer el gran símbol de la localitat, fins al punt que és la que li dona nom: el castell. Després de diverses fases de reformes, avui és un espai obert i escenari de difusió cultural i d’història. S’hi fan visites guiades, on us explicaran, entre moltes altres coses, que us trobeu en un bé cultural d’interès nacional, que de la construcció se’n tenen referències des del segle X, o que l’aspecte actual correspon bàsicament a una reforma que se’n va fer a finals del XIX. Aquest lloc històric i elevat és excel·lent per cloure el nostre dia al Baix Llobregat.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat