Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Masnou

Pel Maresme, dalt d'un ruc i fent gimcanes

Descobrim tres indrets de la comarca costanera de maneres molt diferents

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

És l'hora de fer una escapada a una comarca que combina el verd i el blau, plena d'atractius tant a primera línia de mar com als seus parcs naturals. És per això que us hem preparat una escapada d'un dia al Maresme passant per tres indrets diferents i fent-hi activitats diverses. Esperem que us agradi el pla!

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.   

Totes les races de la Península
© Manel Cuesta

Totes les races de la Península

Us han dit alguna vegada allò de que no feu el ruc? Doncs si us ho tornen a dir, els podeu respondre que és tot un honor, fer el ruc! I si no, ja ens ho explicareu després de conèixer-los de prop a Rukimon, una reserva situada a les immediacions de Canyamars (municipi de Dosrius), i en una de les entrades del Parc Natural del Montnegre-Corredor. Hi conviuen mig centenar d'aquests animals, que tenen entre les seves característiques ser dòcils i forts. N'hi ha de totes les races de la Península!, i per tant també hi és el ruc català. Veureu que de seguida us feu amics, i hi ha la possibilitat que us portin de passeig. El recinte disposa de zona de pic-nic, servei de bar i zona de jocs.

L'empremta de Rafael Guastavino

L'empremta de Rafael Guastavino

Al matí encara ens dona temps d'anar a descobrir Vilassar de Dalt. La població té diversos elements de gran interès, com ara el Museu Arxiu de Can Banús, en una bonica masia i on es fan exposicions temporals i hi ha una destacada col·lecció de troballes arqueològiques, o la Biblioteca de Can Manyer, que aprofita l'estructura d'una antiga fàbrica. Però hi ha un parell de llocs que ens tenen el cor robat; l'un és la Fornaca, uns forns d'època romana possiblement dels que es troben en més bon estat de conservació del país; i un altre és el Teatre La Massa, la darrera obra que va fer a Catalunya l'arquitecte Rafael Guastavino abans de marxar als Estats Units i convertir-se, amb paraules del The New York Times, en "l'arquitecte de Nova York". És un personatge malauradament poc conegut a casa nostra, i la visita a La Massa us servirà per saber més coses sobre la seva vida i obra i sobretot per admirar l'única cúpula que va construir per aquestes latituds. Consulteu els itineraris i visites guiades que es fan per poder visitar els interiors dels espais indicats.

El dinar el farem al restaurant de l'Hotel Sorli Emocions, a la mateixa població de Vilassar de Dalt. Ofereixen plats de cuina tradicional i tapes clàssiques i no tan clàssiques.

Publicitat
El Masnou, terra de mar

El Masnou, terra de mar

Una manera entretinguda i divertida per a tota la família de conèixer una població com El Masnou és fent la gimcana titulada El Masnou, terra de mar. Així que la tarda la dedicarem a aquest joc de pistes i enigmes per al qual necessitarem només un telèfon mòbil i un compte d’Instagram. Tindrem una hora i mitja per fer la missió i demostrar-ho a través d’una fotografia. Els organitzadors expliquen que seran molt importants per guanyar la velocitat amb què l’equip respongui, la qualitat de les fotografies, i el nombre de “m’agrada” que rebeu. Així que ja ho sabeu: feu equip, informeu-vos d’aquesta divertida gimcana, i aviseu els amics que estiguin atents a les vostres xarxes socials!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat