Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Formatges Osona

Per Osona a tota llet!

Una ruta convida a visitar diverses explotacions relacionades amb el món dels làctics

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Us fem una interessant proposta agroturística a Osona, i més en concret al Lluçanès, la Ruta de la Llet. Una manera original i pedagògica de descobrir una part de la comarca i que farà les delícies de grans i petits. La iniciativa ofereix la possibilitat de conèixer explotacions ramaderes de vaques, ovelles i cabres, a través de visites guiades, i fer un tast dels productes que s'elaboren. A més a més, el fulletó informatiu que s'ha editat des del Consorci del Lluçanès i que us podeu descarregar detalla els restaurants propers on elaboren plats amb els productes de la Ruta de la Llet i també on allotjar-se.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Varietat en pocs quilòmetres

Varietat en pocs quilòmetres

Les explotacions que es poden visitar es concentren pràcticament totes en tres municipis: Lluçà, Perafita i Prats de Lluçanès. És una Ruta que no requereix de llargs desplaçaments i que, tot i així, permet conèixer una gran varietat d'explotacions relacionades amb els làctics. En paraules del Consorci del Lluçanès, "els ramaders apliquen i transmeten simultàniament coneixements tradicionals i les més noves tecnologies de conreu i maneig dels animals", i afegeixen que els obradors de la zona "han trobat el seu camí per elaborar productes únics". D'allotjaments i restaurants proposats n'hi ha d'aquestes tres poblacions però també d'altres del Lluçanès, com Alpens, La Torre d'Oristà, Olost, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Santa Maria de Merlès i Sant Agustí de Lluçanès. Les explotacions en aquest moment visitables són Formatges de Lluçà, Formatges Betara, El Soler de n'Hug i Postres artesanes Santa Eulàlia.

Què heu de fer si voleu emprendre la Ruta de la Llet? Senzillament, comprovar quines explotacions ofereixen visites en el moment de fer l'escapada – no totes són visitables tot l'any –, i reservar amb antelació. I ja podeu preparar la bossa de viatge!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat