Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Museu Industrial del Ter

Per Osona, coure, Ter i cervesa

En aquesta sortida caminarem per la vora del riu, coneixerem alguns museus i visitarem una companyia cervesera

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Al municipi de Les Masies de Voltregà farem la nostra primera aturada d’un dia molt intens per la comarca d’Osona amb passejades seguint la tècnica de la marxà nòrdica, entrades a museus, un dinar al costat d’un santuari, o una visita a una colònia industrial. Així que no ens entretinguem amb més preàmbuls i anem per feina!

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.   

Doblet de museus

Doblet de museus

Comencem el trajecte a la Colònia Lacambra, al terme de Les Masies de Voltregà. Allí coneixerem el Museu del Coure. El trobareu a les instal·lacions de La Farga, edifici modernista de primers del segle XX. Es tracta d’un espai cultural que divulga, mitjançant diferents recursos, el coneixement, l’ús i les aplicacions que La Farga ha fet del coure al llarg de la història a nivell industrial, econòmic i ambiental. Quan acabem la visita, anirem fins a Manlleu per descobrir el Museu del Ter. Obert ara fa 15 anys, té l’objectiu de posar en valor tant el patrimoni cultural vinculat a la història de la industrialització com el patrimoni natural del riu Ter. Un dels elements més emblemàtics que conserva és una turbina que data de l’any 1860 i que encara a dia d’avui es pot posar en marxa i, com fa un segle i mig, moure el sistema d’embarrats i fer anar les màquines de la filatura.

La cervesa del Montseny

La cervesa del Montseny

Per acabar la jornada matinal, visitarem les instal·lacions de la Companyia cervesera del Montseny. Podrem fer un tast de les seves cerveses artesanes i naturals després de fer un recorregut per la fàbrica i que ens expliquin com s’elabora la beguda. La seu la tenen a Sant Miquel de Balenyà, municipi de Seva.

S’acosta l’hora de dinar i el volem gaudir en un lloc ben especial, amb unes panoràmiques úniques: el Santuari de Bellmunt, situat a la serra del mateix nom i a 1.246 m d’altitud. Allí mateix hi ha un restaurant.

Publicitat
Iniciació al ‘nordic walking’

Iniciació al ‘nordic walking’

Què us sembla si per pair caminem una estona? Ens posem en contacte amb l’empresa Aquaterraclub per tal que ens expliquin com va això de la marxa nòrdica, ens prestin el material necessari per practicar-la — bàsicament dos bastons — i ens guiïn pels camins que hem d’anar. Farem un recorregut planer, d’uns 3 km, a la vora del Ter i passant per canals industrials i boscos de ribera fins arribar a la colònia industrial on tindrà lloc la darrera proposta.

Ens rep la minyona

Ens rep la minyona

Som a la Colònia Remisa o Colònia Rusiñol, als afores de Manlleu. Té el seu origen en l’any 1866, però nosaltres ens hem traslladat, com per art de màgia, al 1900. A través d’una visita teatralitzada, una minyona ens rebrà com a nous treballadors de la fàbrica, i ens explicarà la història de la família Rusiñol, propietària del lloc. Acompanyant la minyona coneixerem els diversos racons d’aquesta colònia industrial del Ter.

Com que se’ns ha fet tard, ens quedem a dormir a la comarca. Hem reservat a Mas Boix Seva, un allotjament rural independent en una masia que data del 1739 i on dormirem com uns angelets.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat