Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Seguint els passos de Sant Ignasi

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Cova de Sant Ignasi Manresa
© Jordi Play

Seguint els passos de Sant Ignasi

Us convidem a fer un viatge exterior i interior pels camins del fundador de la Companyia de Jesús

Per Xavier Amat
Advertising

El Camí Ignasià recrea la ruta que Ignasi de Loiola, quan era cavaller, va fer l’any 1522 des de Loiola fins a Manresa. Un itinerari de descoberta de paisatges, de patrimoni, d’història, però que també pot ser un trajecte religiós, espiritual i interior. Si teniu el temps i la preparació física per fer tot el Camí, fantàstic! Nosaltres, però, us fem cinc cèntims en les properes línies de les darreres etapes del recorregut, les que transiten per les comarques de Barcelona.  

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.  

Camí Ignasià Anoia
Camí Ignasià Anoia

D’Igualada a Montserrat

Es tracta de l’etapa 26 de les establertes al Camí, i consta de 27 quilòmetres, amb sortida de la capital de l’Anoia i arribada al monestir de Montserrat. Passa per Castellolí, Sant Pau de la Guàrdia, Can Massana, l’ermita de Santa Cecília, del segle XI, i, finalment, s’arriba a l’esplanada del Monestir, amb uns darrers quilòmetres, com podeu imaginar, d’ascens constant, i que es recomanen fer pel Camí dels Degotalls. El trajecte es pot fer a peu o amb bicicleta, i és de dificultat mitjana.

Manresa Bages Camí Ignasià
Manresa Bages Camí Ignasià

De Montserrat a Manresa

La 27a i darrera etapa del Camí Ignasià ens portarà fins a la capital del Bages, on Ignasi de Loiola va escriure els seus Exercicis Espirituals. En total seran 24,6 km els que farem des d’on havíem acabat el dia anterior, el monestir de Montserrat, fins a Manresa, i el trajecte que es proposa passa per l’ermita de Santa Cecília, Sant Cristòfol, l’església de Castellgalí, la riera del Xup, la torre de Santa Caterina i final a la Santa Cova de Manresa. A la cova s’hi ofereixen tallers de cap de setmana i diferents propostes de formació espiritual.

En les dues etapes l’excursionista o pelegrí trobarà imatges evocadores com la de la silueta de la muntanya de Montserrat, paisatges oberts, camins estrets, antigues ermites i grans temples com el monestir de Montserrat i la Seu de Manresa.

Advertising
Interior de l'església de la Cova de Sant Ignasi
Interior de l'església de la Cova de Sant Ignasi

La capital del Bages

Per saber encara més sobre Sant Ignasi de Loiola i la seva estada a Manresa, el millor que podeu fer és apuntar-vos a una visita guiada que en un parell d’hores us durà, entre altres llocs, a l’antic Col·legi de Sant Ignasi, a la Capella del Rapte, al carrer del Balç, i, és clar, a la Santa Cova, on Sant Ignasi va trobar la inspiració i on avui hi ha un Santuari i el Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising