Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right 18 seductors de l'escena catalana que cal conèixer

18 seductors de l'escena catalana que cal conèixer

L'escena catalana està plena d'homes que ens sedueixen

Advertising
Roger Batalla
© Rodrigo Vázquez Roger Batalla

Un avís: Això no és un rànquing. Un altre avís: En aquesta llista no hi trobareu els típics guapos, els 'Brad Pitt' de la cartellera teatral. Aquí hi trobareu un grapat d'actors, ballarins i performers que ens sedueixen amb el seu talent, la seva veu o el seu físic. Homes que cal conèixer. Perquè ja és hora que comencem a trencar amb els cànons de bellesa establerts. Perquè la bellesa, com bé diu el tòpic, està en els ulls de qui mira. 

1

Marcel Borràs

Marcel Borràs no hi podia faltar. Ens encara perquè representa una altra manera de fer i entendre el teatre, perquè té un talent al·lucinant i perquè, tot i la seva joventut, fa anys que és un dels imprescindibles del teatre català. 

2
Ramon Pujol

Ramon Pujol

Ramon Pujol ens va enamorar a tots amb Smiley, la popular comèdia romàntica de Guillem Clua. I el seu paper a la recent 'Els nens desagraïts' del gironí Llàtzer Garcia va confirmar-nos que és un dels actors del moment. Tenim ganes de veure'l a 'Sol solet' al Teatre Nacional. 

Advertising
3

Francesc Cuéllar

Vam descobrir Francesc Cuéllar a la fantàstica 'Los bancos regalan sandwicheras y chorizos' i ens va entusiasmar. Només té vint-i-pocs però arribarà lluny! 

4
Joan Carreras
© ros ribas

Joan Carreras

Tots hi estem d'acord. Joan Carreras és un dels grans actors del teatre català. Drama, comèdia o tragèdia? Cap gènere se li resisteix i, per sort, ho podem comprovar gairebé cada temporada. 

Advertising
5
Javi Beltrán

Javi Beltrán

En Javi és un d'aquells actors que cal reivindicar. Ens va sorprendre a Snorkel, de La Virgueria, ens va enamorar a L'Hostalera i ara estem desitjant veure'l a Sol Solet.

6
Quim Bigas

Quim Bigas

Pocs perfomers tenen tant magnetisme com Quim Bigas. Algú capaç de fer ballar, saltar i somriure centenars i milers de persones. Algú capaç de contagiar felicitat. I no només per Molar: en Quim té un somriure que enamora! 

Advertising
7

Aimar Pérez Galí

Aimar Pérez Galí és un dels grans ballarins i coreògrafs de l'escena actual. Un nom (que hauria de ser) imprescindible de la cartellera barcelonina. 

8
Roger Batalla
© Rodrigo Vázquez

Roger Batalla

Roger Batalla (a qui potser també coneixeu perquè va guanyar El gran dictat) és un altre dels actors a reivindicar. Vam al·lucinar amb ell a 'La conferencia de Wannsee' i hi hem tornat a 'Llibres per cremar', que encara es pot veure al Maldà. 

Advertising
9
Jordi Oriol

Jordi Oriol

Creador, actor i dramaturg. Jordi Oriol és un dels imprescindibles de l'escena contemporània des de la fantàstica La caiguda d'Amlet. 

10
Blaï Mateu

Blaï Mateu

Ras i curt: Gràcies a Blaï Mateu a molts de nosaltres ens encanta, apassiona, el circ. Gràcies a Blaï Mateu sabem circ i dansa encaixen d'allò més. Visca Baró d'Evel! 

Advertising
11
 Quim Àvila

Quim Àvila

No oblideu aquest nom. Actualment forma part de la jove Kompanyia del Lliure i el podem veure a 'El temps que estiguem junts' de Pablo Messiez. 

12
Oriol Pla

Oriol Pla

Oriol Pla és un altre dels noms que no podem oblidar, un actor jove però absolutament versàtil. Ens va enamorar a tots amb la seva interpretació a 'Ragazzo' de Lali Álvarez. 

Advertising
13
Bernat Quintana

Bernat Quintana

En Bernat Quintana el coneixem des de petits: era el Max d'El Cor de la Ciutat. Gairebé l'hem vist créixer i convertir-se en l'actoràs que és actualment. 

14
Quim Giron

Quim Giron

Nosaltres n'estem convençuts: Ha fet més pel circ català en Quim Giron que els deu mil plans per apropar els joves al teatre. És l'artífex d'Animal Religion, una de les millors companyies de circ contemporani. 

Advertising
15

Miquel Fiol

Miquel Fiol és un dels ballarins del moment i membre de la companyia Los Moñekos. L'hem pogut veure, per exemple, a Sweet Tyranny de Pere Faura o a la fantàstica Yi-Ha!

16
Albert Quesada
© maría correa

Albert Quesada

Albert Quesada ens va fascinar a UndostresUndos i des de llavors li seguim la pista. És, sense cap mena de dubte, un dels ballarins i coreògrafs que no podem oblidar. 

Advertising
17
Andrew Tarbet

Andrew Tarbet

Andrew Tarbet no hi podia faltar. Andrew Tarbet és un dels actors més estimats de l'escena catalana. Conegut, sobretot, per les seves aparicions a diverses sèries de TV3 tot i que a nosaltres ens agrada, sobretot, la seva faceta teatral. 

18
Xavi Auquer

Xavi Auquer

A vegades estàs mirant un espectacle i no pots apartar la mirada d'un dels intèrprets. Això és el que passa amb el ballarí Xavi Auquer a qui, actualment, podem veure a Umma Umma Dance, La Veronal/ Marcos Morau i Cobosmika. 

Advertising