Restaurants

La cuina més tradicional dels llocs de tota la vida i les noves propostes gastronòmiques

Ruta gastronòmica per l'Empordà
Restaurants

Ruta gastronòmica per l'Empordà

 Aquesta és la nostra ruta gastronòmica empordanesa durant tot un dia.

23 restaurants romàntics de Girona per Sant Jordi
Restaurants

23 restaurants romàntics de Girona per Sant Jordi

Voleu innovar una mica? Esteu cansats del llibre i la rosa o voleu - i podeu-, celebrar el dia com cal? 

Els 8 millors arrossos de la Costa Brava
Restaurants

Els 8 millors arrossos de la Costa Brava

No serem nosaltres els que entrem en disquisicions sobre què es pot considerar una paella

Els 10 cracs de les brases de la Costa Brava
Restaurants

Els 10 cracs de les brases de la Costa Brava

Dominen el foc i les graelles amb els ulls tancats!

15 restaurants pel 2018
Restaurants

15 restaurants pel 2018

Per encetar com toca l'Any Nou, s'ha de fer un àpat de categoria

Més restaurants de Girona

Bo. Tic
Restaurants

Bo. Tic

Queixaleu la cuina creativa del Bo.TiC i veureu com us evoca l’Empordà dels guisats i els platillos més tradicionals.

Nu
Restaurants

Nu

Nu versus Massana o Massana versus Nu. 

Restaurant Vicus
Restaurants

Restaurant Vicus

Ens encanta el Vicus perquè és sempre una aposta segura. Situat al bell mig de Pals

Draps
Restaurants

Draps

Grans plats per compartir, aquesta és la filosofia del Draps. Cuina moderna, creativa i mediterrània alhora. Gran canaló de peix, dau de bacallà confitat amb salsa de marisc, magret d’ànec agredolç o el llobarret amb maionesa d’herbes que fan a partir d’una recepta sefardita. De fet, tenen tot un menú kosher que fa honors a la ubicació del restaurant, en ple call jueu de Girona, i que també inclou vi kosher DO Montsant. De menús en tenen molts. El de temporada, amb tapeta i copa de cava, primer, segon i postres; el d’aperitius, també amb una copa de cava que acompanya petiteses de la cuina de casa nostra actualitzada, com ara el farcellet de codony i formatge de cabra o la broqueta de calamarsons en la seva tinta; el degustació, d’aperitius però amb alguna variació; el sense gluten i el vegetarià, en què adapten els plats a aquestes casuístiques.  

Time Out diu
4 de 5 estrelles
La Vedette
Restaurants

La Vedette

Si dius que vas al carrer de la Barca nº17 pot ser que algun veí històric del Barri Vell et posi una cara més aviat curiosa. I és que, abans de la reconversió urbanística de l’anomenat “Barri Xino”, aquest local era un conegut mueblé de baixos fons i, en general, el carrer no convidava a passejar-s'hi de nit… Però ha plogut molt des de llavors i, actualment, són molts els que matarien per tenir un pis a aquesta bucòlica zona del Barri Vell. La Vedette és una creperia decorada amb aires cinèfils i especialitzada en galettes bretonnes, o el que és el mateix: creps bretones. A diferència de la resta, aquestes porten una massa de farina de fajol sense gluten i, per tant, apta per a celíacs. La crep més sol·licitada és “La Vedette”, amb formatge cabra, magret d’ànec amb chutney de poma, pera, raïm i panses, i reducció de vinagre de gerds. En segona posició hi ha la crep “Pastoret”, també amb formatge de cabra però incorpora xampinyons, ceba, bacó, crema de llet i julivert. A més a més, de la carta cal fer una menció especial a la fondue de formatges artesans importats directament de Suïssa.

Mien
Restaurants

Mien

Fins fa poc, trobar un bol de ramen (la sopa de fideus japonesa) a Girona era difícil. Massa difícil. Les coses, per sort, comencen a canviar. Un dels restaurants on en podreu trobar és el Mien. Els responsables del Mien són, de fet, els mateixos de l'Umai (regentat, recordem, per un cuiner d'origen mexicà i la seva dona xinesa) amb una peculiaritat: està especialitzat en fideus i, evidentment, ramen. També podem trobar entrants, com les fantàstiques gyozas de gambes o pollastre, i unes postres per llepar-se'n els dits (no marxeu sense tastar el pastís de te verd!) però l'autèntic rei de la casa és, sense cap mena de dubte, el ramen. El brou és casolà i 100% xinès, els fideus estan fets a mà,-per l'entranyable avi de l'entrada, de fet-, i els 'toppings' són força variats: porc, ànec, vedella o llagostí a la tempura. En definitiva: un ramen que seria capaç de ressuscitar els morts. No us agrada la sopa? No patiu: també podeu demanar uns bons fideus picants. En trobareu amb bolets, peix o carn. Per llepar-se'n els dits!

Time Out diu
5 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
5 de 5 estrelles

Els millors restaurants de Girona...