Restaurants

La cuina més tradicional dels llocs de tota la vida i les noves propostes gastronòmiques

Els tiramisús més deliciosos
Restaurants

Els tiramisús més deliciosos

Hem buscat els restaurants de Girona on creiem que els preparen millor i aquests són els escollits!

Els millors entrepans
Restaurants

Els millors entrepans

Prepareu-vos pel fast-food català per excel·lència!

La ruta pels amants del formatge
Restaurants

La ruta pels amants del formatge

El formatge té tantes varietats i totes tan delicioses que ens seria impossible quedar-nos només amb una

Les millors postres de Girona
Restaurants

Les millors postres de Girona

Encara que haguem fet un gran tiberi, sempre queda un racó per a les postres

Les creperies imprescindibles de Girona
Restaurants

Les creperies imprescindibles de Girona

Un petit plaer a l'abast de totes les butxaques en temps de crisi

Més restaurants de Girona

Nu
Restaurants

Nu

Nu versus Massana o Massana versus Nu. 

Draps
Restaurants

Draps

Grans plats per compartir, aquesta és la filosofia del Draps. Cuina moderna, creativa i mediterrània alhora. Gran canaló de peix, dau de bacallà confitat amb salsa de marisc, magret d’ànec agredolç o el llobarret amb maionesa d’herbes que fan a partir d’una recepta sefardita. De fet, tenen tot un menú kosher que fa honors a la ubicació del restaurant, en ple call jueu de Girona, i que també inclou vi kosher DO Montsant. De menús en tenen molts. El de temporada, amb tapeta i copa de cava, primer, segon i postres; el d’aperitius, també amb una copa de cava que acompanya petiteses de la cuina de casa nostra actualitzada, com ara el farcellet de codony i formatge de cabra o la broqueta de calamarsons en la seva tinta; el degustació, d’aperitius però amb alguna variació; el sense gluten i el vegetarià, en què adapten els plats a aquestes casuístiques.  

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
La Vedette
Restaurants

La Vedette

Si dius que vas al carrer de la Barca nº17 pot ser que algun veí històric del Barri Vell et posi una cara més aviat curiosa. I és que, abans de la reconversió urbanística de l’anomenat “Barri Xino”, aquest local era un conegut mueblé de baixos fons i, en general, el carrer no convidava a passejar-s'hi de nit… Però ha plogut molt des de llavors i, actualment, són molts els que matarien per tenir un pis a aquesta bucòlica zona del Barri Vell. La Vedette és una creperia decorada amb aires cinèfils i especialitzada en galettes bretonnes, o el que és el mateix: creps bretones. A diferència de la resta, aquestes porten una massa de farina de fajol sense gluten i, per tant, apta per a celíacs. La crep més sol·licitada és “La Vedette”, amb formatge cabra, magret d’ànec amb chutney de poma, pera, raïm i panses, i reducció de vinagre de gerds. En segona posició hi ha la crep “Pastoret”, també amb formatge de cabra però incorpora xampinyons, ceba, bacó, crema de llet i julivert. A més a més, de la carta cal fer una menció especial a la fondue de formatges artesans importats directament de Suïssa.

Mien
Restaurants

Mien

Fins fa poc, trobar un bol de ramen (la sopa de fideus japonesa) a Girona era difícil. Massa difícil. Les coses, per sort, comencen a canviar. Un dels restaurants on en podreu trobar és el Mien. Els responsables del Mien són, de fet, els mateixos de l'Umai (regentat, recordem, per un cuiner d'origen mexicà i la seva dona xinesa) amb una peculiaritat: està especialitzat en fideus i, evidentment, ramen. També podem trobar entrants, com les fantàstiques gyozas de gambes o pollastre, i unes postres per llepar-se'n els dits (no marxeu sense tastar el pastís de te verd!) però l'autèntic rei de la casa és, sense cap mena de dubte, el ramen. El brou és casolà i 100% xinès, els fideus estan fets a mà,-per l'entranyable avi de l'entrada, de fet-, i els 'toppings' són força variats: porc, ànec, vedella o llagostí a la tempura. En definitiva: un ramen que seria capaç de ressuscitar els morts. No us agrada la sopa? No patiu: també podeu demanar uns bons fideus picants. En trobareu amb bolets, peix o carn. Per llepar-se'n els dits!

Time Out diu
  • 5 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
L'Aztan
Restaurants

L'Aztan

No us despisteu si, d’entrada, el nom us fa pensar en un restaurant de cuina exòtica perquè l’Aztan és, en realitat, el nom de la propietària del local, la Natza, llegit al revés. Aquí mana la cuina mediterrània, casolana i amb algun toc creatiu puntual, sense artificis. Però allò que millor defineix l’Aztan és el seu caràcter polivalent: si bé hi ha un menú del dia assequible i a tenir en compte, el punt fort és que la cuina no tanca si és per fer front a una variada carta de tapes, pizzes i suculents hamburgueses. I si a això hi sumem una situació privilegiada, amb taules a l’interior mirant al riu Onyar i, a fora, amb terrassa dins l’espai cobert de la plaça, no és estrany que sigui també un pou d’atracció per als turistes que van i vénen al Barri Vell, travessant el riu pel pont de Sant Agustí.

Els millors restaurants de Girona...