Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dona llegint a la platja
© luckyraccoonDona llegint a la platja

5 llibres clàssics per llegir a la platja

No només de novetats viu el lector: aprofiteu l'estiu per embutxacar-vos una referència de la literatura universal

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Ens encanta anar de la platja a casa i de casa al xiringuito, però les vacances no són només per cultivar la ganduleria i afartar-vos de polos. Aquí va una ruta de lectures obligatòries perquè torneu fets uns autèntics erudits.

Maggie Cassidy

L’estiu arrenca amb una mica de culte beatnick ressacós. Jack Kerouacva escriure aquesta novel·la cap al 1953, però no es va publicar fins als anys 60, després de l’èxit d’'On the road', quan ja se n’havia anat al desert d’Atacama, per fer experiments amb el peiot. La història comença el Cap d’Any del 1939, amb neu i folk.

Contra. 190 pàg. 16,90 €.

Jules i Jim

Cinèfils sibarites i inteŀlectuals que venereu més els films de Truffautque les comèdies de Shane Blake, heu de saber que els d’Adesiara tradueixen per primer cop al català la novel·la d’Henri-Pierre Roche que va donar lloc a aquella pel·lícula en què Jeanne Moreau fumava com una locomotora i, al piano, cantava 'Le tourbillon'.

Adesiara. 246 pàg. 20 €.

Publicitat

Malentendido en Moscú

 

Artista desvergonyida i figura clau del feminisme modern des de la publicació d’'El segon sexe', Simone de Beauvoir és una de les grans veus del segle XX. En aquesta nouvelle d’alt voltatge ens parla d’un matrimoni d’edat avançada que viatja per feus soviètics. Una radiografia estripada i temible de la vida en parella.

Navona. 179 pàg. 7,50 €.

Diario de un escritor

No és que us vulguem amargar les vacances, que són poques i van cares, però una mica de fúria alcohòlica russa sempre és bona per activar la circulació. De Dostoievski, autor de dimonis i assassins, us recomanem aquest dietari moral barrejat amb una crònica periodística de la societat en què li va tocar viure. 

Alba. 640 pàg. 14,90 €.

Publicitat

L’amor que fa caure ciutats

De la Rússia tsarista, en un vagó del Transsiberià, arribem fins a la Xina d’Eileen Chang. Aquesta autora es va fer popular als 23 anys, en plena Segona Guerra Mundial, quan una revista que s’editava a Xangai va començar a publicar els seus relats, on l’amor i la tragèdia anaven de la mà. En aquest llibre en trobareu dos.


Club Editor. 160 pàg. 17,95 €.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat