0 M'encanta
Guarda-ho

9 exposicions de Girona per refrescar-te aquest estiu

És estiu, tens calor, no t’agrada suar a la platja i ja has passat hores de xiringuito en xiringuito... Canvia de paisatge i sent la frescor dels museus a l'estiu amb aquestes nou exposicions!

Far west

És estiu, tens calor, no t’agrada suar a la platja i ja has passat hores de xiringuito en xiringuito... Et donem idees perquè facis un recorregut cultural sentint la fresqueta de l’aire condicionat: del Far West a l’Empordà, passant pel Pla de l’Estany i els boscos de bambú indonesis. Canvia de paisatge i sent la frescor dels museus a l’estiu amb aquestes nou exposicions!

Sota l’aigua. 100 anys de la primera pel·lícula submarina

Recordeu les imatges de la pel·lícula 20.000 llegües de viatge submarí en què es veia la lluita entre un monstre marí i un pescador de perles? Aquelles van ser les primeres imatges submarines incloses en un film comercial (estrenat el 1916), realitzades per John Ernest Williamson. Aquí s’iniciava un camí a futures produccions de la gran indústria cinematogràfica documental i de ficció. Ara el Museu del Cinema ho commemora amb una exposició sobre aquest rodatge i el cinema submarí dels darrers cent anys. Hi trobareu objectes i aparells per a la filmació submarina, com una rèplica de la primera caixa estanca de L. Boutan per a càmera de fotografiar (1893) de la col·lecció Andrés Clarós. També hi podreu veure fotografies originals i cartells de pel·lícules, entre d’altres. Feu-hi una immersió!

Llegir-ne més
Museu del Cinema Fins al Diumenge 29 gener 2017

Laurent Martin “Lo” – Sur les chemins du bambou

És un enamorat del bambú, del paisatge i del moviment, i això traspuen les seves obres. L'artista francès resident a l'Empordà Laurent Martin treballa amb tècniques ancestrals per construir escultures mòbils que es recullen ara a la mostra Sur les chemins du bambou a Can Mario (Fundació Vila Casas) de Palafrugell. Una instal·lació que recull les experiències acumulades al llarg d’una dècada dedicada a aquest material que considera de valor extraordinari. Travessareu un bosc d’escultures en suspensió, i en podreu sentir la fragilitat i la immensitat a la vegada. Una selva habitable en què contemplació, meditació i transcendència us portaran per camins totalment insospitats.  

Llegir-ne més
Can Mario Fins al Diumenge 27 novembre 2016

La il·lusió del Far West

Tant si sou d’indis com de vaquers, us encantarà l’exposició La il·lusió del Far West del Museu Thyssen-Bornemisza de Sant Feliu de Guíxols. Travessareu l’oceà per arribar a un territori mític en què la llegenda sempre ha anat pel davant de la realitat. Un recorregut per intentar copsar una història que sempre ens ha arribat esbiaixada, rememorant les empremtes dels primers conqueridors espanyols del segle XVI fins a l’imaginari que s’ha popularitzat en gran mesura a través de les pel·lícules de l’oest. Mapes d’època, pintures, escultures, gravats, aquarel·les i objectes antropològics mostren la idealització d’un territori i la vida de les tribus índies en aquests paisatges. Les peces provenen de la col·lecció Carmen Thyssen, del Museu Thyssen Bornemisza, del Museu Nacional d’Antropologia i del Museu Naval, entre d’altres. 

Llegir-ne més
Espai Carmen Thyssen Fins al Diumenge 30 octubre 2016

350 anys al teu costat. Memòria de l’antic Hospital de Santa Caterina

Són incomptables les persones que al llarg de 350 anys han lluitat, treballat, patit, nascut o mort a l’Hospital de Santa Caterina de Girona. Ara podeu fer una aturada en el record, amb fotografies antigues però també amb recreacions i objectes que us mostraran com era l’antic hospital. Memòria històrica feta de vivències, emocions i records propis d’un edifici indispensable de la ciutat.

Llegir-ne més
Espai Santa Caterina Fins al Dissabte 12 novembre 2016

Comentaris

0 comments