Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
UnDosTresUnDos
UnDosTresUnDos

El millor del Sismògraf

Olot es convertirà, un any més, en l’epicentre de la dansa. Aquí teniu els espectacles que no us podeu perdre.

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

Quatre dies, més de vint espectacles i, possiblement, més de 10.000 espectadors. Del 31 de març al 3 d’abril Olot tornarà a ser un centre de peregrinatge pels amants de la dansa d’arreu del país. Espectacles al parc, al carrer i als teatres. Perquè us relaxeu i no us perdeu res imprescindible, us diem què heu d’anar a veure. 

Siena
© La Veronal

Siena

La Veronal no necessita presentació. La companyia, liderada per Marcos Morau, és una de les més importants dels país i els inventors d’un nou llenguatge dansat alliberat del propi cos. I Siena un dels millors espectacles de la companyia. Potser el millor. Un recorregut per la història de l’art universal des del renaixement fins el món contemporani. I, alhora, una reflexió sobre el pas del temps, la religió, el paper de la dona o la identitat de l’ésser humà. Tots aquests temes transiten per la sala d’exhibició d’un museu a ritme de Schubert i Bernard Herr. Si us ho perdeu, us en penedireu. 

You will fall again

You will fall again

L’any 2013 ens va deixar a tots meravellats amb la seva primera creació, Pelat. Un espectacle de dansa, teatre i circ sobre la relació d’un home amb un tronc. Ara, el ballarí i artista circense Joan Català protagonitza un treball de vídeo-dansa dirigit per Alex Pachón sobre la fragilitat del propi cos. El curt, per cert, va ser premiat al festival internacional de video dansa, FIVER 2015. Són només sis minuts però trigareu a oblidar-vos. Ja ho diuen, en el pot petit hi ha la bona confitura. 

 

Publicitat
Sismohop

Sismohop

Teniu fills, nebots, cosins petits? Porteu-los a la plaça major a veure Sismohop. Una trobada de dansa urbana per a totes les edats que us trencarà tots els esquemes i prejucidis i, a més, aproparà la canalla al món del moviment. Dues hores (i se us faran curtes!) de Hip-hop, Breakdance, Popping i jam session inclosa amb les companyies Get Bak, Héctor Plaza, Roots, Legacy N3D, Arias Fernández i Julien Rossin. 

UnDosTresUnDos

UnDosTresUnDos

Albert Quesada forma part d’aquella generació de coreògrafs nascuts als 80 que han estudiat i treballat a l’estranger i actualment, (encara) per culpa de la fragilitat de l’escena local, es mouen entre el panorama nacional i l'internacional. A més, també és filòsof i enginyer multimèdia. A UnDosTresUnDos dos ballarins recorren al cos i la veu per preguntar-se què és el flamenc. Potser per això, perquè trenca amb aquesta llengua no escrita, Quesada afirma que “no és una peça de flamenc”. Camarón de la Isla n’estaria orgullós. 

Publicitat
Si sabes lo que hay

Si sabes lo que hay

És el mestre de l’autoficció i un dels grans noms de l’escena contemporània. Ernesto Collado mai deixa de sorprendre’ns i trencar-nos els esquemes. Ho va fer amb Vida de Lázaro, Montaldo i, més recentment, a Constructivo. Ara s’endinsa en el terreny de la ‘pràctica-ritual’ per impulsar-nos a pensar fort a través del cos i del moviment. Cossos que expressen allò que les paraules no poden dir. Un saló de ball. Una muntanya de confeti. Un espectacle imprescindible. 

Públic present 24h

Públic present 24h

Com ho llegiu. Un espctacle que dura 24 hores. La performer Ada Vilaró deixarà el mòbil, el DNI i els diners i s’asseurà en una cadira enmig del passeig d’en Blay i estarà en silenci durant 24 hores. Des del divendres a les 18:30h fins dissabte a la mateixa hora. Només es comunicarà amb els observadors que passin per allà amb la mirada i una caixa de guixos. Que comenci l’espectacle. 

Publicitat
Hypernatural

Hypernatural

 Fa més de vint anys que la plataforma artística Kònic thtr aplica i barreja les noves tecnologies i els recursos multimèdia a la instal·lació, la dansa i el teatre. Són els responsables, per exemple, del videomapping que vam veure l’any 2014 a l’antic Hospital Santa Caterina de Girona o de les Poètiques Interconnectades del Festival de Poesia de Barcelona del 2010. Ara presenten Hypernatural, un site-specific per dansa, música i imatge en moviment on existeixen peixos fluorescents, aus sense plomes i tomàquets més grans, rodons i vermells. Una naturalesa més polida i segura que la versió antiga i actual.  

 

A corps perdus

A corps perdus

Bivouac són una companyia francesa creada l’any 2008 i actualment associada a l’Escola de Circ de Bordeus, que combina el teatre, la dansa i el circ. I, alhora, aposta per la innovació en l’espai i la narració. Tot i que porten anys treballant, a casa nostra només hem pogut veure Le rêve d’Erica, el 2014 a la Fira de Circ de La Bisbal. Ara, a Olot, presentaran el seu darrer espectacle, Hypernatural. Una al·legoria de la nostra societat a partir d’una successió d’imatges, acrobàcies, música i seqüències emocionals. La tripulació d’un vaixell encallat que intenta escapar d’un món hostial. Recuperar el control, sobreviure. Us sóna? 

 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat