1 M'encanta
Guarda-ho

Les exposicions que has de veure

Les mostres d'art que no et pots perdre de la ciutat: art contemporani, art antic, art modern, cultures del món, patrimoni...

Exposició 'Traspasseu-ho'

A Girona tenim la sort de comptar amb un bon grapat de museus i galeries que ens permeten gaudir des de l'art contemporani més innovador, a mostres que ens acosten el que s'està fent arreu del món, sense oblidar el patrimoni importantíssim de què gaudim a la ciutat i a les comarques gironines.

Exposició '10 anys d'Escenaris Especials'

Deu anys donen per molt, i si parlem de teatre, encara donen per molt més. Rialles, llàgrimes, tensió, adrenalina, aplaudiments, satisfacció, emocions a flor de pell... Tot vist a través del prisma d’una càmera i de les empremtes personals als objectes utilitzats. Tot vist des d’una perspectiva especial. L’exposició del desè aniversari d’Escenaris Especials, una de les activitats centrals que conformen la celebració de l’efemèride, farà un recorregut sensorial a través del temps per mostrar totes les cares d’aquest projecte que utilitza el teatre com a eina d’intervenció psicològica. A més, la projecció del documental 'Poca vergonya' (31 de març), la IV Jornada de Teatre i Psicologia (11 de novembre) o la Gran Gala 10 anys d'Escenaris Especials (25 de juny) seran alguns dels actes paral·lels que complementaran l'exposició.  

Llegir-ne més
Sala d’exposicions El Tint Fins al Diumenge 7 maig 2017

Exposició: "Miquel Blay (1866-1936). El camí de l'èxit

Amb motiu de la commemoració del 150 aniversari del naixement de l'escultor Miquel Blay (Olot, 1866 - Madrid 1936), el Museu de la Garrotxa d'Olot i el Museu d'Art de Girona han organitzat dues exposicions temporals dedicades a estudiar diferents aspectes de la seva producció artística. L'exposició del md'A aprofundeix en l'etapa que comença l'any 1888, quan l'escultor va rebre una beca de la Diputació de Girona per estudiar a París i a Roma, fins el 1906, quan es va instal·lar a Madrid després d'haver demostrat abastament la qualitat de la seva producció i ocupar un lloc de privilegi en l'art del nostre país. 

Llegir-ne més
Museu d'Art Fins al Dilluns 17 abril 2017

Exposició 'Traspasseu-ho', d'Isidre Manils

El Centre Cultural la Mercè presenta l'última exposició del pintor sabadellenc Isidre Manils. La mostra 'Traspasseu-ho', comissariada per Natàlia Chocarro en el context del programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas i coproduïda amb l’Escola Municipal d’Art, projecta una gran pantalla visual que recorre el món de les imatges i la seva inherent artificiositat per extreure’n la seva sensualitat, dins d'un univers intencionadament resplendent que inclou una selecció de dibuixos i una pel·lícula inèdita. Paral·lelament, el dia 4 d’abril a les 20h al cinema Trufaut de Girona celebraran la conferència 'Cinema i estètica: qüestions de posada en escena', a càrrec del professor d’art i estètica a l’UdG, Àngel Quintana, en diàleg amb l’artista. Es completarà l’activitat amb la projecció de 'Primavera Tardía', de Yasujiro Ozu (1949).

Llegir-ne més
Centre Cultural La Mercè Dilluns 27 març 2017 - Dissabte 27 maig 2017

Antoni Bernad. Catalans. Retrats

L'Espai Santa Caterina acollirà, fins a finals de març, una col·lecció de fotografies que mostren el treball d'un dels referents pel que fa al retrat fotogràfic: Antoni Bernad. La mostra, organitzada per la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Privada Vila Casas, és un dels treballs més rellevants de Bernad i presenta un conjunt de 200 fotos fetes entre els anys 70 i 80 del segle passat. Entre les obres, per cert, hi podrem veure retrats de personatges com Albert Porta, Antoni Tàpies, Artur Mas, Joan Miró i Pasqual Maragall. S'ha de veure.

Llegir-ne més
Espai Santa Caterina Fins al Divendres 31 març 2017

Exposició 'L'èxode d'un poble'

Durant la Guerra Civil, entre gener i febrer de 1938 unes 500.000 persones van travessar els Pirineus per l'Alt Empordà, la Cerdanya i el Ripollès buscant refugi a terres nordcatalanes i franceses. El Museu de l'Exili retrà homenatge a totes aquestes persones que van viure i patir els efectes de la retira amb una mostra basada en el fons fotogràfic André Alis de Prats de Molló i en la col·lecció de Lluís Bassaganya.  L’exposició, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Camprodon i el Centre d’Estudis “La Retirada” de Camprodon, il·lustra, a partir d’imatges, breus explicacions i cites bibliogràfiques, les dures escenes dels exiliats republicans que l’hivern de 1939 recorrien centenars de kilòmetres per arribar a territori nordcatalà i francès. Les escenes d’aquells dies tràgics varen ser captades pel farmacèutic de Prats de Molló André Alis, que amb la seva càmera va poder fotografiar el terrible espectacle d’un èxode mai vist a la Vila de Prats. 

Llegir-ne més
Museu Memorial de l'Exili Fins al Diumenge 30 abril 2017

A sense of Wonder, de Carles Congost

A sense of wonder (un sentit de la meravella o la capacitat de meravellar-se) reuneix els treballs més recents de l'artista Carles Congost. L'exposició, que es podrà veure al Bòlit fins el 30 d'abril, aplega quatre projectes videogràfics pràcticament inèdits a casa nostra: The Artist behind the Aura (2014) i Simply the Best (2016) al Bòlit_laRambla i Abans de la casa / Un biopic inestable a través del sonido Sabadell (2015) i Wonders (2016) al Bòlit_StNicolau. Cinc projectes que tenen en comú la música i la pràctica artística i, sobretot, la capacitat de sorprendre'ns i meravellar-nos. Tot embolcallat amb referents de la cultura popular i mitologies personals. 

Llegir-ne més
Bòlit - La Rambla Fins al Diumenge 30 abril 2017

Comentaris

0 comments