Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Museu del Cine
© Iakov Filimonov / Shutterstock.comMuseu del Cine

Museus que obren gratis els diumenges

Alguns museus de Girona i l'Empordà obren gratuïtament cada diumenge o el primer de cada mes

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

El del Cinema o el d'Història dels Jueus són alguns dels museus de Girona que tenen entrada gratis el primer diumenge de cada mes. Una bona manera –i econòmica– d'acabar la setmana!

 • Què fer
 • Centre

Girona, com tots sabem, va ser una de les comunitats jueves més importants d’Occident i, conserva, encara ara, un dels calls jueus més importants d’Europa. El Museu d’Història dels Jueus, ubicat al centre de Bonastruc ça Porta, s’encarrega de difondre la història de les comunitats jueves de Catalunya. El Museu compta amb onze sales que conformen un recorregut que relata aspectes de la vida quotidiana, la cultura i la història de les comunitats jueves a Catalunya i a Girona en època medieval.  L’edifici, per cert, es troba en l’espai del call que havia ocupat la sinagoga i les seves dependències al segle XV.

Entrada gratuïta el primer diumenge de cada mes.

Museu del Cinema
 • Què fer
 • Activitats de cine
 • Centre

El paradís dels cinèfils. El Museu del Cinema ens convida a conèixer els ginys que van deixar bocabadats els nostres rebesavis i, alhora, a fer un tour per la història del setè art: del teatre d’ombres a la llanterna màgica, de la fotografia al cinematògraf dels germans Lumière, de Mèliés a la televisió, passant per Griffith i l’incomparable Charles Chaplin. Inaugurat l’any 1998 a l’antiga Casa de les Aigües, el Museu del Cinema disposa d’un ampli ventall de cursos, activitats i exposicions: projeccions de pel·lícules, cursos especialitzats, tallers infantils… I, evidentment, sempre podem perdre’ns per la col·lecció Tomàs Mallol.

Entrada gratuïta el primer diumenge de cada mes.

Publicitat
Museu d'Història de Girona
 • Què fer
 • Centre

El Museu d’Història de Girona és una cita imprescindible per dos motius: el contingut i el continent. L’edifici, un antic convent de Sant Antoni del segle XVIII, ha estat testimoni d’una trajectòria singular: primer va ser un casal gòtic, després es va convertir en el convent de frares caputxins que tots coneixem, a finals del XIX va esdevenir un Institut i, des del 1981 acull el Museu d’Història. Dins, també podeu fer un recorregut per la història de la ciutat: des de la seva fundació a l’època romana fins el franquisme. A més, ofereix una programació variada d’activitats i exposicions temporals.

Entrada gratuïta el primer diumenge de cada mes.

 • Museus i institucions
 • Història natural

El Museu dels Volcans —situat a la torre Castanys, al bell mig del Parc Nou— és la secció de ciències del Museu de la Garrotxa. Aquest museu integra: espais interiors —d’exposició permanent i temporal— i espais exteriors —amb el jardí botànic de vegetació natural olotina i el jardí de plantes medicinals.

Entrada gratuïta el primer diumenge de cada mes.

Publicitat
Museu de la Mediterrània
 • Què fer
 • Baix Empordà

El Museu de la Mediterrània, amb seu a Can Quintana, antiga casa pairal i edifici catalogat del segle XV - primeria del XVI) a la vila de Torroella de Montgrí, té l'objectiu de difondre el coneixement de la Mediterrània a partir d'un fil conductor musical; s'hi tracten tant el medi mediterrani com una visió crítica d'aquest.

Teniu entrada gratuïta si esteu empedronats a Torroella de Montgrí i l'Estartit. 

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat