0 M'encanta
Guarda-ho

Bars barats de Girona

Podreu dinar-hi, fer unes tapes o birres sense gastar-vos gaire diners

© Bon Appetit
Canya i teca

Menjar i beure per pocs diners és una sensació gairebé addictiva. Canyes barates, copes per menys de 5 euros, bona teca a bon preu… a pesar que Girona és, ho sabem tots, una ciutat força cara, també existeixen una bona pila de bars on prendre unes cerveses amb els teus amics sense que la tarda et costi un ronyó.

1

Bogey

La Cati i la Lídia  tenen la solució a aquells dies que necessiteu menjar d’una revolada perquè la feina us hi obliga. Aquestes bessones rialleres preparen plats del dia i combinats amb cara i ulls per un preu ben assequible. Qui pot dir que no a uns espaguetis amb xampinyons, sépia al forn i beguda per menys de 8 euros? Si en teniu ocasió, tasteu la truita de patates. No pot ser més esponjosa! Sovint l’oferten amb una canya i trossets de pa amb tomata. Per esmorzar, el típic mini (tingueu present que els dijous és de truita) i cafè, infusions naturals o vi. Gairebé que no surt a compte quedar-se a casa!

Llegir-ne més
2

La Pedra

Pocs gironins no coneixen La Pedra, un dels locals més mítics del barri Vell. Tot i això, no podem evitar recomanar-lo, sobretot perquè tenen les millors croquetes de Girona. En fan d’espinacs, de carn i de bolets, entre d’altres, i totes són garantia de qualitat. Les seves patates braves també són una bona excusa per asseure’s a la terrassa del local i compartir un vespre de converses o bé gaudir d’alguna de les nombroses activitats que organitzen.

Llegir-ne més
3

La Regolta

A la Regolta tant hi podeu fer un bon esmorzar com un bon sopar amb amics. Els entrepans són una delícia. Us recomanem els de xapata, elaborada per la fleca Sant Daniel especialment per a ells, que serveixen torrada amb qualsevol embotit a dins. El mite diu que quan en un restaurant hi pengen els pernils, l’entrepà amb aquest ingredient no falla i en aquest cas és ben cert. A la carta tenen una bona selecció de tapes, ideals per compartir amb grup, com els ous remenats amb pernil ibèric, les croquetes i assortiments de formatges i embotits. També carns i peixos a la brasa.

Llegir-ne més
4

Tole

Tole és com l’hi diuen a l’amo d’aquest bar, en Bartolomé, un sevillà que fa una cinquantena d’anys que viu a Girona i que presumeix d’oferir una gran varietat de tapes casolanes a la seva clientela. Mireu d’anar-hi el dia que tingui a punt el peix adobat per fregir, una de les tapes estrella, o els seitons amb vinagre. També fa mongetes seques amb bacó, mandonguilles amb tomata o patates picants. No us oblideu tampoc de la truita de patates o de carbassó que sempre sol tenir en estoc. Al matí la cosa va d’entrepans de tot tipus d’embotit. Ah! Tingueu-ho en compte! El Tole és dels pocs bars que serveixen un aperitiu gratis amb la consumició.

Llegir-ne més
5

Can Serrallonga

Si pregunteu a un saltenc on anar a esmorzar, dinar o fer unes canyes, és molt probable que us recomani Can Serrallonga. Un bar restaurant que, en poc temps, s’ha convertit en un dels més emblemàtics i concorregut de Salt. Any 2008. Feia més d’un any que el mític Bar la Bodega havia baixat la persiana i veient que no hi havia cap altra bar a Salt on poder fer unes torrades amb botifarra i una canya a un preu raonable, en Pep Rafart decideix crear Can Serrallonga. Una taverna clàssica (i catalanista) com les d’abans: plats senzills, el menjar de sempre i unes canyes de llagrimeta. Amb una diferència: Can Serrallonga no para: col·labora en mil i una activitats de la ciutat, organitza concerts, xerrades…de tot! Si hi aneu, no marxeu sense tastar el bistec de cavall. És, juntament amb els cargols i la carn a la brasa, un dels plats més demanats. I amb raó!

Llegir-ne més
6

El Petit Racó

Fa poc més de sis anys, en una de les places més boniques i pintoresques de Salt, la de la Vila, coneguda popularment com la de les llúdrigues, allà on ara hi ha el restaurant El Petit Racó hi havia un popular pub. Des que va tancar el dispensador de copes, en Carles, el cuiner, va cada dia a plaça a comprar per nodrir la seva cuina . Es vanta, amb raó, que el que millor toca són els productes de temporada, especialment les verdures. Carxofes quan acaba l'hivern, pèsols, mongets, i tot fresc, res congelat. La carn a la brasa també és un dels punts forts de la casa, que ofereix un menú de quatre primers, tres segons i tres o quatre postres, a triar, més la beguda, per només 11 euros. Deixeu que en Carles us faci recomanacions, coneix el gènere de primera mà.  

Llegir-ne més
7

El Sol

La ubicació d’El Sol és de parada de recorregut turístic: sota les arcades de la plaça del Vi, amb vistes privilegiades al balcó de l’Ajuntament, davant per davant de la històrica llibreria Les Voltes i amb accés de pas a la Rambla. Però tant visitants com gironins hi trobareu un local tradicional sense pretensions on prendre el cafè, el suc, el refresc, la cervesa o picar alguna cosa. El millor de tot, la terrassa sobre les llambordes, des d’on podreu seguir amb vistes privilegiades els principals esdeveniments que tenen lloc a la plaça al llarg de l’any, o tan sols deixar passar l’estona abstraient-vos de l’agitació diària de la ciutat.

Llegir-ne més
8

Can Paco

Quan parlem de braves en aquesta ciutat, el primer que ve al cap són les més conegudes d'una cadena amb logo reial i barbut. Però us suggerim un descobriment: les braves d'en Paco, que dóna nom al seu bar, de la Plaça de l'Assumpció de Sant Narcís. Estan impressionants. En el punt just de cocció, cruixents, amb una salsa d'allò més saborosa que, atenció, deixa satisfets als amants del picant i als que prefereixen una cosa més moderada. També podeu picar altres tapes, fent un bon entrepà o passar la tarda de canyes amb els amics sense gastar-vos una ronyonada. 

Llegir-ne més
9

El Forn

A l’extrem nord del Barri Vell hi trobareu El Forn, un espai gastronòmic del Casal Independentista a tenir molt en compte. Des de l’any 2012, ofereix un espai acollidor de parets empedrades, on fer la cervesa, uns vins de la D.O. Empordà o de la D.O. Penedès, i degustar unes tapes o plats tradicionals d’arreu dels Països Catalans a un preu molt ajustat. Amb productes de temporada i de proximitat d’alta qualitat, la tradició i la modernitat es donen la mà en propostes com la de verat marinat a la sal amb suc i carxofes o el Trinxat de la Cerdanya amb cansalada i ou 'poché'. De tant en tant, l’espai acull exposicions de pintures o fotografies i altres activitats apostant pel teixit associatiu de la ciutat. Val la pena acostar-s’hi!

Llegir-ne més
10

Clàssic Girona

Cuina catalana i de temporada. Rapidesa i qualitat. Són les claus del Clàssic Girona, un bar restaurant situat al bell mig de Girona, a tocar de la plaça Marqués de Camps. Gràcies als seus complets esmorzars i l'econòmic menú diari, el Clàssic s'ha convertit en un referent de la zona i en un dels restaurants predilectes de la 'working class' gironina. A més, ofereixen un bon assortiment de tapes.

Llegir-ne més

Comentaris

1 comments
Eloi A
Eloi A

Bar nou de Fontajau, cervesa amb tapa de morros, els millors que he tastat per cert! Molt recomanable la truita de patates també!