Bars de barri a Girona

L'essència d'una ciutat és dins dels seus locals més autèntics. Benvinguts als millors bars de tota la vida
Pulpería l'Aliança
Roger Lleixà
Per Time Out Girona |
Advertising

Aquests bars no serveixen cafès a cinc euros, ni saben ni volen saber (ni falta que els fa) què és el disseny d’interiors a l'estil nòrdic i prefereixen les anxoves als ous Benedict. Més que bars, són punts de reunió dels veïns, llocs on es cuida, i molt, tot el que es posa al plat i al got. On la gent se saluda pel seu nom. Si els voleu conèixer, us hi estan esperant.

La Gallega Salt
Roger Lleixà
Restaurants

La Gallega

icon-location-pin Girona

A l’hora dels esmorzars La Gallega treu fum! I si és dia de mercat a Salt, no gaire lluny del bar, encara més! Els entrepans, freds o calents, són la nineta dels ulls i la clientela n’és conscient. Si voleu posar la cirereta a l’àpat, afegiu-hi un suc de fruita acabat de fer, en tenen una llista llarga! Ara bé, si us va el tiberi fort de bon dematí, opteu per un pop a la gallega, un dels hits de la carta, no us en penedireu! El punt fort és que hi podeu endrapar a qualsevol hora, ja sigui un entrepà, un plat combinat o un menú de migdia. I el que ens acaba de robar el cor del tot és que amb la canya hi vénen unes olives o alguna altra cosa per picar!

Bars i pubs, Bars de tapes

Bar La Capi

icon-location-pin Oest

És d’aquells llocs que s’hi ha d’anar expressament si no vius a Germans Sàbat de Girona perquè el bar La Capi no es troba en cap dels carrers principals del barri, amb trànsit de cotxes, sinó amagat en un petit carrer enmig de pisos. Ens hi vam sentir atrets per un entrepà de mida considerable, batejat amb el nom de la "suela” (la sola): uns 55 x 15 centímetres de xapata, sucada amb tomata i normalment servida amb abundància de llom o bacó a la planxa, formatge i ous de guatlla, com a cirereta del pastís. Val la pena anar-hi només per veure aquest espectacle visual i el millor és ser una bona colla si no goses haver de demanar paper de plata per emportar-te’l quan te’n adonis que no te’l pots acabar. Pots tenir esmorzar per una setmana sencera. A part d’això, el bar és conegut al barri com a lloc de referència per fer sopars de grup a base de carn a la brasa, feta a la llar de foc del menjador.

Advertising
Bar Bogey
Roger Lleixà
Bars i pubs, Cafeteries

Bogey

icon-location-pin Eixample

La Cati i la Lídia  tenen la solució a aquells dies que necessiteu menjar d’una revolada perquè la feina us hi obliga. Aquestes bessones rialleres preparen plats del dia i combinats amb cara i ulls per un preu ben assequible. Qui pot dir que no a uns espaguetis amb xampinyons, sépia al forn i beguda per menys de 8 euros? Si en teniu ocasió, tasteu la truita de patates. No pot ser més esponjosa! Sovint l’oferten amb una canya i trossets de pa amb tomata. Per esmorzar, el típic mini (tingueu present que els dijous és de truita) i cafè, infusions naturals o vi. Gairebé que no surt a compte quedar-se a casa!  

Pulpería l'Aliança
Roger Lleixà
Restaurants

Pulpería l'Aliança

icon-location-pin Centre

En Celso i la Pilar són el duet perfecte per a un bon tiberi gallec. A l’Aliança no us acabareu les tapes que hi fan: orella, lacón, pop a feira (“a feira” i no “a la gallega”, és el que, segons en Celso, demostra que aquest bar és gallec de veritat), pebrots del Padró… Feu-ho baixar tot amb el vi blanc de la casa, ben fresquet o una bona canyeta. Són famosos pel seu caldo i per l’orella de porc, toveta, cartigilosa i picant! Als migdies, tenen un menú de 10€ de tavernes de debò!

Advertising
Can Serrallonga
© Carles Palacio
Bars i pubs, Tavernes

Can Serrallonga

icon-location-pin Girona

Si pregunteu a un saltenc on anar a esmorzar, dinar o fer unes canyes, és molt probable que us recomani Can Serrallonga. Un bar restaurant que, en poc temps, s’ha convertit en un dels més emblemàtics i concorregut de Salt. Any 2008. Feia més d’un any que el mític Bar la Bodega havia baixat la persiana i veient que no hi havia cap altra bar a Salt on poder fer unes torrades amb botifarra i una canya a un preu raonable, en Pep Rafart decideix crear Can Serrallonga. Una taverna clàssica (i catalanista) com les d’abans: plats senzills, el menjar de sempre i unes canyes de llagrimeta. Amb una diferència: Can Serrallonga no para: col·labora en mil i una activitats de la ciutat, organitza concerts, xerrades…de tot! Si hi aneu, no marxeu sense tastar el bistec de cavall. És, juntament amb els cargols i la carn a la brasa, un dels plats més demanats. I amb raó!

Bars i pubs, Cerveseria

El Sol

icon-location-pin Centre

La ubicació d’El Sol és de parada de recorregut turístic: sota les arcades de la plaça del Vi, amb vistes privilegiades al balcó de l’Ajuntament, davant per davant de la històrica llibreria Les Voltes i amb accés de pas a la Rambla. Però tant visitants com gironins hi trobareu un local tradicional sense pretensions on prendre el cafè, el suc, el refresc, la cervesa o picar alguna cosa. El millor de tot, la terrassa sobre les llambordes, des d’on podreu seguir amb vistes privilegiades els principals esdeveniments que tenen lloc a la plaça al llarg de l’any, o tan sols deixar passar l’estona abstraient-vos de l’agitació diària de la ciutat.

Advertising
La Regolta
Roger Lleixà
Restaurants, Catalana

La Regolta

icon-location-pin Eixample

A la Regolta tant hi podeu fer un bon esmorzar com un bon sopar amb amics. Els entrepans són una delícia. Us recomanem els de xapata, elaborada per la fleca Sant Daniel especialment per a ells, que serveixen torrada amb qualsevol embotit a dins. El mite diu que quan en un restaurant hi pengen els pernils, l’entrepà amb aquest ingredient no falla i en aquest cas és ben cert. A la carta tenen una bona selecció de tapes, ideals per compartir amb grup, com els ous remenats amb pernil ibèric, les croquetes i assortiments de formatges i embotits. També carns i peixos a la brasa.

Advertising