0 M'encanta
Guarda-ho

Bars de tota la vida

No serveixen 'chai latte' ni gintònics a 13 euros, però formen part de l'imaginari col·lectiu gironí

El Sol

Farts dels gintònics que semblen amanides i de trobar-vos 'carrot cake' a tort i a dret? Us convé visitar (o tornar a visitar) alguns dels millors antres de la ciutat. Bars emblemàtics on els avis juguen a botifarra i els cafès no tenen noms italians. 

Núria

La plaça del Núria. Ai, si el poeta Marquina aixequés el cap! Un espai amb sobrenom gràcies al bar situat al centre: un cubiculum de vidre amb una bona terrassa per on passen treballadors i estudiants al llarg del dia, i alguns noctàmbuls de bon matí. Que acabeu de baixar de l’AVE o del regional exprés? Perfecte! Que espereu la Teisa o la Sarfa? Genial! Aquí teniu un bon lloc per fer temps a quatre passes de l’estació i a tocar del centre. Per cert, si voleu fer un toc en família i no haver-vos d’aixecar de taula, també és una bona opció: podreu tenir la mainada entretinguda als tobogans i jocs de molla del parc infantil enganxat a la terrassa!

Llegir-ne més

Can Serrallonga

Si pregunteu a un saltenc on anar a esmorzar, dinar o fer unes canyes, és molt probable que us recomani Can Serrallonga. Un bar restaurant que, en poc temps, s’ha convertit en un dels més emblemàtics i concorreguts de Salt. Any 2008. Feia més d’un any que el mític Bar la Bodega havia baixat la persiana i veient que no hi havia cap altra bar a Salt on poder fer unes torrades amb botifarra i una canya a un preu raonable, en Pep Rafart decideix crear Can Serrallonga. Una taverna clàssica (i catalanista) com les d’abans: plats senzills, el menjar de sempre i unes canyes de llagrimeta. Amb una diferència: Can Serrallonga no para: col·labora en mil i una activitats de la ciutat, organitza concerts, xerrades…de tot! Si hi aneu, no marxeu sense tastar el bistell de cavall. És, juntament amb els cargols i la carn a la brasa, un dels plats més demanats. I amb raó!

Llegir-ne més

Can Paco

Quan parlem de braves en aquesta ciutat, el primer que ve al cap són les més conegudes d'una cadena amb logo reial i barbut. Però us suggerim un descobriment: les braves d'en Paco, que dóna nom al seu bar, de la Plaça de l'Assumpció de Sant Narcís. Estan impressionants. En el punt just de cocció, cruixents, amb una salsa d'allò més saborosa que, atenció, deixa satisfets als amants del picant i als que prefereixen una cosa més moderada. No em direu que això no té mèrit.

Llegir-ne més

El Museu del Vi

Alguns el recorden per les nits que hi han passat jugant al ‘duro’. Altres, per ser un dels locals mítics de la moguda gironina que ha anat aguantant el pas dels anys reubicant-se dins l’oferta de la ciutat. I és que, com en un autèntic museu de decoració rústica, les parets d’aquest local en ple centre turístic custodien històries secretes (i d’altres per explicar) acumulades al llarg dels anys. Poc en queda de la fonda Can Garganta ni de la barberia que havia acollit als orígens. Ara, les rajoles pintades amb missatge, el mobiliari de fusta fosca i el vi de la casa servit en gerres de ceràmica esdevenen algunes de les marques d’autenticitat d’aquest bar de tapes tradicionals, on també us podreu entaular –a dins o a fora, a la terrassa– i degustar plats de cuina catalana a la carta.

Llegir-ne més

Hostal Nou de Llorà (Cal Ganso)

Cassoles fumejant, balances dels anys 70 i tracte familiar. A pocs quilòmetres de Girona, a l’Hostal Nou de Llorà (Cal Ganso), fareu un viatge nostàlgic cap a l’ambient de bar-restaurant de tota la vida. Podeu fer una parada per fer la cervesa, el vermut al migdia i el cafè havent dinat, asseguts a l’interior o a la terrassa de fora. Per cert, no us oblideu de demanar una ratafia amb gel, és casolana i deliciosa!

Llegir-ne més

Can Ricard

És un dels bars més freqüentats pel Temporada Alta i un dels més mítics de Salt. Bon cafè, bon menjar i un tracte proper són les claus de l’èxit de Can Ricard. No hi trobareu gintònics que semblen amanides ni pastissos massa elaborats, però sí qualitat i el caliu dels bars de tota la vida. I, evidentment, uns clients molt fidels!

Llegir-ne més

El Sol

La ubicació d’El Sol és de parada de recorregut turístic: sota les arcades de la plaça del Vi, amb vistes privilegiades al balcó de l’Ajuntament, davant per davant de la històrica llibreria Les Voltes i amb accés de pas a la Rambla. Però tant visitants com gironins hi trobareu un local tradicional sense pretensions on prendre el cafè, el suc, el refresc, la cervesa o picar alguna cosa. El millor de tot, la terrassa sobre les llambordes, des d’on podreu seguir amb vistes privilegiades els principals esdeveniments que tenen lloc a la plaça al llarg de l’any, o tan sols deixar passar l’estona abstraient-vos de l’agitació diària de la ciutat.

Llegir-ne més

Granja Bescuit

La Granja Bescuit va ser fundada a mitjans dels anys 80 per dos matrimonis gironins. En Josep i la Maria, i la Montse i en Quim. Junts van decidir obrir una cafeteria diferent i original davant de l’escola La Salle. L’any 1993 la granja va canviar de propietaris i va passar a mans d’en Toni i la Vicky però va continuar mantenint la seva essència: bons dolços i bon ambient. I, tot i que actualment la carta s’ha ampliat i ja fan menú diari, de cuina catalana i de proximitat, la gran especialitat continuen essent els pastissos: Postres artesans a mig camí entre la modernitat i la tradició. El gran protagonista, però, és la xocolata amb xurros. Qui l’ha tastat no en té mai prou! El nom de Bescuit, per cert, prové dels dolços de Can Graupere de La Bisbal, que en Josep i la Maria servien amb el cafè a la dècada dels vuitanta.

Llegir-ne més

El raconet de Girona

Heu sortit tard de treballar? Són les onze de la nit i us ha entrat el capritx de menjar unes croquetes casoles o uns calamars a l’andalusa? Feu rumb cap al Raconet! Un restaurant de cuina tradicional especialitzat en plats combinats que mai passen de moda i tapes de tota la vida: pop a la gallega, musclos al valor, croquetes o aletes de pollastre. I si no teniu ganes d’entaular-vos, no patiu: també us les podeu emportar! 

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments