Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Bars per fer el vermut davant del mar
Hi ha res millor que fer un vermut just davant del mar?
Una de les millors coses de viure a prop del mar és poder fer el vermut del diumenge amb les onades de fons. Per això, i perquè som uns golafres, hem seleccionat alguns dels millors bars de la Costa Brava per practicar aquest popular esport, el vermuting.
La Vermuteria del Passeig
El vermut Espinaler és el rei de la casa en aquesta vermuteria del passeig de Calonge. Però teniu altres opcions vermuteres si no sou fans de la marca maresmenca. Si la brisa marina us fa agafar gana, llanceu-vos als variats de croquetes d’infinintat d’ingredients. Carpaccios, broxetes i fustes de formatge o embotits us ajudaran a acabar d’emplenar la panxa. Tasteu també les piruletes de foie i xocolata o de formatge de cabra amb melmelada de tomata. La banda sonora d’aquest bar us transportarà als anys seixanta automàticament. Tot això mentre observeu les onades a l’altra banda del passeig. Surfin USA, babes!
El Vermut
Us imagineu picar quatre tapes o fer un gintònic contemplant la meravellosa cala d'Aiguafreda? Ja podeu deixar de somniar i posar rumb a El Vermut. Un singular 'xiringuito' ideal per fer un bon mos al migdia (sobretot pop a la gallega o salmó marinat) o una copa durant la nit. Podreu relaxar-vos una estona, fer unes fotos impressionants i, de pas, comprovar si com diu el Sunday Times, la d'Aiguafreda és la millor platja del món.
Taverna Cal Barber
El Casino
Enoteca Es Poal MF
Al mig de Cadaqués hi trobem l’enoteca que ha obert l’únic celler que produeix vi al terme municipal del poble, Martín Faixó. Aquí només serveixen el seus propis vins, amb caràcter i ecològics, extrets d’unes vinyes recuperades i aclimatades al terreny sec i a la duresa de la Tramuntana. Podreu acompanyar la copa de vi amb tapetes elaborades a partir de primeres matèries de km 0. A banda dels vins, i també d’elaboració pròpia, hi podeu comprar cervesa artesana, vermut i oli d’oliva verge extra de Cadaqués. Aquesta varietat d’oliva, coneguda com a verdal o Llei de Cadaqués, només es cultiva a la zona de Cadaqués i el Port de la Selva.
Si us plau
Tot en un. El Si us plau és bar, restaurant i pub on també serveixen bones tapes a tota hora. A més, compta amb una (espectacular) terrassa des d'on gaudir de música en directe. Dos imprescindibles: els mojitos i caipirinyes, ja que, de fet, es van servir per primer cop a Catalunya en aquest local. I, si us va més la teca, no us perdeu el peixet fregit.
Can Pepitu
Sou dels que només pugeu fins a Port de la Selva per anar a la platja? Doncs aquí teniu un (altre) motiu per anar-hi: Can Pepitu és un bar emblemàtic del poble que, després de passar anys tancat, han tornar a obrir. I com han tornat! Vermuts, tapes boníssimes, promocions com una canya i una tapa a 1 euro o cuinats i guisats amb les receptes de l’àvia. A més, esclar, de gintònic i combinats a preus "d'antes", exposicions i música en directe. Nosaltres ho tenim clar: Sigui estiu o sigui hivern, ja tenin una (altra) excusa per pujar a Port de la Selva. Si hi aneu a l'estiu, per cert, no dubteu en seure a la fantàstica terrassa.
Restaurant Hotel El Far
Es Blanc
Tot en un. Aquesta podria ser la màxima d’Es Blanc, perquè és un restaurant però, a la vegada, també una cafeteria de dia, un bar de copes i cocteleria de nit, i fins i tot un xiringuito a l’estiu, amb una esplèndida terrassa arran de platja. El punt híbrid també es troba a la carta, on convergeix cuina mediterrània amb sushi i una selecció de tapes i ibèrics. A més, cada tipus de menjar està ubicat en una zona diferent del restaurant. Així que, a remolc d’aquest ampli ventall d’opcions, no et sorprendrà que a la carta de postres hi hagi inclòs un mini-gintònic. Ah, i és un secret a veus que la Carme Ruscalleda hi va expressament de tant en tant per menjar-hi l’arròs amb llamàntol.