0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors bars de vins de Girona

Gaudir d'una bona copa de vi és un gran plaer

© pilipphoto
Copa de vi

Un recorregut pels millors bars de Girona, l'Empordà i la Costa Brava on podreu tastar vins de diferents denominacions d'origen i deixar-vos aconsellar segons els vostres gustos.

Mas Gusó

200m2 de vins de tots tipus és el que us espera al Mas Gusó, un espai que es complementa amb una oferta àmplia de gastronomia i oci entre Sant Martí d’Empúries i Sant Pere Pescador. Tenen una selecció de vins de marca pròpia de diferents DO i una gran varietat d’ampolles dels millors cellers del país. Mitjançant el seu dispensador de vins self-service, podreu degustar diferents vins a copes i a temperatura adequada. Els canvien setmanalment!

 

Llegir-ne més

Enoteca Els Barrils

Trobar un forat als Barrils ja és missió impossible. Aquesta enoteca situada a 4 passes de la platja de l’Escala és parada obligatòria per fer una (o unes) copa de vi al vespre o a l’hora del vermut. I si és estiu, més! Feu cas a en Josep o en Carlus, que sempre encerten a aconsellar el vi que s’adiu més a les vostres preferències. Escolliu una tapa de bon pernil, d’assortiment de formatges o les típiques anxoves de l’Escala i vespre rodó!

Llegir-ne més

Plaça del Vi 7

En aquesta enoteca del barri vell gironí us sentireu com en un bistró francès. El millor sommelier d’Espanya (2007) i segon millor sommelier del món i millor d’Europa (2008), Roger Viusà, condueix el seu propi bar de vins a la capital. Bon vi assegurat i exquisideses per assaborir-lo!

 

Llegir-ne més
Advertising

Viader Vins

Des del 1961, és la bodega de referència de Sant Feliu de Guíxols. I actualment, des del 2011, la tercera generació del negoci, amb estudis de sommelier a la butxaca, ha reconvertit el local en una enoteca amb cara i ulls. És a dir, un espai on es respira vertadera passió pel vi i, sobretot, on es noten ganes de recomanar i educar el paladar del client en base a una oferta àmplia, amb gairebé 4.000 referències, pensada per animar a descobrir noves varietats, anyades i produccions de tota mena, amb especial predomini de les millors DO de Catalunya i de les regions vinícoles més properes, com són els vins espanyols, portuguesos i italians.

Llegir-ne més

Macabeu

Farts de la copa de sempre al bar de sempre? Aneu cap al Macabeu de Palamós. Tenen més de 120 referències de vins autòctons i estrangers entre les quals segur que trobareu el vi que us fa més gràcia. En Ricardo, el sommelier, aposta per vins de petites produccions, ecològics o sostenibles. Apunteu-vos a un dels seus tastos o sopars maridats si teniu ganes d’experimentar més en el món dels vins!

Llegir-ne més

La Tasqueta del Bon Vivant

Bon vi i bon producte, ambient tranquil i conversa relaxada, sempre amb copa en mà. No és això ser un bon vivant? En aquest bar del centre de Figueres podreu posar-ho en pràctica entre vins de diferents DO i tapes i plats de calitée! Comenceu per les braves de la casa... noteu ja el bovinantisme?

 

Llegir-ne més
Advertising

Enoteca Es Poal MF

L’Enoteca Es Poal és el bar de vins que té obert l’emblemàtic celler Martín Faixó de Cadaqués al mig del poble. Aquí hi podreu tastar tota l’oferta de vins amb insígnia MF, i el millor és que agafeu lloc i us deixeu recomanar pels qui regenten el negoci. En Rafel, hereu del celler, sap parlar de vins i explica el producte convençut i segur de la seva qualitat. Són els únics vins produïts al terme municipal de Cadaqués, a la finca familiar de Sa Perafita, en ple parc natural del Cap de Creus. Si el mam està resolt, la teca també. L’enoteca aposta per tapes a base de bon producte de proximitat, sobretot marisc, per acompanyar aquests vins amb caràcter.

Llegir-ne més

Cooperativa de Garriguella

Si el que busqueu és dinar o sopar amb el vi com a protagonista però al cor d’una clàssica cooperativa vinícola, marqueu al mapa la Cooperativa de Garriguella. Fundada el 1963 per millorar les condicions dels viticultors del poble, compta amb la major extensió de vinyes a l'Alt Empordà i gairebé el 70% dels ceps que en formen part tenen més de 50 anys. Busqueu taula a la zona de bar-restaurant i feu-hi un mos amb alguns dels vins del catàleg, amb predomini de les varietats garnatxa, samsó, merlot i ull de llebre, entre els vins negres, i garnatxa, macabeu i moscat, entre els blancs. La seixantena de pagesos que hi treballen lluiten dia a dia perquè els seus vins també es facin un lloc a les cartes dels restaurants gastronòmics.

Llegir-ne més

Taverna Cal Barber

La història de la Taverna Cal Barber respira alegria i passió als quatre vents. En Pere, perruquer de tota la vida, amb 50 anys decideix fer un canvi de dalt a baix i obrir una taverna allà on fins llavors hi tallava cabells cada dia. Poc més tard, la seva dona deixa la seva feina com a llevadora, es treu el títol de sommelier i, de mica en mica, construeix una bodega amb predomini de la DO Empordà i més que acceptable per un local petit i sense masses pretensions. Acompanyeu la copa de vi amb alguns dels platets mariners marca de la casa, com el pop de Cal Barber, les grasoletes de bacallà, el trio de blaus o la gamba de Palamós amb picada de xocolata.

Llegir-ne més
Advertising

Llibreria-cafè Context

Sense entrar dins la categoria d’enoteca, la carta de vins de la Llibreria-cafè Context del Barri Vell de Girona és prou extensa i acurada com per fer-li un petit espai a aquesta selecció de bars de vins. Des de clàssics Rioja o Ribera del Duero fins a obligatoris de la DO Empordà, passant per alguna referència de vi ecològic de Mallorca o alguna de vi blanc alemany, podeu demanar-los tant a copes com a ampolles.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments