Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cooperativa de Garriguella
© Roger Lleixà - Cooperativa de GarriguellaCooperativa de Garriguella

Els millors cellers de Girona

Bars de Girona i la Costa Brava on el vi encara brolla a dojo o estan especialitzats en aquesta beguda

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Cansats d'anar a un bar amb els amics, demanar-vos una copa de vi i no poder triar entre sec i dolç? Això no us passarà en aquests cellers. 

Enoteca Els Barrils
  • Bars i pubs
  • Cellers
  • preu 2 de 4

“Qui té casa seu, qui té vinya beu”. I a l’enoteca els Barrils de l’Escala ho tenen tot: lloc per seure i bon vi. Així és que entreu en aquest celler obert des del 1950, i poseu-vos les botes. En Josep i en Carlus –la tercera generació familiar que s’hi dedica– us oferiran una selecció acurada i ajustada al vostre gust. Per acompanyar la copa de vi (de l’Empordà, del Penedès, del Priorat... i de la resta de la península), de cava, o de licor, degusteu una tapa de pernil de gla, formatges o altres embotits. Serà el vostre lloc de trobada a la Costa Brava nord perquè “beure bon vi és enteniment; el que no és bo és beure’l dolent”!

Cooperativa de Garriguella
  • Bars i pubs
  • Cellers
  • Alt Empordà
  • preu 2 de 4

Com molts altres pobles empordanesos per sobre de Figueres, Garriguella està lligat al vi des de temps immemorials però la constitució de la Cooperativa, el 1963, i més tard el reconeixament de la DO Empordà, han estat elements clau a l’hora de millorar, de mica en mica, la qualitat de la producció i de posar un peu al mercat de vins de taula. Actualment, el celler combina la venda a granel amb la de vins embotellats, aquests últims cada cop més refinats gràcies a la progressiva incorporació de noves tecnologies i al predomini de criteris de qualitat per sobre dels de quantitat. Al mateix edifici de la Cooperativa, també hi ha habilitada una zona de bar-restaurant, ideal per fer-hi un mos i tastar-hi tot el catàleg de vins produïts.

Publicitat
Enoteca Es Poal MF
  • Bars i pubs
  • Cellers
  • Costa Brava
  • preu 2 de 4

Al mig de Cadaqués hi trobem l’enoteca que ha obert l’únic celler que produeix vi al terme municipal del poble, Martín Faixó. Aquí només serveixen el seus propis vins, amb caràcter i ecològics, extrets d’unes vinyes recuperades i aclimatades al terreny sec i a la duresa de la Tramuntana. Podreu acompanyar la copa de vi amb tapetes elaborades a partir de primeres matèries de km 0. A banda dels vins, i també d’elaboració pròpia, hi podeu comprar cervesa artesana, vermut i oli d’oliva verge extra de Cadaqués. Aquesta varietat d’oliva, coneguda com a verdal o Llei de Cadaqués, només es cultiva a la zona de Cadaqués i el Port de la Selva.

Viader Vins
  • Bars i pubs
  • Cellers
  • Baix Empordà
  • preu 2 de 4

Qualsevol ganxó de tota la vida us parlarà de Viader Vins com la bodega de referència de Sant Feliu on anar a comprar tot el cava necessari per les festes de Nadal o una bona ampolla de vi pel tiberi dels diumenges a casa. Però des del 2011, i gràcies a l’impuls d’una tercera generació amb estudis de sommelier, és també una enoteca amb gairebé 4.000 referències on anar-hi per deixar-se aconsellar, relaxar-se a la terrassa i gaudir d’una bona copa de vi amb la millor companyia.

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • Alt Empordà

Us agrada la bona taula i el bon vi? Sou dels que us asseieu a un bar i no us conformeu amb qualsevol cosa sinó que busqueu el bon producte i l’exquisitat? Doncs teniu el vostre raconet a Figueres on fer-vos els ociosos però amb elegància! En Pau, el propietari, ofereix vins de diferents DO peninsulars, que podreu prendre a copes, cava, cervesa, vermut i la millor selecció de productes per elaborar tapes i plats de nivell. Unes braves, que cou al forn deixant-hi aquell punt cruenc, i que serveix amb una salsa que ni és rosa ni té conservants sinó que porta espècies i un punt picant que us farà lluitar per acabar-vos-les totes abans que els vostres companys. O uns seitons la mar de ben fets o plats més elaborats com una cassoleta de mandonguilles amb tomata o un rissoto de ceps.

  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • Centre

Seure al mig del barri vell observant la gent deambulant, sentir-se com en un bistró francès i acompanyar-ho tot d’una bona copa de vi i uns aperitius. Sona bé? Doncs és el que trobareu al Plaça del Vi, 7. El millor sommelier d’Espanya (2007) i segon millor sommelier del món i millor d’Europa (2008), Roger Viusà, va decidir engegar el seu propi bar de vins a la capital gironina. No us faci vergonya: deixeu-vos aconsellar pel mestre a l’hora de triar beguda. La carta de plats no és gaire extensa però està farcida d’exquisideses, com el carpaccio de bacallà, les carxofes fregides, un bon assortit de formatges (ideal per combinar amb vins) o les fabuloses croquetes.

Publicitat
Empordàlia
  • Bars i pubs
  • Cellers
  • Alt Empordà

Passat i present. Els fruits de l’oliva i de la vinya. Un tribut a l’Empordà. Empordàlia neix l’any 2005 amb la fusió de la Cooperativa Agrària de Pau-Roses i la de Vilajuïga. Anteriorment, però, l’any 1986, la Cooperativa de Pau ja s’havia fusionat amb el Celler de Roses. Actualment, a les instal.lacions de l'antiga Cooperativa Agrícola de Pau hi ha la seu social d'Empordàlia, així com una agrobotiga, el molí d'oli d'oliva extra verge i el celler principal. I a la Cooperativa de Vilajuïga s'ha conservat l'antiga botiga. A Empordàlia treballen amb vuit tipus de raïm com lledoner blanc, moscat d’Alexandria, merlot i sità entre d’altres.      

  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • Baix Empordà

Vi a doll davant del port de Palamós! El sommelier Ricardo Medina regenta el Macabeu, des d’on ofereix 120 referències de vins d’aquí i també d’internacionals. Vi blanc, negre, dolç i sec, per a tots els gustos! Això sí, en Ricardo defuig de les grans marques de vins més industrials i procura treballar amb cellers petits, que produeixen vins sostenibles o ecològics. El calendari d’activitats mensual està ple de tastos, sopars maridatges i cursos al voltant del vi. I tots sabem que un bon vi ha d’anar acompanyat d’un bon mos per fer-lo passar. L’especialitat del local és l’steak tartar. A les tardes molts treballadors hi passen a fer la copa de vi i la tapa d’steak abans d’enfilar cap a casa a sopar quan acaben la feina. Toquen el producte de proximitat: unes bones gambes de Palamós, amanides, carns, peixos… Ja teniu excusa per entaular-vos si la copa de vi se us fa curta i en necessiteu un parell més!  

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat