Els millors cellers de Girona

Bars de Girona i la Costa Brava on el vi encara brolla a dojo o estan especialitzats en aquesta beguda
© Roger Lleixà - Cooperativa de Garriguella Cooperativa de Garriguella
Advertising

Cansats d'anar a un bar amb els amics, demanar-vos una copa de vi i no poder triar entre sec i dolç? Això no us passarà en aquests cellers. 

Bars i pubs, Cellers

Enoteca Els Barrils

“Qui té casa seu, qui té vinya beu”. I a l’enoteca els Barrils de l’Escala ho tenen tot: lloc per seure i bon vi. Així és que entreu en aquest celler obert des del 1950, i poseu-vos les botes. En Josep i en Carlus –la tercera generació familiar que s’hi dedica– us oferiran una selecció acurada i ajustada al vostre gust. Per acompanyar la copa de vi (de l’Empordà, del Penedès, del Priorat... i de la resta de la península), de cava, o de licor, degusteu una tapa de pernil de gla, formatges o altres embotits. Serà el vostre lloc de trobada a la Costa Brava nord perquè “beure bon vi és enteniment; el que no és bo és beure’l dolent”!

Bars i pubs, Cellers

Cooperativa de Garriguella

icon-location-pin Alt Empordà

Com molts altres pobles empordanesos per sobre de Figueres, Garriguella està lligat al vi des de temps immemorials però la constitució de la Cooperativa, el 1963, i més tard el reconeixament de la DO Empordà, han estat elements clau a l’hora de millorar, de mica en mica, la qualitat de la producció i de posar un peu al mercat de vins de taula. Actualment, el celler combina la venda a granel amb la de vins embotellats, aquests últims cada cop més refinats gràcies a la progressiva incorporació de noves tecnologies i al predomini de criteris de qualitat per sobre dels de quantitat. Al mateix edifici de la Cooperativa, també hi ha habilitada una zona de bar-restaurant, ideal per fer-hi un mos i tastar-hi tot el catàleg de vins produïts.

Advertising
Bars i pubs, Cellers

Enoteca Es Poal MF

icon-location-pin Costa Brava

Al mig de Cadaqués hi trobem l’enoteca que ha obert l’únic celler que produeix vi al terme municipal del poble, Martín Faixó. Aquí només serveixen el seus propis vins, amb caràcter i ecològics, extrets d’unes vinyes recuperades i aclimatades al terreny sec i a la duresa de la Tramuntana. Podreu acompanyar la copa de vi amb tapetes elaborades a partir de primeres matèries de km 0. A banda dels vins, i també d’elaboració pròpia, hi podeu comprar cervesa artesana, vermut i oli d’oliva verge extra de Cadaqués. Aquesta varietat d’oliva, coneguda com a verdal o Llei de Cadaqués, només es cultiva a la zona de Cadaqués i el Port de la Selva.

Bars i pubs, Cellers

Viader Vins

icon-location-pin Baix Empordà

Qualsevol ganxó de tota la vida us parlarà de Viader Vins com la bodega de referència de Sant Feliu on anar a comprar tot el cava necessari per les festes de Nadal o una bona ampolla de vi pel tiberi dels diumenges a casa. Però des del 2011, i gràcies a l’impuls d’una tercera generació amb estudis de sommelier, és també una enoteca amb gairebé 4.000 referències on anar-hi per deixar-se aconsellar, relaxar-se a la terrassa i gaudir d’una bona copa de vi amb la millor companyia.

Advertising
La Tasqueta del Bon Vivant
Roger Lleixà
Bars i pubs, Bars de vins

La Tasqueta del Bon Vivant

icon-location-pin Alt Empordà

Us agrada la bona taula i el bon vi? Sou dels que us asseieu a un bar i no us conformeu amb qualsevol cosa sinó que busqueu el bon producte i l’exquisitat? Doncs teniu el vostre raconet a Figueres on fer-vos els ociosos però amb elegància! En Pau, el propietari, ofereix vins de diferents DO peninsulars, que podreu prendre a copes, cava, cervesa, vermut i la millor selecció de productes per elaborar tapes i plats de nivell. Unes braves, que cou al forn deixant-hi aquell punt cruenc, i que serveix amb una salsa que ni és rosa ni té conservants sinó que porta espècies i un punt picant que us farà lluitar per acabar-vos-les totes abans que els vostres companys. O uns seitons la mar de ben fets o plats més elaborats com una cassoleta de mandonguilles amb tomata o un rissoto de ceps.

Plaça del Vi 7
© Roger Lleixà
Bars i pubs, Bars de vins

Plaça del Vi 7

icon-location-pin Centre

Seure al mig del barri vell observant la gent deambulant, sentir-se com en un bistró francès i acompanyar-ho tot d’una bona copa de vi i uns aperitius. Sona bé? Doncs és el que trobareu al Plaça del Vi, 7. El millor sommelier d’Espanya (2007) i segon millor sommelier del món i millor d’Europa (2008), Roger Viusà, va decidir engegar el seu propi bar de vins a la capital gironina. No us faci vergonya: deixeu-vos aconsellar pel mestre a l’hora de triar beguda. La carta de plats no és gaire extensa però està farcida d’exquisideses, com el carpaccio de bacallà, les carxofes fregides, un bon assortit de formatges (ideal per combinar amb vins) o les fabuloses croquetes.

Advertising
Bars i pubs, Cellers

Empordàlia

icon-location-pin Alt Empordà

Passat i present. Els fruits de l’oliva i de la vinya. Un tribut a l’Empordà. Empordàlia neix l’any 2005 amb la fusió de la Cooperativa Agrària de Pau-Roses i la de Vilajuïga. Anteriorment, però, l’any 1986, la Cooperativa de Pau ja s’havia fusionat amb el Celler de Roses. Actualment, a les instal.lacions de l'antiga Cooperativa Agrícola de Pau hi ha la seu social d'Empordàlia, així com una agrobotiga, el molí d'oli d'oliva extra verge i el celler principal. I a la Cooperativa de Vilajuïga s'ha conservat l'antiga botiga. A Empordàlia treballen amb vuit tipus de raïm com lledoner blanc, moscat d’Alexandria, merlot i sità entre d’altres.      

Macabeu
Macabeu
Bars i pubs, Bars de vins

Macabeu

icon-location-pin Baix Empordà

Vi a doll davant del port de Palamós! El sommelier Ricardo Medina regenta el Macabeu, des d’on ofereix 120 referències de vins d’aquí i també d’internacionals. Vi blanc, negre, dolç i sec, per a tots els gustos! Això sí, en Ricardo defuig de les grans marques de vins més industrials i procura treballar amb cellers petits, que produeixen vins sostenibles o ecològics. El calendari d’activitats mensual està ple de tastos, sopars maridatges i cursos al voltant del vi. I tots sabem que un bon vi ha d’anar acompanyat d’un bon mos per fer-lo passar. L’especialitat del local és l’steak tartar. A les tardes molts treballadors hi passen a fer la copa de vi i la tapa d’steak abans d’enfilar cap a casa a sopar quan acaben la feina. Toquen el producte de proximitat: unes bones gambes de Palamós, amanides, carns, peixos… Ja teniu excusa per entaular-vos si la copa de vi se us fa curta i en necessiteu un parell més!  

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com