0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors cerveseries artesanes de Girona

Bars i locals que confirmen que la nostra ciutat és l'autèntica capital de la cervesa artesana

© givaga
Cervesa artesana

El boom de la cervesa artesana ha sacsejat i continua sacsejant la ciutat. Visitem els brolladors gironins que, de ben segur, altres ciutats envegen.

A VBeure

És la febre de l’or (líquid). I qui més qui menys s’ha comprat el kit cerveser i ha fet invents a casa. Però si sou dels que n’heu tret aigua amb gas, no patiu, podeu acostar-vos a l’A VBeure i només de fer una ullada a la carta us passarà la frustració. Tenen tot tipus de cerveses artesanes, tant si sou de dolces i amargues com de torrades. Sabors amb diferents matisos que surten de sis sortidors d’estils diferents (Pale Ale, Weissbier, Bianca Mango...), i també de més de 50 ampolles de la terra i internacionals on no falten ni la Moska gironina ni la belga Orval. Per acompanyar, pinxos i tapes pensats especialment per maridar amb cada birra. I el regust final? El d’un –o diversos– amors a primera vista.

Llegir-ne més

El Doll

Us podeu imaginar una font d’on brolli birra a raig? I que pugueu obrir i tancar-ne l’aixeta al vostre gust? Doncs al mig de la Girona antiga hi trobareu un local que gairebé compleix aquest somni: el Doll. Agafeu la targeta, trieu el sortidor i feu gala de l’autoservei, a veure si aconseguiu sortir al rànquing que us acredita com als més ‘dolleros’ del mes! Entre les seves propostes, cerveses artesanes –no hi falten la Moska gironina ni altres etiquetes internacionals– i tapes casolanes per fer coixí. Si creieu que ja ho heu vist tot i sou dels que gaudiu amb les corones d’escuma, proveu-ho... més que fer el toc, viureu una experiència!

Llegir-ne més

Cerveseria Venecia

Densa, lleugera, cremosa, adherida a la copa, seca o humida... L’escuma és una de les primeres experiències que es viu a l’hora de tastar una cervesa. Us agradi com us agradi, a la Cerveseria Venecia de Figueres hi trobareu tot tipus de corones blanques. La qüestió és decidir-se entre la gran llista de noms i procedències, estils i sabors: des de birres artesanes de la terra fins a les d’importació. Acompanyeu-hi unes tapes de formatges, xoricets o braves per fer coixí i deixeu-vos omplir els sentits per les bombolles petites, grans, dolces, amargues, amb regust de regalèssia, de fum o de fruites vermelles... Qui sap si alguna us semblarà prou surrealista!

Llegir-ne més

Metropolitan

Sou celíacs, vegans o intolerants a la lactosa? La cooperativa Artis 'n' Food ha pensat en vosaltres i ha 'parit' el Metropolitan. Un espai urbà, acollidor i amb una estètica que triomfarà a Instagram. Aquest bar, situat ben a prop de Correus, pensa en tothom: fan dinars, sopars, esmorzars, berenars i, fins i tot, 'afterwork' amb un petit ventall de cerveses artesanes i 'gluten free'. Voleu tenir un sopar íntim amb la parella? Podeu anar a la 'zona sopars que és d'allò més acollidora. Necessiteu un lloc on treballar una estona i fer un brunch? Tenen wifi gratis. Sou addictes als dolços? Quedeu-s'hi a viure. Els pastissos són, de fet, un dels pilars del Metropolitan: La carta és força extensa i cada poc temps es va renovant amb noves receptes. De moment, les delícies més demanades són el 'cupcake' de pastanaga i formatge Philadelphia i la 'Sara' sense gluten ni lactosa. Si hi aneu, no podeu marxar sense tastar el bombó de carn o qualsevol dels arrossos. Estan per llepar-se'n els dits! Ah! I també tenen un bon ventall de birres artesanes. 

Llegir-ne més

El primer glop

El plaer del primer glop. Aquella espuma, aquelles bombolles, aquella temperatura ideal... Ho esteu notant, oi? Doncs fareu el primer però ni de lluny l’últim, perquè el ventall escumós d’El primer glop us farà entrar en un bucle de tasts de rosses, vermelles, torrades i de tota la gamma cromàtica que us pugueu imaginar en clau cervesera. Amb canvi constant de barrils punxats, podreu degustar els diversos tipus de cervesa que surten dels dotze tiradors (IPA, Pilsner, Porter...) i una llarga llista amb més de dues-centes ampolles del país i d’importació (belgues, americanes, daneses, alemanyes, noruegues...). Feu un cop d’ull a la pissarra amb les recomanacions del dia o demaneu consell: segur que encerten el tipus de malta o llúpol ideal per a vosaltres. I, si amb tanta birra voleu picar alguna cosa, tasteu les tapes de la casa: xistorra, truita de patates o planxats. Un autèntic pou del desig en ple Barri Vell!

Llegir-ne més

La Pedra

Pocs gironins no coneixen La Pedra, un dels locals més mítics del barri Vell. Tot i això, no podem evitar recomanar-lo, sobretot perquè tenen les millors croquetes de Girona. En fan d’espinacs, de carn i de bolets, entre d’altres, i totes són garantia de qualitat. Les seves patates braves també són una bona excusa per asseure’s a la terrassa del local i compartir un vespre de converses o bé gaudir d’alguna de les nombroses activitats que organitzen.

Llegir-ne més

Catalano Taverna

Lluitar per la sobirania de Catalunya a través de la gastronomia. És l’objectiu de la Catalano Taverna, una mena de versió catalana de les herriko tavernes, creada l’any 2012 per cinc gironins d’entre vint i trenta anys. En aquest bar, situat al bell mig de Girona, hi trobem plats típics de la terra com botifarra amb seques, buffet lliure de tapes (sempre acompanyades de pa amb tomàquet), entrepans i un ampli ventall de cerveses artesanes catalanes. No podeu marxar sense provar el porró català: una barreja de cervesa, llimonada i vodka.    

Llegir-ne més

Restaurant B-12

El refugi dels vegans gironins. El B-12 és un bar restaurant completament vegà i ecològic situat al bellmig de Girona, just davant de l’Ajuntament. Hi podem trobar una gran varietat de tapes, hamburgueses veganes i vegetarianes i, sobretot, una pila de cerveses artesanes catalanes. En tenen més de 30 varietats! El menú del dia surt a 12’50 i tenen wifi.

Llegir-ne més

La Terra

És entrar a La Terra i que us agafin ganes de treure la ‘Moleskine’ i començar a acolorir esbossos, escriure versos, o encaminar uns acords d’aquella cançó que esteu component… Les històries afloren a bars com aquest del carrer de Ballesteries, una terra plena de creativitat i encant. Asseieu-vos sobre els coixins, a l’ampit de la finestra, i observeu les cases de l’Onyar: a veure si no us encalça la malenconia humida de la Girona monumental! I si no teniu el dia, agafeu-vos-ho amb calma, preneu-vos el vostre temps amb un te, un suc natural (consulteu el del dia, sempre us poden sorprendre amb noves combinacions), una cervesa artesana o una hamburguesa casolana. Només per trepitjar el mosaic i fer una ullada a la decoració, ja val la pena passar-hi una estona!

Llegir-ne més

+ CUB

En Jordi Armengol és el responsable d'aquest petit miracle situat a la Plaça de Catalunya, a tocar del Pont de Pedra. Treballen amb productes de proximitat, cuina de mercat i de temporada. De dilluns a divendres fan un menú diari amb beguda, dos plats i postre, sempre molt variat. Un dels valors afegits del +Cub és la rapidesa, servint el primer i el segon plat gairebé al mateix temps, perquè tal i com expliquen, volen que a migdia mengis bé, ràpid i de gust, sense haver de recórrer a l'entrepà, i que després de l'àpat tinguis prou temps per pair abans de tornar a la feina. Al seu web, a més, pengen d'un dia per l'altre el menú, per a que vagis triant, i si ho fas i encarregues, el conviden a la primera beguda.  

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments