1 M'encanta
Guarda-ho

Les millors tapes de Girona

Algunes innovadores, d’altres més tradicionals, seleccionem nou tapes que us faran venir molta salivera

© Aída Pallarès
Braves del König

A Girona ens agrada més entaular-nos, però també s’hi pot fer més d’una ruta de tapes sense que calgui menjar sempre el mateix i acabar fart de les patates braves. Truites, pernil ibèric, croquetes i canelons formen part de la llista de tapes que no us podeu perdre a Girona.

Els formatges del Txalaka

A dins del Txalaka us trobareu el País Basc sencer. Si voleu tastar tot el que tenen a la barra, valdrà més que hi aneu amb un bon forat a l’estómac o que repetiu un altre dia, perquè la gran varietat de tapes i pintxos d’aquest restaurant és gairebé infinita. Les seves tapes de pernil ibèric faran les delícies dels amants d’aquest embotit i també tenen unes croquetes que heu de provar sí o sí. Si sou dels que fuig de la carn, no patiu: al Txakala hi trobareu tapes amb formatges de molts tipus i d’altres amb salmó, pop, anxoves i llagostins.

Llegir-ne més

El cuscús d' El pati de la veïna

Que els tovallons de paper no us enganyin. L’entorn bohemi i alternatiu d’El pati de la veïna el converteix en el local perfecte per degustar un bon sopar sense aglomeracions ni presses. Aquí hi trobareu una de les truites de patates més bones de la ciutat que podeu acompanyar amb tapes de pernil ibèric, formatge i pa amb tomata o bé amb un magnífic cuscús. La seva oferta de tapes no és excessivament llarga, però totes estan elaborades amb productes locals i els preus són accessibles per a totes les butxaques.

Llegir-ne més

Els canelons de l’àvia Aurora de La Kxalada

Es diu La Kxalada (que es pronuncia queixalada), però entrar-hi significa rendir-se a més d’una i més de dues mossegades de les seves tapes. En aquest local de la plaça Independència hi trobareu tapes que no es poden tastar enlloc més. Els canelons de l’àvia Aurora són una de les seves propostes estrella, però les bombes picants i el micuit de foie els hi fan una bona competència. En qualsevol dels casos, demaneu la seva cervesa de bodega per acompanyar les tapes i us quedarà un sopar rodó.

Llegir-ne més

La tonyina semicrua del Bubbles

La seva carta està farcida de tapes, però tenen molt poc a veure amb el concepte tradicional. La cuina de disseny i innovadora del Bubbles transforma la idea de les tapes en un seguit de sorpreses gastronòmiques que no podeu deixar escapar. Amb una presentació espectacular, aquest local destaca per propostes com la tonyina semicrua amb mel i l’ou escaldat amb escuma de cigrons i foie. Però si l’excés de creativitat us espanta, també podeu optar per tapes més habituals com els nachos amb formatge i guacamole o els calamars a la planxa.

Llegir-ne més

Les braves del König

Sabem que són típiques, però també estem convençuts que n’hem de parlar. No hi ha gironí que no conegui les patates braves del König i s’hagi preguntat quin és el secret de la seva salsa. L’opció tradicional d’aquesta tapa banya les patates en una salsa de pebre vermell, però aquells que fugin del picant tenen la possibilitat de substituir-la per una salsa de formatges. Qualsevol de les dues opcions us deixarà la panxa satisfeta i ganes d’escurar el plat.

Llegir-ne més

El pop de la Tasca Galega Esconxuro

Si hi ha un local que s’emporta la medalla de tasca gallega de la ciutat, aquesta és Esconxuro. D’entre les seves tapes, la majoria de peix, val la pena demanar-se el pop a la gallega i les kokotxes de bacallà o bé les ostres, que us ompliran la boca de brisa marina. Si sou més de muntanya, tampoc us quedareu amb gana: amb el “pim-pam”, un filet de vedella cuinat a la gallega, i amb els ous trencats amb zorza no podreu evitar sucar pa al plat.

Llegir-ne més

El pernil salat del Ham Session

Ho hem de reconèixer: el pernil salat del HamSession ens torna bojos. Qualsevol excusa és bona per anar a tastar la seva gran varietat de pernils ibèrics i embotits o bé treure el cap per l’exuberant taula de formatges que segur que us fan caure la bava. El local funciona com un bufet lliure, de manera que podreu repetir totes les vegades que vulgueu. Abans de marxar, no us oblideu de tastar el pernil de Jabugo o el de Guijuelo, com tampoc el foie.

Llegir-ne més

Les croquetes de La Pedra

Pocs gironins no coneixen La Pedra, un dels locals més mítics del barri Vell. Tot i això, no podem evitar recomanar-lo, sobretot perquè tenen les millors croquetes de Girona. En fan d’espinacs, de carn i de bolets, entre d’altres, i totes són garantia de qualitat. Les seves patates braves també són una bona excusa per asseure’s a la terrassa del local i compartir un vespre de converses o bé gaudir d’alguna de les nombroses activitats que organitzen.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments