0 M'encanta
Guarda-ho

On menjar una bona xocolata desfeta a Girona?

Melindros, xocolata desfeta i suís, per esmorzar o berenar

© AS Food studio
Xocolata amb xurros

No hi ha (pràcticament) res millor que entrar a una granja de les de tota la vida, prémer el botó de pausa i sucar el melindro dins un suís. Bé, de fet no cal que sigui una granja, només una bona cafeteria o pastisseria. Perquè hi ha hàbits, costums i tendències que, afortunadament, mai no passen de moda.

Xocolateria L’Antiga

Recordeu la Juliette Binoche servint tasses de xocolata fumejant a la pel·lícula ‘Chocolate’? Doncs això mateix, a Girona, té un nom: L’Antiga. Un lloc d’aquells on sembla que el temps ni avança ni retrocedeix, però per a bé. Perquè allò que ja té encant per si mateix, no cal recargolar-ho. Amb més de cent anys d’antiguitat i una estètica sense pretensions, estiu i hivern, dins i fora, s’hi poden trobar esmorzars i berenars de colles d’avis i àvies, famílies i jovent. La calidesa d’aquesta granja de taules de marbre i peus de ferro forjat passa per l’olor d’autèntic cacau desfet, els suïssos, la nata, els melindros i la coca de l’àvia. Combatre la humitat dels carreus de les voltes de la plaça del Vi amb una de les millors xocolates desfetes de la ciutat és un imprescindible de Girona!

Llegir-ne més

Casa Moner

Flaireu, flaireu! És l’olor que desprèn el mostrari de pastes, pastissos, coques, merengues i pans de tota mena de la cafeteria Moner pel carrer Migdia –una de les quatre que tenen a Girona- i que us obligarà a entrar com a autòmats, seure i demanar. Els productes de primera qualitat us ompliran els sentits: que si un croissant, unes ulleres, una magdalena, un entrepà, un ‘capuccino’, un vienès, un bombó, una xocolata calenta, un suís, una infusió... Temptador, oi? Doncs tot plegat, a més, amb especial cura en l’origen de les matèries primeres (tenen llet de procedència ecològica) i també amb especial atenció pels intolerants (hi trobareu llet de soja, pans d’espelta i ‘kamut’...). Un lloc d’ambient tranquil, apte per a tots els públics.

Llegir-ne més

1900

Us encanten els mosaics hidràulics, el mobiliari de fusta marcat per la història, les barres de bar de marbre i les làmpades modernistes. Al 1900, també. Una cafeteria acollidora i tan discreta, que passa desapercebuda fins i tot els dies de més bullici a l’eix comercial del carrer Santa Clara. Però el més segur és que si hi entreu, quedeu captivats per l’estètica, la calidesa i la tranquil·litat de les seves parets empedrades i també, és clar, per l’oferta de cafès i tes (feu una ullada als seus ‘capritxos’), xocolates, infusions, sucs naturals, batuts i gofres, entre d’altres. Per cert, no patiu que el wifi és gratuït, i podreu treballar amb el portàtil o treure el mòbil i compartir aquest darrer descobriment amb els vostres seguidors. I, si això vostre ja és fetitxisme, feu una ullada als detalls dels lavabos, en tindreu per estona!

Llegir-ne més

Montse, L'Artesana

Si fa uns anys la llenceria fina cridava l’atenció de l’aparador d’aquest establiment ubicat a les Voltes d’en Rosés, el que salta a la vista ara no són les calces ni els sostenidors, sinó els xurros! Montse L’Artesana –la segona generació d’una família que s’hi dedica des de fa més de 30 anys– ofereix diverses varietats de dolços: des dels clàssics xurros amb xocolata i amb sucre, passant pels bunyols de l’Empordà, xuixos farcits de dolç de llet i de crema i, fins i tot, patates xips banyades amb xocolata. Se us fa la boca aigua, oi? Doncs penseu, ara, en una tassa de xocolata desfeta en la petita i acollidora terrassa entre la Rambla i la plaça dels Raïms (la més petita de Girona i d’Europa). Ho haguessin tingut les generacions i generacions de gironins que travessaven diàriament la Cort Reial per anar al Conservatori de Música, ubicat just al costat, convertit ara en Centre Cívic!

Llegir-ne més

Granja Bescuit

La Granja Bescuit va ser fundada a mitjans dels anys 80 per dos matrimonis gironins. En Josep i la Maria, i la Montse i en Quim. Junts van decidir obrir una cafeteria diferent i original davant de l’escola La Salle. L’any 1993 la granja va canviar de propietaris i va passar a mans d’en Toni i la Vicky però va continuar mantenint la seva essència: bons dolços i bon ambient. I, tot i que actualment la carta s’ha ampliat i ja fan menú diari, de cuina catalana i de proximitat, la gran especialitat continuen essent els pastissos: Postres artesans a mig camí entre la modernitat i la tradició. El gran protagonista, però, és la xocolata amb xurros. Qui l’ha tastat no en té mai prou! El nom de Bescuit, per cert, prové dels dolços de Can Graupere de La Bisbal, que en Josep i la Maria servien amb el cafè a la dècada dels vuitanta.

Llegir-ne més

Cafeteria Tornés

Qui cregui que les ‘dulces’ són exclusives dels diumenges que no entri a la cafeteria Tornés. Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. Prepareu-vos per obrir l’arca del tresor i que la vista us quedi farcida amb les opcions del bufet dolç i salat d’esmorzar i berenar. Afegiu-hi una selecció dels millors cafès, tes, sucs naturals, batuts o xocolata desfeta d’elaboració pròpia i... adéu, dieta!

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments