Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

6 productes al·lucinants de l'Empordà

Escrit per
Joana Valent
Publicitat

Són tan guapos, admirats i desitjats que el poble es rendeix als seus peus i els dedica fires, campanyes o directament bona part del seu sou per gaudir d’uns instants de fugaç felicitat mentre els tenen entre els llavis. Arribats a aquest punt, traieu-vos els dos rombes del cap perquè us parlem de menjar, però de primera divisió! Tots ells són productes quilòmetre 0 del  l’Empordà que us faran perdre el cap.

La Garoina de Palafrugell

O l’estimes o no en vols ni sentir parlar. Si ets del primer grup però, saps  que l’amor durarà per tota la vida. Potent, dolça i alhora salada, és un productàs que aplega tots els sabors del mar en una única mossegada. Si quan les obres te’n trobes una de vermella, et sentiràs el rei del món.

L'anxova de l'Escala

No necessita gaires presentacions i a l’Escala ho tenen clar. L’anxova és la reina de qualsevol vermut, entrant o sopar informal i és un producte obligat de tenir en el rebost de cada casa. Coneixeu algú que no en sigui fan?

La gamba de Palamós

Com diuen a Palamós, “xucla el cap i llepa-te’n els dits!”. La gamba és la gran ambaixadora de la Costa Brava al món i no pot faltar a la carta de cap dels millors restaurants de casa nostra. De tota manera us direm un secret: a la planxa i sense gaires floritures és com és més bona.

L'arròs de Pals

De tots els productes, aquest és el més generós. I és que el que el fa especial és que ell sol no va enlloc, però acompanyat de peix, marisc, bolets, verdura o carn es converteix en una aposta segura en qualsevol àpat amb classe.

El peix blau ganxó

És un peix per treure pit. Es tracta d’un producte barat i que antigament es concebia com a “menjar de pobres”, però que amb el pas del temps s’ha sabut reivindicar com un aliment saborós i carregat de possibilitats.  

El peix de roca de Begur

Potser és el menys popular de la classe, però sense ell els arrossos i suquets del món no serien el mateix. Hi ha moltíssimes varietats per descobrir, així que doneu-li una oportunitat i obriu-vos a nous gustos.

Últimes notícies

    Publicitat