Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els vins amb DO Empordà triomfen a la Guía Peñín 2018

Escrit per
Time Out Girona
Publicitat

Un total de 82 vins de la Denominació d'Origen Empordà han assolit l'excel·lent (entre 90 i 94 punts), a la Guía Peñín 2018 que s'acaba de publicar. Els vins més ben valorats de la denominació empordanesa obtenen 94 punts i són: Peralada Aires de Garbet, del celler Peralada, un vi negre de la collita del 2015, i l'INO Garnatxa de l'Empordà Solera, un vi dolç del celler Masia Serra, de Cantallops.

Amb 93 punts, hi ha una dotzena de vins dels cellers Peralada, Martí Fabra, Espelt Viticultors, Mas Llunes, Roig Parals i Vinyes dels Aspres. Els vins negres empordanesos, els més majoritaris a la denominació, acaparen la majoria d'excel·lents a la Guia Peñín del 2017, amb 45. A continuació, hi figuren els vins blancs, amb 24 excel·lents; els dolços, amb 12, i 1 vi rosat també assoleix per primer cop aquesta nota.

I organitzat per cellers: El celler que aconsegueix més excel·lents és Peralada amb 14 vins, seguit del Celler Cooperatiu d'Espolla i Vinyes d'Olivardots amb 6, i els cellers Martí Fabra, Masia Serra i Mas Llunes, amb 5. La Guia Peñín valora els vins de 29 cellers DO Empordà, 23 dels quals aconsegueixen situar un o més vins a la categoria d'excel·lent, pràcticament els mateixos resultats de l'edició vigent.

Últimes notícies

    Publicitat