Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Faltar a la feina per cuidar de la nostra mascota malalta

Escrit per
Anna Montull
Publicitat

Qui ha dit que les nostres mascotes no són com un membre més de la família? A Itàlia s'ha fet un pas molt important en la defensa dels drets dels animals a rebre l'atenció necessària sempre que sigui necessari.

La protagonista d'aquesta història amb final feliç és una treballadora de la Universitat de La Sapienza de Roma que viu sola, sense família, amb els seus dos gossos. Un dels gossos, el Cucciola, necessitava una intervenció veterinària urgent, i davant d'aquesta situació, la dóna va demanar dos dies lliures a la universitat per cuidar del seu gos malalt, al·legant el seu dret a demanar la baixa per a malaltia greu d'un familiar.

Quan la universitat li va negar aquesta baixa remunerada, la treballadora va demanar ajuda a la LAV ('Liga Anti Vivisección'), una organització animalista a escala europea que vetlla pels drets dels animals. Els advocats d'aquesta organització van guanyar el cas defensant que la falta d'atenció animal constitueix un delicte de maltractament i explicant, paral·lelament, que en viure sola amb els seus gossos, aquests eren la seva família més propera.

Els tribunals no només li han donat la raó a la dona, sinó que el president de la LAV ha decretat que a partir d'ara, qualsevol persona que es trobi en aquesta situació i presenti papers veterinaris que la verifiquin, podrà citar el cas com a precedent per cuidar dels seus animalons sense renunciar als seus drets com a treballador.

Últimes notícies

    Publicitat