Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Per què la Costa Brava és molt més que sol i platja

Escrit per
Joana Valent
Publicitat

 Que siiiiiii, que nosaltres també pensem que hi ha poques coses comparables a estirar-se a la sorra a deixar-se estimar pel sol i estar en remull fins a quedar arrugats com panses. Però no subestimeu la capacitat d’enamorar-vos de la Costa Brava, perquè té atractius molt top als quals ningú amb dos dits de front es podria resistir.

Un territori amb estrella

Com ho sentiu, tenim xefs de primer ordre. Que potser el Celler de Can Roca no està aquí (i com ens agradaria!) però tenim cuiners joves, creatius i amb idees sobrats de talent com en Quim Caselles del Casamar de Llafranc o l’Albert Sastregener del BoTic de Corçà, que han fet dels seus restaurants temples de l’alta cuina amb estrella Michelin.

Turisme vitivinícola  

El vi està de moda i a l’Empordà la cultura del vi ha crescut com l’espuma i s’ha fet mainstream en el millor dels sentits. Desenes de cellers han obert les seves portes al públic, s’han posat entre cella i cella convertir-ho en una experiència pel visitant i booooooom: benvinguts a l’apassionant món de l’enoturisme! Visites amb segway o burricleta, maridatges de vi amb formatges o embotits, esmorzars entre vinyes... escolliu la opció que més us sedueixi.

Un ham pels culturetes

Que sí, que en tenim per tots els gustos! Us agrada l’art? Doncs cap a l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols a veure peces de Van Gogh, Kandinsky o Gauguin. Que sou uns apassionats del cinema? No cal dir-vos que la Costa Brava ha estat un plató de cine amb grans estrelles de Hollywood com Ava Gardner, animeu-vos a fer la ruta! I si sou dels que creuen que la música és l’elixir de la felicitat, tenim un munt de festivals que ho peten com Cap Roig a Calella de Palafrugell, Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols o Portalblau a l’Escala. Ah, i si us va un rotllo menys formal, heu de saber que La Bisbal d’Empordà és una font de talent d’on n’han sortit artistes com Miquel Abras, Mazoni o Sanjosex.

Un lloc on gaudir suant

Quant el paisatge acompanya, aixecar el cul de la cadira i sortir a fer salut pot convertir-se en un autèntic plaer. Si sou aventurers, atreviu-vos amb a la via ferrada de Sant Feliu, l’única del món penjada sobre el mar. Si els reptes us motiven, agafeu la bicicleta (i la càmera de fotos!) i pedaleu per les vies verdes fins a acabar esllomats. Si voleu descobrir una biodiversitat que res té a envejar-li al mar del Carib, el submarinisme és el vostre esport. I si sou més tranquils, una aposta segura: resseguiu els camins de ronda i gaudiu de les millors vistes de la Costa Brava.  

Últimes notícies

    Publicitat