Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Raons per portar ronyonera

Escrit per
Time Out Girona
Publicitat

L'estiu ja és aquí i amb ell els viatges, excursions i escapades. Platja o muntanya, poca roba i roba còmoda i el teu complement indiscutible: la ronyonera. Oblidada i defenestrada com el buff al cap o el coll no es pot negar que sigui útil, portable i indispensable. Que marxes al Pirineu? Ronyonera per portar la cartera i el mòbil Que vas a Cuba? Ronyonera per portar els CUC i el Fortasec. Que corres per Nova York? Ronyonera per la visa i la crema solar.


La història de la ronyonera comença als vuitanta com el Principe de Bel-Air o els Gremlins. Era el complement de moda per a totes les edats i condicions: els nens les inflaven de bales, els pares amb les claus de casa i la cartera i els avisa amb les pastilles per la tensió. Permetia tenir els braços lliures i equilibrar el pes, no com els molestos bosses i les pesades motxilles.

Va viure hores baixes, gairebé només els hippies mantenien el seu llegat farcint les seves ronyoneres -de pell o amb estampats a l'estil jamaicà- amb tabac de liar i encenedors. Ara, com cada estiu retorna, perquè la ronyonera, com el 'buff' o la gorra de visera, mai passaran de moda mentre tu i jo decidim que per viatjar sempre es millor fer-ho amb poc equipatge i les mans lliures.

Últimes notícies

    Publicitat