Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cal Cisteller

  • Botigues
  • Girona
Cal Cisteller, Salt
© Cal Cisteller Facebook
Publicitat

Time Out diu

Des de cabassos chics per anar al mercat o a la platja, fins cistells d'anar a collir bolets: pura artesania i història saltenca

Fins el 2016, aquesta botiga d’artesania de vímet, cànem i bambú on també es poden comprar articles per a la llar estava feliçment acompanyada per un petit taller on, als seus 92 anys, encara es veia cada dia l’avi de la casa trenant cabassos o cistells. En Jaume Puebla, memòria viva del poble de Salt i un dels impulsors de la molt curiosa Fira Internacional del Cistell, va deixar rere seu, però, una nissaga que segueix amb el que en el seu moment va ser un pròsper negoci i ara és un taller artesanal amb l’encant de les coses d’abans.

Encara que sembli mentida, la majoria dels articles de vímet que encara fem servir a casa no tenen un equivalent de fusta o plàstic a Ikea. Un cistell per recollir els troncs a la vora de la llar de foc, un per anar a buscar bolets, un cabàs per anar al mercat o a la platja... Potser ens hem acostumat a viure sense ells, però no pas perquè siguin prescindibles, doncs una vegada retrobada la bossa de palla d’anar a mercat un ja no sap quina altra cosa agafar. Si voleu canviar la vostra o buscar-ne una a l’última moda, cap a Salt hi falta gent. 

Escrit per
Esperança Padilla

Detalls

Adreça
Major, 215-217
Salt
17190
Horaris
De dl. a ds. de 9.30 a 13.15 i de 16.30 a 20.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà