0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors croissants de Girona

Cruixents, flonjos i amb banyes o sense. Recorrem la ciutat a la recerca dels millors croissants de mantega.

© Nicram Sabod
Croissants

Menjar un bon croissant és una experiència gairebé mística, com pujar al paradís a base de queixalades. Totes les fleques de Girona en tenen, però les aparences enganyen. Hem seleccionat els nostres croissants de mantega preferits. 

Casa Moner

Flaireu, flaireu! És l’olor que desprèn el mostrari de pastes, pastissos, coques, merengues i pans de tota mena de la cafeteria Moner pel carrer Migdia –una de les quatre que tenen a Girona- i que us obligarà a entrar com a autòmats, seure i demanar. Els productes de primera qualitat us ompliran els sentits: que si un croissant, unes ulleres, una magdalena, un entrepà, un ‘capuccino’, un vienès, un bombó, una xocolata calenta, un suís, una infusió... Temptador, oi? Doncs tot plegat, a més, amb especial cura en l’origen de les matèries primeres (tenen llet de procedència ecològica) i també amb especial atenció pels intolerants (hi trobareu llet de soja, pans d’espelta i ‘kamut’...). Un lloc d’ambient tranquil, apte per a tots els públics.

El nostre veredicte: Amb o sense banyes, el croissant de mantega de Casa Moner es desfà a la boca. Si sou dels que aniríeu cada dia a esmorzar al sud de França o al bell mig de París per embriagar-vos amb l'olor de la mantega i la pasta del full, feu via cap a la Casa Moner. Paraula d'addicte.

Llegir-ne més

Antiga Casa Bellsolà

Qui no coneix Can Bellsolà? Creada l’any 1901 per Pere Bellsolà, aquesta fleca,-situada inicialment al desaparegut carrer Canaders, es va convertir en la llavor d’un imperi que va portar la marca Bellsolà a recórrer mig món: Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i el Carib. Des de 2003, i amb el nom d’Antiga Casa Bellsolà, la fleca ha tornat als orígens de la mà de Mireia Oliveras (la dona de Robert Bellsolà) i aposta per oferir un pa de qualitat, artesanal i elaborat amb les millors matèries primes. Un pa i una fleca que et transporta al passat. Un imprescindible: la barra florentina.

El nostre veredicte: Incomparable. Mantegós, però lleuger. Suau i cruixent. És com viatjar a França sense sortir de Girona. 

Llegir-ne més

Cafeteria Tornés

Qui cregui que les ‘dulces’ són exclusives dels diumenges que no entri a la cafeteria Tornés. Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. Prepareu-vos per obrir l’arca del tresor i que la vista us quedi farcida amb les opcions del bufet dolç i salat d’esmorzar i berenar. Afegiu-hi una selecció dels millors cafès, tes, sucs naturals, batuts o xocolata desfeta d’elaboració pròpia i... adéu, dieta!

El nostre veredicte: No en tindreu mai prou. El punt just de mantega, el punt just de flonjor i una textura que fa caure de cul.

Llegir-ne més
Advertising

Santagloria

La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. L’objectiu, des del 1963 que van obrir la primera Santaglòria és unir experiència i innovació, tradició i avantguarda. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els holes. Com ells mateixos diuen, “la unió dels millors ingredients fa la força”. Actualment formen part de la plataforma de restauració FoodBox. Un imprescindible: la baguette Santagloria, elaborada amb ingredients km 0 i cuita amb sola de pedra. Cruixent però flonja. Una delícia.

El nostre veredicte: Un croissant que et fa perdre l'oremus. Flonjo, embriagador i una mica cruixent. Repetiriem una vegada i una altra.

Llegir-ne més

Pastisseria Noguera

Pastisseria selecta i els millors productes de temporada. És la filosofia de la Noguera, una fleca i pastisseria creada per la família Noguera Bosch l’any 1981. Un establiment tot terreny on, per una banda, trobem pa fet amb farines de primera qualitat i km-0 i cuinat en forn de llenya amb una sola de pedra i, per l’altra, pastissos de tota la vida, elaborats amb productes de la terra i, des de fa uns anys, dolços de ‘Gourmandise Raonada’ perquè el plaer d’uns bons postres no ha d’estar renyit amb la salut. A més, a la Noguera també elaboren especialitats úniques com els Tosquigets, els Crics, els Silvans i la Coca de Brunyola. També tenen botigues a Girona, Riudellots de la Selva i Sant Gregori.

El nostre veredicte: Cruixents, sabrosos, sense massa mantega i amb un meravellós polsim de sucre glaç per les banyes. De llagrimeta.

Llegir-ne més

Comentaris

1 comments