Flaireu, flaireu! És l’olor que desprèn el mostrari de pastes, pastissos, coques, merengues i pans de tota mena de la cafeteria Moner pel carrer Migdia –una de les quatre que tenen a Girona- i que us obligarà a entrar com a autòmats, seure i demanar. Els productes de primera qualitat us ompliran els sentits: que si un croissant, unes ulleres, una magdalena, un entrepà, un ‘capuccino’, un vienès, un bombó, una xocolata calenta, un suís, una infusió... Temptador, oi? Doncs tot plegat, a més, amb especial cura en l’origen de les matèries primeres (tenen llet de procedència ecològica) i també amb especial atenció pels intolerants (hi trobareu llet de soja, pans d’espelta i ‘kamut’...). Un lloc d’ambient tranquil, apte per a tots els públics.
El nostre veredicte: Amb o sense banyes, el croissant de mantega de Casa Moner es desfà a la boca. Si sou dels que aniríeu cada dia a esmorzar al sud de França o al bell mig de París per embriagar-vos amb l'olor de la mantega i la pasta del full, feu via cap a la Casa Moner. Paraula d'addicte.
Menjar un bon croissant és una experiència gairebé mística, com pujar al paradís a base de queixalades. Totes les fleques de Girona en tenen, però les aparences enganyen. Hem seleccionat els nostres croissants de mantega preferits.