Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
xuixos
© Can Castelló

Els millors xuixos de Girona

Cruixents, esponjosos... Una selecció dels millors xuixos de la ciutat

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

És, segons Josep Maria Fonalleras, "el Tapís de la Creació de la Gastronomia Gironina. Una marca de fàbrica, una identificació". El xuixo va néixer a principis dels anys vint del segle XX, a la Confiteria Puig de l'Argenteria i, a diferència del que alguns van dir per les xarxes l'any 2014 quan Can Castelló va abaixar la persiana, no ha mort. Ara bé, siguem sincers: Hi ha xuixos acceptables, xuixos celestials i, com deia Fonalleras, 'monstres oliosos de pasta encartonada'. En aquesta llista només hi trobareu els que, segons el nostre parer, són xuixos amb cara i ulls.

Can Castelló

1. Can Castelló

Per la textura, la cocció, la crema i el sucre els xuixos de Can Castelló continuen  encapçalant el rànquing dels millors xuixos de Girona. Diuen que fan 'l'autèntic xuixo de Girona' i no els podem contradir: Cruixent i esponjós, amb el punt just de dolçor. Una autèntica explosió de sabors. Josep Maria Fonalleras deia que la diferència entre un xuixo memorable i un d'acceptable depèn d'un fil. Doncs bé, ja comença a ser hora que al costat de 'xuixo memorable' al diccionari hi aparegui la foto de Can Castelló. Els podem trobar, per exemple, al Martina Cakes. 

Cafeteria Tornés
 • Bars i pubs
 • Cafeteries
 • Eixample
 • preu 2 de 4

En aquest espai de perdició prop del parc del Migdia hi trobareu tot el que ha donat la (merescuda) fama a Can Tornés: un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. I, evidentment, xuixos. Cruixent, equlibrat (ni massa fulls ni massa crema) i amb el punt just de dolçor. Probablement, de tots els que hem tastat, és el que m'assembla als mítics de Can Castelló. Per llepar-se'n els dits! De fet, la persona que durant més de 25 anys va elaborar els xuixos a Can Puig, va treballar fins la seva jubilació a Can Tornés! 

Publicitat
Santagloria
 • Botigues
 • Pastisseries
 • Eixample

La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. L’objectiu, des del 1963 que van obrir la primera Santaglòria és unir experiència i innovació, tradició i avantguarda. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els 'holes'. Però anem al que ens ocupa: els xuixos. Cruixent i un xic esponjós, amb un bon equlibri de fulls i crema. El xuixo ideal pels més llaminers, ja que predomina la dolçor amb cert regust a vainilla.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat