Can Llausàs és un autèntic paradís de cremes, nates, xocolates, trufes i delicioses varietats. Fundada l'any 1884 per Vicens Vila, besavi de l’actual propietari (Narcís Llausàs), en els seus inicis era una fleca de pa. De fet, la tercera generació de Can Llausàs, Josep Llausàs, va ser pioner en agrupar tots els flequers de Sarrià de Ter i constituir la primera panificadora de la zona, ubicada a la Placeta de la Font. A partir d’aquí, l’obrador va passar a ser una pastisseria, on va començar a treballar i formar-se Narcís Llausàs. Hi podem trobar des de turrons, pastissos més tradicionals com el de gema cremada o el Selva Negra i altres més de moda, com una versió del carrot cake. I, evidentment, pa. Molt de pa. Tot, això sí, elaborat com abans.
La nostra recomanació: Si demaneu el de pagès, no us en penedireu.
Els gironins sempre hem presumit,-sobretot davant dels de Barcelona-, de la qualitat del nostre pa. La realitat, però, és que hi ha unes quantes fleques que, des de fa temps, han apostat pel pa sense ànima. Sense arribar al punt del pa amb gust de plàstic i textura de xiclet de les gasolineres, és clar. Per sort, cada cop hi ha més fleques que volen recuperar el pa de debò, el dels nostres avis. Aquell que l’endemà encara es podia menjar sense haver de córrer cap al dentista. Si sou panarres exigents, aquest és el vostre reportatge.