La Marta Devesa, alma màter de Martina Sweet Cakes, era més de salat que de dolç. De fet, quan anava a un restaurant amb prou feines tastava les postres. El 10 d'abril del 2011, però, tot va canviar: Va néixer la seva primera filla Martina. No només es va veure envoltada de bolquers i biberons, també va descobrir que els dolços li agradaven i molt. Durant l'embaràs, només teniu antull de cupcakes i macarons fins el punt que baixava única i exclusivament a Barcelona per menjar-ne! No va trigar gaire a adonar-se que el millor era fer-los ella mateixa. I, després de passar per l'escola Cakes Haute Couture de Sitges, els cursos de la coneguda Patricia Arribálzaga i la Hofmann de Barcelona, Martina Sweet Cakes va obrir les portes. Una petita botiga de colors pastels que sembla treta de Pinterest. El local, situat al bell mig del Barri Vell de Girona, ofereix un ampli ventall de cupcakes, pastissos, bundt cakes, pies, galetes, macarons i cronuts. Dos imprescindibles per llepar-se'n els dits: el cheesecake estil Nova York i els macarons de violeta i fruits vermells. Ah! I no cal que us mengeu el cupcake pel camí: podeu seure a la meravellosa terrassa i esmorzar o berenar allà mateix.
Fa uns quants anys Girona va omplir-se (gairebé literalment) de petites magdalenes calòriques amb frosting de colors. Els cupcakes van estar a punt de dominar el món i no hi havia pastisseria que no intentés fer-ne. Actualment ja no estan de moda, però a la nostra ciutat han sobreviscut o s'han creat noves pastisseries que dignifiquen aquesta petita temptació dolça. Establiments on menjar-se un cupcake torna a ser un autèntic plaer.