0 M'encanta
Guarda-ho

Vins! Bars, botigues i restaurants per demanar-ne ampolles

Seleccionem els establiments de la nostra ciutat on podreu comprar-hi ampolles i tastar les millors propostes a un preu raonable

© Victor Jane Llopis
El Petit Paradís

 

El vi no engreixa (tant) com altres begudes alcohòliques, evita que el greix dels àpats obstrueixi les artèries i endarrereix l'envelliment. No té gas ni sucres afegits. I està bo. Molt bo. Necessiteu més motius per beure'n o ja us heu tornat com l'Alicia Florrick i sou incapaços d'estar casa sense una copa de vi a la mà? Si ja us hem convençut, aquesta guia us farà servei: hi trobareu algunes de les millors botigues, cellers i cooperatives per comprar vi. 

Xerigots Girona

Més de 300 vins catalans i 250 formatges del món. És el que trobareu a Xerigots, una botiga nascuda a Vilafranca del Penedès l’any 2011, especialitzada en vins i formattges. Xerigots portarà a Girona una oferta gastronòmica per caure d'esquena: més de 300 vins catalans, de cellers petits i mitjans de totes les Denominacions d’Origen catalanes amb especial presència de la DO Empordà. Pel que fa el formatge, hi haurà 250 referències de formatgeries artesanes de tot el món. De forma periòdica s’aniran introduint novetats en vins i formatges difícils de trobar als circuits tradicionals. A més, Xerigots serà un espai de difusió de la cultura gastronòmica que organitzarà tastos i maridatges amb sommeliers, enòlegs i responsables de cellers, i artesans formatgers.

Llegir-ne més

Colmado L’Estuca

La parella al capdavant d’aquest petit colmado on hi ha de tot (sí, absolutament de tot) mereixen un premi. En un moment en què el Barri Vell s’omplia de botigues turístiques però cada vegada era més difícil comprar-hi taronges, en Lautaro i la Neus es van arremangar i van obrir L’Estuca per prestar servei als habitants del barri i fer-nos substituir el passeig al supermercat per una visita al colmado i una mica de conversa. Amb el pas dels anys i les ampliacions, és una fantàstica mescla de botiga de barri i delicatessen que lluita per mantenir uns preus competitius i plantar cara a les grans superfícies. Hi tenen fruita i verdura de proximitat, cerveses artesanes, vins ecològics i una mica de bodega a granel, però també hi trobareu sabó per a la roba. Ah, i a partir de 20 euros porten la compra gratis a casa, cosa que els ha convertit en la referència comercial dels ancians del Barri Vell i d’altres no tan ancians, però molt ocupats.  

Llegir-ne més

5 titius

Els titius són els tragos de vi fets amb porro. A la Girona interior, sobretot a La Garrotxa, per Festa Major és molt freqüent organitzar-ne concursos. Els sommeliers  Anna Castell (Barcelona) i Ivan Torras (Olot), fa 8 anys van pensar que 5 titius seria un gran nom per iniciar el seu nou projecte: una botiga de gourmet al centre d’Olot. Amb els anys, s’han anat especialitzant en vins, però sobretot en cerveses artesanes. Actualment ja disposen de 400 referències i, des de fa 5 anys, són distribuidors de marques catalanes i estrangeres. El seu bon gust i ganes de donar a conèixer els seus coneixements a la gent de la capital de La Garrotxa els ha convertit en tota una referència. Els seus tastos, cates i activitats mensuals, amb els productors de la seva matèria primera, sempre són molt concorreguts. Molt recomanables també els seus lots regal temàtics i els assessoraments personalitzats. Si us deixeu caure per Olot, ja teniu una altra parada obligada. Som-hi doncs, tu quants titius fas? nosaltres, 5.

Llegir-ne més
Advertising

Simfonia

Benvinguts al paradís del formatge i dels vins! A la Simfonia, s’hi pot comprar formatge (i vi) però menjar-ne és tota una sorpresa perquè, hi aneu quan hi aneu, mai no se sap quins trobareu. De la norantena de referències amb què treballen, serveixen cada dia només els que estan realment en el seu punt ideal de maduració. Per tant, els que pugueu degustar avui, potser no els trobareu demà. Però no només de formatge viuen en aquest local. Tenen una carta basada en el bon producte on podeu trobar llom de salmó, anxovetes, foie, pernil, etc. però també receptes de cuina de mercat com unes verdures al forn o una crema de carbassó. Agafeu algun d’aquests platets i deixeu lloc per acabar amb la taula de formatges que, si ho desitgeu, us poden personalitzar. Pel que fa als vins, deixeu-vos assessorar a l’hora d’escollir-los. En tenen 350 de diferents i d’aquests, 33 els podeu prendre en copes que van dels 2€ als 45€. La Simfonia és el lloc per fer-vos un bon homenatge a mida si sou amants d’aquestes delicadeses! 

Llegir-ne més

Cooperativa de Garriguella

Com molts altres pobles empordanesos per sobre de Figueres, Garriguella està lligat al vi des de temps immemorials però la constitució de la Cooperativa, el 1963, i més tard el reconeixament de la DO Empordà, han estat elements clau a l’hora de millorar, de mica en mica, la qualitat de la producció i de posar un peu al mercat de vins de taula. Actualment, el celler combina la venda a granel amb la de vins embotellats, aquests últims cada cop més refinats gràcies a la progressiva incorporació de noves tecnologies i al predomini de criteris de qualitat per sobre dels de quantitat. Al mateix edifici de la Cooperativa, també hi ha habilitada una zona de bar-restaurant, ideal per fer-hi un mos i tastar-hi tot el catàleg de vins produïts.

Llegir-ne més

Can Batet

Can Batet és una delícia pels sentits. El 1808 en Francisco Planagumà va obrir-ne les portes. Primer era una botiga familiar de queviures que amb el pas de les generacions es va anar refinant, sobretot amb la importació de vins d’arreu. Diferents parèntesis (primer una barberia i després la famosa botiga Ca la Mariona) van anar sumant història aquest emblemàtic comerç del carrer Sant Rafel d’Olot. Fa dos anys, amb molta trempera,  la Gemma i en Ramon Las Heras van decidir recuperar-ne el nom i la tradició: fruites i verdures (de temporada i proximitat), marques exclusives de conserves, pastes, formatges internacionals, embotits artesanals catalans, pernils ibèrics, dolços… mmmm! Però la joia de la corona de la botiga està sota terra: un completíssim celler molt ben custodiat per en Ramon (antic sommelier del restaurant Les Cols) que a part de vendre i descobrir-te nous productes, organitza cates, tastets… Què més necessiteu? Correu, que cap Olot hi falta gent!

Llegir-ne més
Advertising

El Petit Paradís

Va ser la primera botiga delicatessen de Girona. Els amants del bon menjar, des de l’inici, l’han respectat. Fa més de 40 anys,  la família Encesa, ja assessorada pels pares de l’actual propietària, la Tati Quera, van obrir les portes d’aquest local emblemàtic  (sota les vies del tren a tocar a la Plaça Poeta Marquina).  Amb els anys, s’ha convertit en un santuari del bon viure. Productes groumet seleccionats entre la millor gastronomia nacional i internacional, cursos de cuina, sala de tastos, assessorament en maridatges… i la nostra iniciativa preferida: La clandestina. Un regal ideal pels més atrevits: un sopar original, amb bona música, bon menjar, bon beure i bon ambient. El que ha contractat el servei només sap que no sortiràs de Girona, que no aniràs a un restaurant i que una hora abans de l’àpat rebràs un missatge amb l’adreça on t’has de dirigir i que és imprescindible deixar-te portar. T’atreveixes?

Llegir-ne més

Pastisseria Serra

Aquesta pastisseria més que centenària (va obrir el 1904) de Palafrugell és un negoci familiar on cada generació, i ja en van unes quantes, hi ha deixat la seva petja. Tot va començar amb un colmado, que passà a pastisseria arran que un fill n’estudià a Barcelona. Més tard van arribar els licors, la moda dels supermercats i dels productes estrangers, la xarcuteria selecta i el delicatessen i, en els darrers anys, la febre pel vi. Així, la pastisseria Serra proveeix avui en dia d’uns dels millors brunyols de l’Empordà, però també de la millor tatin de les comarques gironines, de pernil Joselito i d’una gran quantitat de vins que dormen a l’espera d’una gran ocasió al celler subterrani de la botiga especialitzat amb vi i destil·lats amb més de 850 referències (possiblement una de les millors seleccions de l’Estat espanyol)  amb especial atenció als als Whiskys de malta i els vins dolços. 

Llegir-ne més

Empordàlia

Passat i present. Els fruits de l’oliva i de la vinya. Un tribut a l’Empordà.  Empordàlia neix l’any 2005 amb la fusió de la Cooperativa Agrària de Pau-Roses i la de Vilajuïga. Anteriorment, però, l’any 1986, la Cooperativa de Pau ja s’havia fusionat amb el Celler de Roses. Actualment, a les instal.lacions de l'antiga Cooperativa Agrícola de Pau hi ha la seu social d'Empordàlia, així com una agrobotiga, el molí d'oli d'oliva extra verge i el celler principal. I a la Cooperativa de Vilajuïga s'ha conservat l'antiga botiga. A Empordàlia treballen amb vuit tipus de raïm com lledoner blanc, moscat d’Alexandria, merlot i sità entre d’altres.      

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments