Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mad Max
Photograph: SuppliedMad Max

7 pel·lícules que has de veure per acceptar (o suportar) la victòria de Donald Trump

Una guia de pel·lícules postapocalíptiques que us faran veure el món de 'Trump President' un pèl millor o, com a mínim, menys pitjor

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

El dia 9 de novembre de 2016 Donald Trump va ser declarat 45è president dels Estats Units d'Amèrica i va esclatar la bogeria a les xarxes. Només es parlava d'això. Què passarà? És la fi del món? Ja ha arribat l'apocalipsi zombie? De moment, us deixem amb aquesta llista de pel·lícules postapocalíptiques que, qui sap, potser ens ajuden a preparar-nos. O potser no, però com a mínim passarem una bona estona veient una pila de mons on (encara) estan pitjor que nosaltres. O potser millor? 

Mad Max Fury Road

Mad Max Fury Road

El món és un erm desèrtic, la civilització s'ha esfondrat i els pocs recursos estan controlats pels (pocs) de sempre. Enmig de tot això, 'Mad Max' es veu arrossegat a formar part d'un grup, capitanitzat per la gran Imperator Furiosa, que fuig d'Immortan Joe. Un al·lucinant western futurista, una mena d'Apocalypse Now en el desert que, a més de fer-nos passar una gran estona, ens demostrarà que tot podria ser pitjor. Podríem estar enmig del desert, sense pràcticament aigua ni menjar, escapant del Senyor de la Guerra.

Hijos de los hombres

Hijos de los hombres

Any 2027. Després de 18 anys d'infertilitat humana global, la civilització humana està a la vora del col·lapse mentre la humanitat s'enfronta a l'extinció. Per rematar la situació, mor un noi de 18 anys: la persona més jove del planeta. Després de llegir el punt de partida de 'Hijos de los hombres' ja no us sembla tan devastadora la victòria de Donald Trump oi? Si voleu saber com acaba,-tot i que ja us avancem que és un esperançadora-, ja sabeu què fer. Per cert: és una de les millors pel·lícules d'Alfonso Cuarón des de 'Y tu mamá también'. 

Publicitat
Dawn of the Dead

Dawn of the Dead

Els Estats Units estan dominats per una plaga de morts vivents,-zombie-, guiats per un únic desig: menjar carn humana. La societat s'ha derrumbat i els (pocs) supervivents busquen qualsevol refugi. I, irònicament, aquest refugi acaba essent un centre comercial. Aconseguiran escapar? Aquesta pel·lícula, rodada l'any 1978 pel gran (i infravalorat) George A.Romero, és, de fet, la segona part de La noche de los muertos vivientes, una altra gran pel·lícula de zombies que, de ben segur, ens ajudarà a veure amb millors ulls el món D.d.T (després de Donald Trump). O potser no, però agafarem idees. 

Akira

Akira

L'argument d'Akira, per desgràcia, us sonarà força: Any 2019. Neo Tokyo és una ciutat construida sobre l'antiga capital japonesa després de la Tercera Guerra Mundial. Japó està a la vora del col·lapse. En secret, un grup de científics està preparant un experiment per trobar individus que puguin controlar l'arma definitiva. En paral·lel, Tetsuo pateix un estrany accident i acaba ingressat a les instal·lacions militars. Allà els científics descobriran que posseix l'energia absoluta. El problema és que el jove no vol ser un conillet d'Indies i acaba esdevenint una gran amenaça pel món sencer. Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència, de debò. La pel·lícula, però, és boníssima. Un clàssic de l'anime dirigida per Katsuhiro Ôtomo. 

Publicitat
La invasión de los ladrones de cuerpos

La invasión de los ladrones de cuerpos

És un mite de la ciència ficció i no hi podia faltar. Un món on, per culpa d'una invasió extraterrestre, sorgeixen còpies idèntiques dels homes, però, evidentment, sense sentiments per reemplaçar la raça humana. Potser no és tan apocalíptica com la resta de pel·lícules que recomanem, però sí més "probable" perquè la invasió és silenciosa i invisible i perquè curiosament, va ser rodada en plena Guerra Freda. De fet, molts creuen que és, com moltes altres pel·lícules de l'època, propaganda anticomunista. Altres, una crítica a la paranoia anticomunista i a la caça de bruixes encapçalada pel boig de McCarthy. L'enemic (sigui l'extraterrestre o el comunista) està a prop.

Matrix

Matrix

No hi ha ningú en el planeta que no l'hagi vist però ens encanta. És més: si ara mateix ens passés el que li passa a Neo fins i tot ens n'alegraríem. I entendríem unes quantes coses, la veritat. Pels despistats que vivien sota terra a finals dels 90, us explicarem una mica de què va: Un programador informàtic busca la resposta a una pregunta: Què és Matrix? Aviat troba la resposta: el món on viu no és res més que una simulació virtual creada per una comunitat de màquines super evolucionades que controlen el planeta. Doncs això, tant de bo aparegui ara Trinity i ens ajudi a trobar en Morfeu.

Publicitat
Wall-E

Wall-E

Acabem la llista amb un xut d'optimisme: Wall-E. Aquesta obra mestra de Pixar està situada en ple segle XXI, quan la Terra està dominada per la megacorporació Buy 'n' Large que causa una producció excessiva de brossa i, cap al 2115, el planeta s'omple literalment d'escombraries. En un intent de resoldre la situació, la població és evaquada i enviada a l'espai mentres uns robots compactadors de brossa, anomentats Wall-E, van a la Terra amb l'objectiu de netejar-la. El pla, però, falla. I 700 anys més tard, només una unitat ha sobreviscut… 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat