0 M'encanta
Guarda-ho

Les estrenes de cine de la setmana

Aquí teniu el més nou de la cartellera de cine, les crítiques de les pel·lícules que s'estrenen aquesta setmana

Snowden

Si anar al cinema sempre és un dilema, us ajudem a escollir bé la pel·lícula i a estar al dia del més nou de la cartellera. En aquesta llista hi trobareu les estrenes de cada setmana amb la crítica de TimeOut.

Inferno

A cadascuna de les tres pel·lícules que s’han orquestrat al voltant del personatge de Robert Langdon, protagonista de les novel·les de Dan Brown, les quotes de deliri han anat en augment, fins a fregar els límits del tedi. Som en un regne en què la lògica del relat brilla per la seva absència, mentre la bogeria psicotrònica campa a pler. Ron Howard torna a construir una història de detectius, encara més rocambolesca que la que ens va oferir a 'El codi Da Vinci' i 'Àngels i dimonis'. Una vegada més, hi conjuga art i religió, enigmes en clau ocultista i teories de la conspiració, tot plegat destil·lat a través d’un ritme de ficció pulp. Potser si s’hagués rendit a l’esperit de sèrie B que recorre la cinta, en comptes d’emparar-se en els clixés de la superproducció d’alta costura, el resultat hauria estat menys pretensiós i avorrit.

Llegir-ne més
Cartellera

Astral

Retrat de la situació i el drama que pateixen diàriament milers de refugiats, seguint les tasques de rescat a bord de l'Astral, un veler de luxe reconvertit en vaixell de salvament per als milers d'immigrants que es llancen al mar buscant una nova vida.

Llegir-ne més

La fiesta de las salchichas

Diuen que és el nou fenomen de l’animació amb continguts classificats, un boom que no vivíem des de 'South Park'. I no n’hi ha per a tant. 'La fiesta de las salchichas' és com 'Toy story', ambientada en un supermercat i en versió porno, estratègicament pensada per impressionar l’adolescent en zel i, de pas, col·locar en el seu lloc la lliga de puritans que no van voler que la princesa Elsa de 'Frozen' tingués una nòvia. Fins aquí, aprovat amb nota. Però em temo que durant la pubertat ja se’ns va acudir a tots que una salsitxa crua té aspecte de tita dura i, fins i tot, que ficant-la dins del panet d’un hot dog en podíem fer sortir un nen. La idea magistral, no la veig enlloc. Té cosetes divertides, sí, com la lletania del condó usat i el trauma del paper de vàter. Però el resultat és un acudit verd que excedeix el temps autoritzat de la broma primària.

Llegir-ne més
Cartellera

Snowden

Encara que la peripècia de l’espia Edward Snowden coincideixi amb les obsessions desplegades per Oliver Stone a les seves millors cintes, siguin 'Nacido el 4 de julio' o 'Nixon', aquest darrer treball no té ni el to ni la força que les distingia. Hi trobem la història típicament stoniana d’un nord-americà que de mica en mica s’adona que el seu país no és l’ideal de puresa que pensava. També hi ha una estructura de gran dinamisme, i un muntatge sincopat en el seu millor estil que, de vegades, remet a l’energia que desprenien 'JFK' o 'Nascuts per matar'. Però el relat va perdent força a mesura que avança, presoner d’una anèmia implacable i progressiva. I la vena tràgica que ha estat sempre marca de fàbrica s’esvaeix en benefici d’una narració més aviat rutinària, d’un recompte desmaiat dels fets que tots coneixem.

Llegir-ne més
Cartellera

Ozzy

La idíl·lica vida de l'Ozzy, un beagle que ha crescut amb totes les comoditats, està a punt de fer un gir radical. Quan la seva família no pot endur-se'l de viatge, el deixen en el que sembla el millor balneari caní. Però la imatge perfecta del lloc resulta que és una façana.

Llegir-ne més
Cartellera

Comentaris

0 comments