Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Murieron por encima de sus posibilidades
Murieron por encima de sus posibilidades

Les millors pel·lícules rodades a Girona

Girona és una ciutat de pel·lícula. Això ja ho sabíem. Però ara, en podem gaudir a la petita i gran pantalla!

Escrit per
Albert Martí
Publicitat

Girona és una ciutat dramàtica, còmica, musical, històrica, plena d'intrigues... és una ciutat de pel·lícula. Repassem aquí les millors pel·lícules fetes i enregistrades (almenys en part) a la nostra ciutat!

El Perfum. Història d’un assassí

Fins l'arribada de Joc de Trons, El Perfum gaudia de l'hegemonia pel que fa a representativitat cinematogràfica gironina al món. 

La pel·lícula, que relata la vida de l’assassí Jean Baptiste Grenouille durant la Revolució Francesa, va alternar localitzacions al barri Vell com la pujada de Sant Domènec, els jardins de la Francesa i diversos carrers i carrerons del casc antic. Diuen que les parets encara estan impregnades de les seves olors...

Soldats de Salamina

Una de les adaptacions bèliques més reeixides que s'han fet sobre la Guerra Civil espanyola va agafar com a escenaris llocs com el Pont de Pedra, el Bar Núria o la Facultat de Lletres de la UdG per rodar-hi algunes de les escenes més representatives. Una petita aportació gironina al Goya a la Millor Fotografia de 2004.

Publicitat

Pandora i l'holandès errant

Sí, Ava Gardner i James Mason van passar per casa nostra. Concretament per Tossa de Mar i per Girona. Tot i així, va ser una visita fugaç. Sembla ser que Albert Lewin, el guionista i director, no podia marxar d'aquí sense rodar una escena en una plaça de toros, i va triar la desapareguda plaça de Girona. Un tòpic que va acabar convertint-se en anècdota.

Tres dies amb la família

Ho reconeixem: Tres dies amb la família ens agrada, i molt. Tres Premis Gaudí i un Goya posen la cirereta al pastís d'aquesta pel·lícula protagonitzada per Nausicaa Bonnín, Eduard Fernández i Francesc Orella. La tornada de la Léa a Girona, que ve a passar tres dies de funeral per la mort del seu avi, va ser rodada en part a l'església de Sant Feliu, el tanatori i el cementiri dela ciutat.

Publicitat

Murieron por encima de sus posibilidades

Una de les últimes gamberrades d'Isaki Lacuesta havia d'estar rodada, com no, al barri Vell de Girona. Diuen que van idear la pel·lícula entre amics i cerveses al bar Padules i, entre guions, van decidir tirar endavant una bogeria que compta amb actors de la talla de Raúl Arevalo, Imanol Arias, Carmen Machi o Josep Maria Pou. Atents a les aparicions de l'Albert Pla: els seus discursos regiren i remouen les ments més tancades!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat