Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Les Estunes

Les Estunes

Llocs d'interès, Boscos
Les Estunes
© Viquipèdia Les Estunes

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

El bosc de les Estunes és un dels racons més màgics del Pla de l’Estany. Ben a prop de l’Estany de Banyoles, on tampoc no hi escassegen les llegendes, ens trobem aquesta arbreda solcada de passadissos entre roques que formen una mena de laberint natural i on, asseguren els més ancians dels voltants, hi viuen les Goges: unes fades de les entranyes de la terra poc habituades a la llum solar i d’una bellesa inaudita que, si no ens espavilem, ens faran quedar per sempre més als seus passadissos. Si donem, però, la veu a la ciència, és la presència de travertí el que ha possibilitat aquestes esquerdes, una autèntica curiositat natural força rara de veure però relativament freqüent entre el Pla de l’Estany i l’Alt Empordà, on ho tornarem a trobar a l’estany d’Espolla. Els arbres centenaris i la obaga calma que s’hi respira converteixen aquesta excursió, relativament poc coneguda, en un passeig màgic i silenciós a través de la pedra i les eres geològiques.

Per Esperança Padilla

Publicat

Detalls

Adreça Les Estunes. Porqueres
Porqueres

Transport Per arribar-hi en cotxe: preneu la carretera GI-524 que surt de Banyoles (Pla de l’Estany) cap a Mieres i Olot. A dos quilòmetres de Banyoles trobareu, a mà esquerra, un desviament que diu Les Estunes i que us portarà a un petit pàrquing que hi ha al davant mateix del bosc.
També t'agradarà