Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Pantà de Portbou

Pantà de Portbou

Llocs d'interès, Rius, llacs i estanys Alt Empordà

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Portbou és per si mateix una presència estranya a una costa esquitxada de municipis que es remunten a la nit dels temps. Té poc més de 100 anys de vida i va néixer a l’abric i al servei de la majestuosa estació de tren, que encara avui és un excel·lent lloc per a jugar-hi a espies i una autèntica meravella de l’enginyeria civil. El pantà s’alimenta d’una riera i presta servei d’aigua potable –a vegades, no del tot- a un poble on hi flota la sensació de rellotges aturats i veus de ràdio anunciant la mort de Stalin. Si ens deixem anar en els braços d’aquesta dolça onada de decadència, podem agafar unes bicicletes i arribar a l’embassament en poca estona. Envoltat de pineda i clavat als peus de les roques grises de l’Albera, la bassa desprén un encant boirós, gairebé escocès; la frescor de l’entorn ens embolcalla i ens explica històries de contrabandistes i d’exili.

Per Esperança Padilla

Publicat

Detalls

Adreça
Portbou

Transport Per arribar-hi en cotxe: Des de l'AP-7 en direcció a França, agafeu la sortida 4 Figueres Sud / Roses. Seguiu per la N-260 fins a Portbou. Un cop allà, agafeu el carrer de la Ribera (rere l'estació de la RENFE) fins a l'embassament. Per arribar-hi en tren: en RENFE des de Figueres o Girona.
També t'agradarà